Nyheter Lördagens motståndare Assyriska FF 2017-06-15 Lördagens motståndare Assyriska FF
2017-06-15   Skrivet av:

Det är ett pånyttfött Assyriska FF som IK Brage tar emot på lördag eftermiddag. Efter en katastrofstart resultatmässigt med tre raka förluster har Södertäljelaget radat upp sex raka matcher utan förlust.

-Vi hade på känn att det skulle ta tid få ihop truppen och gruppen, då vi har en helt ny spelartrupp och spelarstab, säger assisterande tränaren Magnus Österberg som liksom huvudcoachen Erik Acar är nya för säsongen.

 

Med tolv inspelade poäng parkerar Assyriska på en förhållandevis blygsam åttonde plats. Flera hade nog räknat med att laget, som i fjol degraderades från superettan, skulle ligga högre upp i tabellen.

 

Hade ni kalkylerat med fler poäng?

-Både ja och nej. Det var svårt att veta på förhand med så många nya spelare. Men det brukar jämna ut sig. Det var framförallt premiären (stryk 0-3 borta mot Västerås SK) som var dålig. Sedan tycker jag det inte är så mycket som skiljer att vi skulle tagit poäng. Men det är klart man inte hade räknat med tre förluster i början. Men någonstans så ligger vi där vi förtjänar att ligga, konstaterar Magnus Österberg som tidigare bland annat varit huvudansvarig i Älvsjö AIK:s herrlag och funnits med runt Hammarby IF:s junior- och U21-lag.

 

Ny huvudtränare är Erik Acar, som förra säsongen tränade Västerås IK i division 2.

 

Vilken typ av fotboll vill ni spela?

-Rent generellt vill Assyriska ha bollen så mycket som möjligt och styra matcherna. Men man måste också vinna matcherna och får ibland lämna över till motståndarna. Men i den bästa av världar vill vi vara spelförande, säger Magnus.

 

Assyriska kommer närmast från en 3-2-seger hemma på Södertälje Fotbollsarena mot Team TG FF. Hemmalaget låg under med både 0-1 och 1-2, efter två mål av TG:s målfarlige Timothy McNeal, men kunde efter paus vända till seger, där ex-allsvenske Andreas Haddad gjorde segermålet 3-2 med mindre än tio ordinarie minuter kvar.

-Det var en konstig och ologisk match. När vi spelade som bäst tog de ledningen. TG är ett bra lag. Det var en jämn match och de gjorde det svårt för oss. Vi är glada att vi visar moral och kunde ta hand om alla tre pinnar.

 

Assyriska har så här långt roterat runt på många spelare beroendes av skador. Detta har medfört att coacherna ofrivilligt har tvingats att formera om laget från match till match. Något som Österberg dock vill vända till något positivt.

-Vi har fått experimenterat mer än vi önskat. Men så här i efterhand tycker jag det känts bra. Det har gett oss möjligheten att snabbt i matcherna kunna plocka fram det vi behöver.

 

I vissa matcher har man spelat med en fembackslinje och i andra med en fyrbackslinje. Också framåt har man fått bollat med olika konstellationer.

-Vi har fått varierat spelet beroendes på vilka spelare vi har tillgängliga och vilka vi möter.

 

I matchen mot Brage räknar man med att ställa upp med till stora delar samma lag som man gjort de senaste två veckorna.

-Truppen är inte spikad ännu, men det kommer inte bli några stora förändringar sedan senast.

 

Österberg har största respekt för Brage och menar helheten blir nyckeln till ett bra resultat på lördag.

-Det är inte för inte som Brage har den tabellrad de har. De är stabila bakåt och duktiga framåt. De har skickliga spelare på många positioner. Det är mycket att hålla rätt på, för det är ett bra lag vi möter. Allt blir viktigt att tänka på för att vi ska vinna, inte bara någon enskild sak.

 

Assyriska har trots stor spelaromsättning flera intressanta spelare i truppen. Från Degerfors IF kommer yttermittfältaren Lawal Ismail. Rutinerade Aziz Corr Nyang skrev förra månaden på ett kontrakt som räcker sig fram till sommaren. Mellan stolparna har man hämtat Davor Blazevic från AFC Eskilstuna.

 

AFF-tränaren menar det har varit olika spelare från match till match, som stuckit ut och varit bäst.

-Det har skiftat jättemycket. Men Kevin Krans har varit effektiv och gjort mycket mål (5). Men också defensivt är det många som gjort ett stort jobb. David Durmaz har varit stabil och en viktig länk längst bak. Men det är många som varit bra, då vi har fått ändrat mycket.

 

Magnus Österberg önskar att man kan komma upp i den standard man visat på slutet, förutom i matchen mot Team TG FF, för att kunna rå på serieledarna.

-Jag hoppas vi kan kombinera ett bra försvarsspel med att vara effektiva framåt när vi får chanserna.

 

Vad tror du på för matchbild?

-Jag känner att det är två lag som vill ha bollen, även om de generellt sett vill ligga lite lägre än oss. Jag tror det kan bli en bra fotbollsmatch mellan två bra lag.

 

/Olov Lindgren

 

Biljetter till matchen köper du via webben på: http://ikbrage.ebiljett.nu/


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.