Nyheter 2017-10-28 Läget i Vasalunds IF Läget i Vasalunds IF
2017-10-28   Skrivet av:

Söndagens motståndare Vasalunds IF har haft en tuff säsong och parkerar på nedflyttningsplats med två omgångar kvar att spela.

 

Laget är inne på sin tredje huvudtränare för säsongen. Tidigare i oktober tog Babar Rehman över efter Carlos Banda, som i sin tur blev huvudansvarig efter Kalle Karlsson vilken inledde säsongen.

 

Rehman, är dock inget nytt ansikte i den anrika Solnaklubben.

-Jag var assisterande i år och förra året. Innan dess huvudansvarig i 1,5 år.

 

Hittills har Babar Rehman hunnit att coachat laget i två matcher med en seger (6-2 senast mot IFK Luleå) och en förlust (0-1 borta mot Sandvikens IF) som facit.

 

Med två omgångar kvar har Vasalund fyra poäng upp till Sollentuna FF och Sandvikens IF på rätt sida strecket.

-Vi måste vinna våra matcher. Samtidigt har Sollentuna och Sandvikens två tuffa matcher kvar. Men vi tror absolut chansen finns kvar. Vi räknar med att det bara är att köra. Det finns inget annat i det läget vi är i nu.

 

6-2-segern senast mot jumbon IFK Luleå var ett måste för att hålla division 1-hoppet vid liv.

-Jag är mest nöjd med att vi vinner och gör det stort. Det var vad vi behövde. Vi avgjorde tidigt och det stod 5-0 redan efter 15 minuter och det får man vara nöjd med. Sedan är det i fortsättningen svårt att spela, men vi är närmare tio mål än de sex som det blev till slut.

 

Att komma in slutet av säsongen och göra några större ändringar är svårt, menar Babar Rehman.

-Det är bara att trumma på och köra på och försöka få med sig resultaten. Det är inte så mycket mer man kan göra. Det är lite synd vi inte fick med oss en poäng mot Sandviken, då det sätter sina spår i de följande matcherna. Jag har ju varit med i Vasalund tidigare och det är inte några radikala förändringar man kan göra.

 

Om fjolåret var lyckat med kvalspel till superettan, har årets säsong hittills varit desto tyngre.

-Men det är små marginaler, säger Babar som ändå menar tappet av bland annat anfallarna Ekin Bulut (13 mål i fjol) och Kevin Kabran (10 mål) till IF Brommapojkarna, samt Uchenna Ike (9 mål) till Carlstad United, har varit svåra att fylla upp.

-Vi har tappat fem startspelare varav de tre bästa som gjorde 30-40 poäng i fjol. Där försvann nästan alla poäng vi gjorde. Sedan har alla inte fått ut det vi hade trott på innan. Vi hade också mycket skador under våren. I fjol fick vi också med oss några extra poäng fast vi inte spelade så bra, men så har det inte varit i år.

 

Att Brage har säkrat kontraktet tror Babar inte har någon större betydelse.

-Det är svårt att säga. Det vet man först när matchen är igång eller efter den. Vi behöver vinna, även om vi också har en minimal chans om det blir oavgjort, så det spelar ingen roll om det är Brage eller Luleå vi möter.

 

VIF-tränaren är imponerad över Brages säsong.

-De har inte gått och vunnit sina matcher med 6-0. Men de är ett väldigt stabilt lag och bara förlorat två matcher hela säsongen.

 

Babar Rehman vet vad som står på spel och passar på skicka en hälsning.

-Det är tre poäng som gäller och fullt fokus. Säg också till Brage att lugna ner sig lite.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.