Nyheter Lindmark: "Offensiven måste upp" 2016-05-21 Lindmark: "Offensiven måste upp"
2016-05-21   Skrivet av:

Efter två raka förluster (0-1 senast hemma mot BP och 0-3 borta mot Västerås SK) och bara en poäng på de tre senaste matcherna är det dags för IK Brage växla in på vinnarspåret igen för att inte tappa kontakt med topplagen.

 

Slitstarke mittfältaren Stefan Lindmark menar att en av anledningarna till den magra poängskörden på slutet berott på motståndet.

-Det har varit bättre lag vi mött de två senaste matcherna. Offensiven har inte klaffat på slutet. Mot VSK startade vi ändå bra men kom fel in i det. Mot Brommapojkarna försvarade vi oss bra. Men vi fick jaga mycket boll och då blir det tufft mot ett lag som BP. Sedan fick de lite turligt ett mål i slutskedet. Vi var stabila bakåt, men mot Nyköping måste vi få upp det ett snäpp framåt.

 

Bara ett mål på de tre senaste matcherna och fem raka mållösa halvlekar, visar på det måste till en förbättring i offensiven mot Bissarna.

-Det blir nog en annorlunda match från Västerås och Brommapojkarna. Vi måste försöka mer bedriva ett eget spel på motståndarnas planhalva och slippa att jaga boll som tidigare. Vi måste få mer tid på deras planhalva och vila på bollen. Lyckas vi få till det har vi bra möjligheter mot Nyköping, säger Lindmark.

 

Med tidigare Nyköpingsspelarna Enis Ahmetovic och Oscar Karlsson i truppen har man säkert en del information att hämta.

-Sedan har också tränarna full koll på motståndarna. Vi får mer detaljer på söndag, säger Örjan Lindmark som dock tycker det viktigaste är att fokusera på det egna.

 

Hur ska ni göra för att slå Nyköping?

-Jobba hårt för varandra i nittio minuter. Och upp en nivå med offensiven, säger Stefan Lindmark.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.