Nyheter Lördagens motståndare BP - inför med Adam Gradén 2019-07-12 Lördagens motståndare BP - inför med Adam Gradén
2019-07-12   Skrivet av:

När IK Brage på lördag tar emot IF Brommapojkarna i omstarten av serien återfinns det en gammal bekant i motståndarlaget. Mittfältaren Adam ”Myran” Gradén, som spelade i Brage mellan 2007-2014, gör nu sitt första år i BP efter fyra säsonger i IK Frej Täby.

-Det är en större klubb och större organisation runt BP, säger Adam om den största skillnaden mellan de båda Stockholmsklubbarna.

 

BP, som degraderades från Allsvenskan i fjol, har haft en tung vår resultatmässigt och parkerar på sextonde plats med tio inspelade poäng.

-Vi är inte alls nöjda med hur det har gått. Vi hade högre förväntningar än ligga sist efter nästan halva serien. Vi har inte fått till det, men vi har gott mod inför framtiden.

 

Vad är det som har fattats i spelet?

-Det är svårt att sätta fingret på det. De sista omgångarna innan ledigheten pratade vi om att försöka stänga till det, då vi släppt in mycket mål. Men samtidigt har vi haft svårt att göra mål i vissa matcher också. Det är en helhetsbild som behöver förbättras.

 

Vad säger du om din egen insats så här långt?

-Man kan inte vara nöjd när man ligger sist i serien. Vi vill, och kan, bli bättre i hela laget, säger Adam som spelat 13 av 14 matcher så här långt.

 

Att laget varit mycket skadedrabbat under våren vill han inte skylla den magra poängskörden på.

-Vi har en trupp som ska kunna hantera skador. Det är inte enbart de som ställt till det.

 

Glädjande för stockholmarna är att skadeläget har förbättrats under slutet av våren och att flera närmar sig full matchform. På skadelistan finns i dagsläget bara anfallaren Philip Hellqvist (armbrott).

 

BP vann senast den 27 april (2-1 mot Halmstad BK) och Gradén menar att en seger skulle betyda mycket inför fortsättningen.

-Det skulle ge självförtroende och att vi kan växa in i det.

 

Efter att laget åkt ur Allsvenskan har man nästan byggt ett nytt lag. Även om de har många unga spelare, finns det också flera med allsvensk rutin i truppen. Från fjolårets lag finns bland annat Gustav Sandberg Magnusson, Johan Falkmar, Markus Gustafsson och Fritiof Björkén kvar. Dessutom har man värvat Billy Nordström (IFK Göteborg), Dusan Jajic (Hammarby IF),  och Oscar Pehrsson (IK Sirius), samtliga med erfarenhet från högsta serien.     

 

Trots det prekära tabelläget menar Adam Gradén att stämningen i truppen är bra.

-Det är gott mod. Vi har en bra trupp med många väldigt bra spelare. Bara vi får lite fart på det, så hoppas jag det ska lossna för oss.

 

Mötet mot Brommapojkarna blir säsongens andra för Brage. I slutet av februari vann BP med 4-2 på Grimsta i svenska cupens gruppspel efter att de vänt ett 0-2-underläge till seger.

-Men man ska inte dra för stora växlar av den matchen, säger Adam som såg mötet från läktaren.

-De laborerade och testade. De hade bland annat en fembackslinje och det har de inte haft i serien. Men Brage är stabila och svåra att bryta ner.

 

Efter Varbergs 1-0-seger mot Degerfors i onsdags, har hallänningarna skaffat sig ett elva poängs försprång till tvåan Mjällby (som dock har en match mindre spelad).

-Det är en väldigt jämn serie, där alla slår alla. Men så brukar det vara, säger Gradén om standarden på serien.

-Det är bara Varberg som dragit iväg. Det är många lag som kan vara med däruppe och blanda sig i toppstriden i slutet.

 

Har ni några chanser vara med däruppe med BP?

-Det blir svårt. Som vi startat den här säsongen är det för långt kliv. Vi får fokusera på att ta oss över strecken. Det är inte riktigt som vi hade hoppats på, men det är det läge vi är i nu.

 

Viktiga poäng står på spel för båda lagen i lördagens tillställning. Trots gästernas jumboplacering, behövs en seger för att ta upp laget fast mark. I toppen, bakom serieledarna Varberg, skiljer fem poäng mellan tvåan Mjällby och åttan Dalkurd.

 

Adam Gradén tror på en jämn match på lördag.

-Det är två lag som vill föra spelet. Jag tror första målet kommer bli viktigt.

 

Lördagens match spelas på Domnarvsvallen med start kl.18:00. Efter ett speluppehåll är det äntligen dags igen för grönvit fotboll. Så köp er biljett via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/ så ses vi på Vallen!

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

IF Brommapojkarna

IF Brommapojkarna

Grundad: 1942.

Senaste hemmamötet: 2016-05-16 IK Brage-IF Brommapojkarna 0-1 (0-0). Mål, Brommapojkarna: Stefano Holmquist Vecchia.

Fjolårets placering: 14:e allsvenskan, förlust i kvalet mot AFC Eskilstuna efter sammanlagt 2-2. AFC till Allsvenskan tack vare fler bortamål.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.