Nyheter Lördagens motståndare - IFK Värnamo 2018-06-29 Lördagens motståndare - IFK Värnamo
2018-06-29   Skrivet av:

Lördagens motståndare IFK Värnamo har haft en tung vårsäsong. Bara en seger och två oavgjorda betyder att smålänningarna ligger sist i tabellen efter 14 omgångar med fem inspelade poäng.

I matchen mot IK Brage får man klara sig utan varningsavstängda mittfältaren Predrag Randelovic och backen Anton Maikkula. Dessutom finns målvakten Tobias Andersson och backen Jon Birkfeldt på skadelistan.

 

I senaste omgången blev det förlust med 0-1 borta mot topplaget Helsingborgs IF. En tillställning som Värnamo ändå stod upp riktigt bra i.

-Men det var som många gånger tidigare under säsongen. Vi har gjort bra prestationer men inte fått något med oss, säger tränaren Roar Hansen.

 

HIF:s Darijan Bojanic blev matchens enda målskytt i 57:e matchminuten på Olympia när hans frispark från långt håll gick förbi alla spelare inklusive målvakten Filip Eriksson.

-Jag tycker de inte hade så jättemycket. Vi skapade några lägen, men Darijan (Bojanic) satte en frispark som blev avgörande. Jag tycker insatsen ändå var god.

 

Mönstret har sett ut likadant för Värnamo i flera matcher under säsongen där man inte lyckats i de avgörande lägena.

-Vi har haft ett klart bra spel mellan straffområdena. I början av säsongen hade vi spelövertag både i premiären mot Gefle och i andra omgången mot Gais. Då pratade vi mycket målskyttet. Men sedan då man jagar målskyttet och helt plötsligt när vi mötte topplagen Falkenberg, Halmstad, Örgryte och Degerfors, då släppte vi in för mycket mål. Då hade vi plötsligt problem i båda ändarna. Det är inte spelet på planen, utan de avgörande momenten i de båda straffområdena som vi inte har varit tillräckligt tuffa och skärpta. Man kan inte skylla ifrån sig om man inte sätter dit chanserna eller håller rent, säger Roar krasst.

 

Trots att avståndet är sju poäng upp till en kvalplats och ytterligare en till fast mark, hyser Värnamotränaren gott hopp inför hösten för att klara kontraktet.

-Inget är kört. Vi kan inte lägga oss ner och dö. Vi kommer ändra i spelartruppen under sommaren. Det finns en ambition hos styrelsen att vi ska göra allt i vår makt för att få igång det här. Vi kan inte sikta hur högt som helst. Men vi måste börja vinna fotbollsmatcher.

 

Hansen hoppas man mot Brage kan nå upp i samma prestation som mot Helsingborg.

-Gör vi om det så kan vi absolut vinna. Vi jobbar på och någon gång måste vi vinna och varför inte på lördag?

 

Han har imponerats av Brage hela året och tycker lagets agerande på plan kan jämföras med fjolårets.

-Även om de bytt spelare och tränare så finns det en del likheter i deras sätt att spela. Jag såg redan på försäsongen att de var bra och att det såg stabilt ut. Jag är inte speciellt förvånad att de ligger där de gör. De har fått några nyförvärv som gjort dem spetsigare. De har en bra mix av erfarna och lite yngre spelare. De har spelare som spelat i Superettan och Allsvenskan.

 

Vilken matchbild förväntar du dig?

-Vi vill alltid ha ett bollinnehav på något sätt. Kanske att föra matchen, men samtidigt vet vi de är spetsiga framåt.

 

Senaste, och enda segern kom för dryga två månader sedan (2-0 mot Varbergs BoIS). Sedan har man jagat en andra trepoängare men utan framgång. Resultaten har gjort man fått kläda sig i rollen som underdogs.

-Vi är inte favoriter i några matcher längre överhuvudtaget. Helsingborg tyckte de skulle slå oss och det tycker säkert Brage med.

 

Medans Värnamo har sju raka förluster, har Brage fyra segrar på de fem senaste matcherna.

-De har gjort bra insatser och vi får se om de spelar sitt vanliga spel eller om de gör någon taktisk justering. Vi får se vad som händer.

 

Trots Värnamos kräftgång andas Roar Hansen optimism inför vårepilogen på Finnvedsvallen.

-Jag har en god känsla. Jag har haft det hela veckan. Det är inga hänghuvuden de möter om de tror det, avslutar han med skratt.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.