Nyheter Läget inför onsdagens match mot ÖSK 2021-02-02 Läget inför onsdagens match mot ÖSK
2021-02-02   Skrivet av:

Matcherna duggar tätt för IK Brage under försäsongen. Efter 1-1 mot Sandviken i lördags väntar nu ett bortamöte med allsvenska Örebro SK på onsdag kl.15:00. Säsongens första grönvita målskytt, Douglas Karlberg, ser fram emot att fortsätta förberedelserna inför tävlingssäsongens start.

När Douglas Karlberg hittade nätet på Borlänge Energi Arena – Domnarsvallen i lördags blev han lagets första målskytt 2021. Som anfallare menar han att det alltid är skönt att öppna målkontot tidigt.

 

– Det är en fantastiskt rolig start, det kunde inte bli mycket bättre. Jag spelade ju bara en halvlek och att få göra mål så fort känns såklart jättebra, konstaterar Karlberg.

 

Efter ett knappt halvår som Bragespelare känner Karlberg att han hittat in bra i gruppen och han ser positivt på vad som väntar efter några fina träningsveckor under försäsongen.

 

– För egen del har det varit viktigt att jag under det här gångna halvåret har lärt känna mina lagkamrater bättre och blivit en del av en tight grupp. Försäsongen är såklart väldigt viktig, men för mig har det känts bra att komma närmare alla här och utveckla vårt samarbete på planen under tiden som jag varit här.

 

– Jag tycker att vi har tränat väldigt hårt hela laget, något som bäddar för en bra säsong. Vi har en bit kvar tills vi är serieredo, men vi är på god väg.

 

Nu väntar tre raka träningsmatcher mot allsvenskt motstånd, först mot Örebro SK på onsdag, därefter Hammarby IF på söndag och sedan Degerfors IF (13/2). Karlberg menar att fokus ligger på prestation och utveckling under en försäsong och att det motiverar lite extra att få möta högkvalitativa lag.

 

– Det viktigaste är att vi gör rätt saker. Att vi verkligen får ut någonting av matcherna. Resultaten kan variera i de enskilda matcherna, men självklart är det roligt för gruppen och bra för självförtroendet om man får med sig segrar.

 

– Men framförallt handlar det om att göra rätt saker, då tror jag att resultaten kommer, om inte omedelbart så i alla fall inom inte allt för lång tid.

 

– Främst ligger fokus på att förbättra gruppens prestationer och samspelet oss emellan, men personligen tycker jag att det är fantastiskt roligt att vi får träningsmatcher mot så pass duktiga lag. Så för mig är det något som sporrar lite extra och jag tror det gäller för resten av gruppen också.

 

Karlberg har inför denna säsong fått en ny lekkamrat i anfallet i form av Niklas Söderberg.

 

– Vi börjar få en bild av varandra nu efter ett par veckor tillsammans. Jag tycker han visat upp fina kvaliteter med boll och jag hoppas att han kan bidra med några assist till mig, det känns som att han har kvaliteten för att kunna göra just det, säger Karlberg.

 

Tyvärr så kommer Douglas Karlberg tvingas stå över onsdagens match mot ÖSK på grund av en smäll han fick mot huvudet i matchen mot Sandviken.

 

Fem punkter inför matchen:

·       Förra säsongen möttes IK Brage och Örebro SK i svenska cupen i en match som slutade 3-3.

 

·       Örebro SK slutade på en sjundeplats i den allsvenska tabellen 2020.

 

·       Precis som IK Brage har Örebro SK spelat en träningsmatch så här långt under försäsongen. De besegrade Degerfors IF med 1-0.

 

·       I Örebro SK återfinns den tidigare Bragespelaren Benjamin Hjertstrand.

 

·       Matchen mot Örebro SK är en av flera matcher mot allsvenskt motstånd under försäsongen för IK Brage då de även ska möta Hammarby IF, Degerfors IF och IK Sirius FK. Allsvenskt motstånd väntar också i svenska cupen i form av Djurgårdens IF och Kalmar FF.

 

 

Bragetruppen till matchen: Viktor Frodig, Adrian Engdahl, Nathan Mavila, Adil Titi, Alexander Zetterström, Lukas Hiltunen, Mattias Liljestrand, Moses Makasi, Bjarni Mark Antonsson, André Kamp, Robbin Sellin, Anton Lundin, Leo Pllana, Niklas Söderberg, Noa Williams, Yassin Hawat, Abiener Teklesenbet, Kristoffer Fredin, Benjamin Björkman, Will Inalien.

 

 

Matchen spelas på Behrn Arena med start kl.15:00 och du ser matchen via Discovery+. Har du inte tecknat abonnemang ännu så passa på att göra det nu till ett rabatterat pris här (och skriv in koden: BRAGE2021).

 

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

Intervjutext: Sebastian Routsalainen


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.