Nyheter Läget inför IK Sirius - med Jonathan Morsay 2019-03-08 Läget inför IK Sirius - med Jonathan Morsay
2019-03-08   Skrivet av:

Han är ett av de senaste nyförvärven till truppen. Mittfältaren Jonathan Morsay, 21 år, spelade 12 matcher i allsvenskan för GIF Sundsvall i fjol.

I år är det meningen han ska spetsa Brages trupp. Efter att han debuterat i cupmötet mot BK Häcken på Bravida Arena med ett inhopp har speltiden ökat successivt. På Grimsta IP fick han förtroendet från start och spelade i 73 minuter, medans det senast hemma mot FC Rosengård blev 90 minuter.

-Det känns bra. Jag känner mig mer och mer säker i min position och vet var jag ska spela. Jag vill spela som vänster eller höger i ytterrollen.

 

Det är en viss skillnad från GIF Sundsvall där hans roll var annorlunda.

-Det kallas för ”interior” där jag som yttermittfältare var mer centralt i plan. Här i Brage ska jag mer bredda yttermittfältsrollen och komma en mot en och utmana.

 

 

Matchen mot Sirius blir det andra mot allsvenskt motstånd. Under tiden i GIF Sundsvall mötte Morsay IK Sirius två gånger och har en del koll på Uppsalalaget, som tränas av förre Kalmar FF-ikonen Henrik Rydström.

-Där finns det kvalitet att hämta. Det är ett lag som krigar väldigt hårt, där alla jobbar för laget. Men de är inte bättre än Häcken.

 

Vad blir det viktigaste att tänka på i matchen på fredag?

-Att vi tar vara på lägena och att vi försöker hålla oss till vår matchplan. När vi väl får lägen att kontra, att vi gör det med fart och får in bollen bakom deras backlinje, och att vi förvaltar lägena.

 

Efter matchen mot Sirius väntar ett 7 dagar långt träningsläger på Cypern. Något han ser fram emot.

-Skönt att slippa snön, skrattar Morsay.

 

Förutom träningar kommer man att svetsa samman laget för att hitta den rätta harmonin till när serien drar igång.

-Jag ser fram att lära känna grabbarna i laget ännu bättre.

 

Seriepremiären närmar sig och det är mindre än månad kvar innan matchen mot IK Frej Täby hemma på Domnarvsvallen.

-Jag längtar väldigt mycket till premiären. Jag är jättetaggad att visa vad jag går för. Det är det vi har tränat för och det känns väldigt spännande.

 

Han har höga förväntningar både för egen del och för laget inför Brages andra raka år i superettan.

-Jag vill hjälpa till och bidra med förhoppningsvis flera poäng och en fina prestationer. För lagets del hoppas jag att vi gör en riktigt bra säsong så att fansen blir nöjda. Förhoppningsvis också att vi blir bättre än förra året.

 

Brage får klara sig utan skadade kvartetten Oscar Lundin, Marcus Bergsten, Jonathan Lundbäck och Mikael Christensen. Matchen startar kl. 12:00 på Lötens IP i Uppsala.

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – PIC-Agency


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.