Nyheter 2019-11-27 Leo Pllana klar för IK Brage Leo Pllana klar för IK Brage
2019-11-27   Skrivet av:

Det första nyförvärvet inför säsongen 2020 är nu klart. Anfallaren Leonard ”Leo” Pllana är klar för IK Brage.

23-åringen, som är född och uppvuxen i Kosovo, kommer närmast från GAIS och har nu skrivit på ett tre-årigt avtal med grönvitt.

– Det känns väldigt bra att ha skrivit på för Brage, säger en glad Leo Pllana om sitt nya kontrakt, och fortsätter.

– Jag har följt Brage genom åren, speciellt i division ett och nu senaste året i Superettan. Jag tycker de gjorde en väldigt bra säsong i år och Brage verkar vara på rätt väg, vilket känns spännande.

 

Pllana, som bodde i Borlänge under 2 år då han tillhörde Dalkurd (säsongerna 2016-2017), är glad över att vara tillbaka i staden.

– Det känns jättebra att få komma tillbaka till Borlänge och Domnarvsvallen. Jag trivdes väldigt bra här och ser fram emot att flytta tillbaka.

 

Leo har hört mycket gott om Brage och återförenas nu med några av sina gamla vänner.

– Jag känner ju några spelare sedan tiden jag bodde här. Jag har pratat lite med (Alexander) Ekblad och Benji (Benjamin Hjertstrand) och några till, och de har pratat väldigt bra om klubben. Jag har även pratat med tränaren Klebér (Saarenpää) också, så jag har fått ett väldigt bra intryck av Brage och hur klubben jobbar genom dem.

 

I dagsläget är det ovisst om IK Brage spelar i Superettan eller Allsvenskan beroende på Licensnämndens beslut kring en eventuell överklagan från Östersunds FK angående deras elitlicens. Men Pllana är förväntansfull inför den nya utmaningen oavsett serietillhörighet.

– Mina förväntningar på 2020 oavsett om vi spela i Allsvenskan eller Superettan är att jag bara vill hjälpa laget och alltid ge 100% på träningar och matcher. Och jag hoppas vi kan göra en bra säsong tillsammans, oavsett vilken serie vi spelar i, avslutar Leo.

 

Brage har följt Pllana under en längre tid och är nöjda över sitt nyförvärv.

– Leo har vi följt i flera år och vi tycker att det är en väldigt bra spelare, samtidigt som vi vet att han är en bra person som kommer att passa väldigt bra in i vårt lag och arbetssätt. Nu ska vi tillsammans se till att han får ut sin fulla potential hos oss i Brage, säger Ola Lundin, om det första nyförvärvet inför 2020.

 

Varmt välkommen till Bragefamiljen säger vi till Leo Pllana!

 

Tillsammans är vi IK Brage


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.