Nyheter 2018-08-19 Lagkapten Sellin inför Gefle IF Lagkapten Sellin inför Gefle IF
2018-08-19   Skrivet av:

Förlusten senast mot Östers IF är lagd till handlingarna. Nu väntar derby borta mot Gefle IF FF.
-Det ska bli jäkligt roligt, säger Brages mittfältare Robbin Sellin som ser fram emot måndagens möte på Gavlevallen.

-Jag hoppas det blir mycket folk läktarna. Vi är revanschsugna efter senaste debaclet. Det ska bli kul att komma ut igen.

 

Matcherna mot Gefle är alltid speciella, då det är närmast derby man kan komma. I vårmötet, som Brage vann med 4-2, delades fyra gula kort ut.
Robbin Sellin tror dock matchen kommer bli som vilken som helst.
-Visst kan det bli mycket heta känslor, men jag tror det inte blir sådär riktigt hårt och fult. Det kommer bli en tuff match mellan två bra lag. Jag hoppas det kommer spelas bra fotboll.

 

Gefle har haft en tuff säsong med bara tre segrar och fem oavgjorda matcher. Efter 15 omgångar valde man att sparka tränaren Johan Mjällby. Assisterande tränaren Marcus Bengtsson, som också tränat GIF:s U17- och U21-lag, tog steget upp som huvudansvarig. Med Bengtsson vid rodret inledde man med två raka förluster innan det blev seger med 2-1 borta mot Halmstad BK. Dock kom laget snabbt ner på jorden igen, efter fått respass ur svenska cupen när det blev förlust, 0-1, borta mot division 2-laget Karlstad BK.
Vilket Gefle tror du ni kommer möta på måndag?
-Svårt att svara på. De har inte fått ihop resultaten men de är ett bra lag när det stämmer, som det gjorde mot Halmstad. Mot Karlstad kanske de vilade en del spelare och då kan lag underifrån skrälla. Men vi tänker att det är ett Gefle som när de mötte Halmstad vi kommer möta. De fick säkert luft under vingarna efter segern och det gäller verkligen att vi är på tårna.

 

Under sommarfönstret har Brage värvat anfallaren Christian Kouakou från Nyköpings BIS och mittfältaren André Kamp från Kristianstads FC. Tidigare i veckan blev det också klart med ett lån av offensive mittfältaren Joseph Ceesay från Djurgårdens IF.
Robbin tycker nyförvärven snabbt kommit in i gruppen.
-Det är jättebra killar både på och utanför planen, så det har inte varit några problem för de anpassa sig till Bragemodellen.
I matchen mot Öster fick Kouakou spela nittio minuter och Kamp fick hoppa in med tio minuter kvar. Både visade bra kvaliteter och kommer säkert bli nyttiga under hösten när de blivit varma i kläderna.
-Det är alltid svårt att säga hur lång tid det tar innan de helt kommer in i laget. Relationerna mellan spelarna kan ta några veckor. Det är individuellt och det gäller vi hjälper de på bästa sätt och får in de i ledet.

 

Brage har inlett höstsäsongen med en poäng på tre matcher. I senaste omgången blev det tungt fall hemma mot Östers IF. Sellin vet vad som krävs för att komma igen och göra en bra prestation mot Gefle.
-Det är att vi gör jobbet tillsammans och strävar åt samma håll. Att fortsätta med det vi har byggt upp under hela våren. Jag är helt övertygad om att vi kommer göra en bra match.

 

Närmaste veckan blir tuff med tre matcher på sju dagar. Efter måndagens derby, väntar bortamöte på torsdag mot Västerås SK i svenska cupen, innan veckan rundas av med hemmamatch på söndag mot Landskrona BoIS. Det täta spelschemat betyder man sannolikt kommer lufta stora delar av truppen.
-Vi kommer absolut behöva varje spelare vi har i vårt lag, samtidigt vill vi jättegärna också gå vidare i cupen. Så vi kommer att göra det som ett lag.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.