Nyheter Lördagens motståndare - Halmstad BK 2019-04-12 Lördagens motståndare - Halmstad BK
2019-04-12   Skrivet av:

Lördagens motståndare Halmstad BK har av många pekats ut som den självklara seriefavoriten.

Bollklubben, som fjol slutade femma, har förstärkt truppen med starka kort som rutinerade försvarsspelaren Andreas Johansson (IFK Norrköping), landslagsmeriterade mittfältaren Joel Allansson (Randers FC) och målfarliga anfallaren Sadat Karim (Landskrona BoIS).

-Det är det som det är, det finns väl en logik varför vi blivit det, säger tränaren Igor Krulj, som inte känner någon större oro hur man kommer hantera pressen som favoriter.

-För vår del gäller det att bara fokusera på prestationerna i matcherna och förbereda oss väl. Till slut är det på planen det ska avgöras.

 

Efter att ha nått kvartsfinal i Svenska Cupen (förlust mot AFC Eskilstuna), där man på vägen fram kryssade borta mot allsvenska Östersunds FK och vann mot IK Sirius, var förväntningarna högt ställda inför premiären borta mot Jönköpings Södra.

 

Det blev också tre poäng efter att nyförvärvet Sadat Karim avgjort sent på Stadsparksvallen med matchens enda mål.

-Vi gjorde i det stora hela en väldigt bra prestation mot J-Södra.

 

I hemmapremiären mot Örgryte IS blev det dock förlust med 1-3.

-Olyckligtvis blir vi väldigt hårt straffade på våra egna misstag. Annars rent statistiskt, om man tar bort de tre målen de gör, hur vi spelar så är vi egentligen det bättre laget. Men det går ju inte att göra.

 

Vad kan bli bättre från matchen mot Örgryte?

-Framförallt att vara noggrannare och minimera riskerna på egen planhalva. Att vara samlade både i defensiven och anfallsspelet.

 

De tre nytillskotten Johansson, Allansson och Karim har redan gjort avtryck och kommer förstås bli nyckelspelare i jakten på en topplats.

-De har kommit in på ett jättebra sätt och visat att de blir viktiga för oss. Jag hoppas att de kommer fortsätta att leverera. Det är väldigt bra killar som stärkt truppen även utanför planen.

 

Sedan tidigare finns också 20-årige Gabriel Gudmundsson, som gjorde nio mål i fjol, och som kommer att bli en annan viktig kugge. 

 

På minuskontot finns bland annat fjolårets succéspelare Kosuke Kinoshita och Marcus Mathisen (båda målskyttar på Domnarsvallen i fjol).

 

Spelarförlusterna till trots tror Igor att truppen är minst lika bra som ifjol. Något han också vill peka på är att de yngre fått ett år i kroppen och kommer ta lärdom av de mer rutinerade.

-Det var ett lärorikt år i fjol för dem. Med ett år till i bagaget och den erfarenheten vi fått in, så kommer de vara längre fram än förra året.

 

Att HBK får några dagars extra vila, då man senast spelade i lördags, tror han inte ska ha någon betydelse.

-Det var exakt samma för oss inför Örgrytematchen. Då hade vi haft match mot Jönköping på tisdagen innan, medan ÖIS spelade lördag-lördag. Nu är det Brages tur att ställas inför det. Nu är det tre dagars vila mellan så de kommer nog både hinna återhämta och förbereda sig inför matchen. Jag tror det inte betyder någonting. Det hade varit värre om det varit två dagar mellan matcherna.

 

Att Brage fått ett år på sig att spela tillsammans tror han blir ett av lagets styrkor den här säsongen.

-De har fått bygga vidare från förra året, både vad gäller laget och spelarna. En av deras styrkor är också ödmjukheten till det hårda jobbet som krävs.

 

Är det någon spelare i Brage du tycker som stuckit ut extra i år?

-Båda deras kantspelare Robbin Sellin och Anton Lundin.

 

Vad tror du blir nyckelfaktorn för att ni ska få med er ett bra resultat?

-Ett disciplinerat försvarsspel i 90 minuter och att vi har ett mod med boll.

 

Halmstad påbörjade bussresan mot Borlänge efter lunchtid på fredagen.

-Vi tränade på förmiddagen. När vi kom fram blev det en promenad och käk. På lördag blir det aktivering på morgonen och sedan match.

 

När det blir tal om förväntad matchbild tror han Brage kommer ut väldigt aggressiva.

-I och med att det är deras hemmaplan kommer de att göra det. Jag tror det blir två lag som nog vill styra spelet. Sedan får vi också hoppas på en bra fotbollsmatch.

 

Halmstad får klara sig utan långtidsskadade Johan Oremo.

 

Matchen startar 16:00 och det väntas mycket folk på Vallen. Så köp din biljett i förväg via webben (både billigare och du slipper att köpa till biljettluckan): https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulrika Eriksson Lundholm


Lämna kommentarer

HALMSTAD BK

Bildad: 1914

Fjolårets placering: 5:a

Senaste hemmamötet: IK Brage vs, Halmstad BK 3-2 (2-2). Mål, Brage: Marcus Astvald, Anton Lundin, Robbin Sellin. Halmstad: Kosuke Konishita, Marcus Mathisen. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.