Nyheter Lördagens motståndare IK Frej Täby 2018-08-31 Lördagens motståndare IK Frej Täby
2018-08-31   Skrivet av:

Lördagens motståndare IK Frej Täby inledde säsongen svagt med bara en poäng på de sju första omgångarna. Men sedan har laget ryckt upp sig avsevärt och parkerar i dagsläget på elfte plats med 22 inspelade poäng.

-Vi hade 15 nya spelare till det här året och det har tagit tid att få ihop allt, analyserar tränaren Roberth Björknesjö om den trevande säsongsinledningen, men som tycker pusselbitarna nu börjat falla på plats.

-De första sju matcherna var tunga, men därefter har det varit rätt så bra.

 

Han menar också man fått marginalerna med sig ju längre säsongen gått.

 

Under sommaren har Frej bland andra fått in mittfältaren Rebin Asaad från Hammarby IF.

-Vi har bytt ut några spelare och börjat spela 4-3-3, det är väl också nyckeln lite grann, nämner Björknesjö som några av anledningarna till att man börjat klättra i tabellen.

 

Frejbossen menar att det är kollektivet som ligger bakom att poängen börjat ramla in.

-Det är ingen enskild spelare som visat framfötterna utan det är laget som varit bra. Vi har haft ett bra spel och gjort mycket mål, men tyvärr har vi också släppt in mycket bakåt.

 

Trots att Frej kommer till Domnarsvallen med två raka förluster, 0-2 mot IF Öster (b) och senast 1-5 hemma på Vikingavallen mot Halmstad BK, känner han ingen direkt oro att formen är på väg neråt.

-Det känns bra. Mot Öster gjorde vi en kanonmatch som vi egentligen bör vinna.

 

På Myresjöhus Arena gjorde Frej en stark insats och radade upp chanser, men en storspelande Robin Malmkvist i Östermålet tog allt. I stället kunde hemmalaget avgöra med två sena mål (1-0 Pavic, 87′, 2-0 Helg, 88′).

-Vi missar jättemycket lägen och sedan släpper vi in två mål kort före slutsignalen. Det var annars en av våra bästa prestationer.

 

På 20 matcher har Frej släppt in 41 mål, vilket är näst sämst i serien. Bara jumbon Gefle IF har ett sämre facit (44 mål bakåt).

 

Mot HBK hade vi mycket chanser, men vi har släppt in för många enkla mål och det är jobbigt, konstaterar han.

 

Men nu är storförlusten mot Halmstad lagd till handlingarna och det gäller att se framåt.

-Det är att försöka ta lite lärdom från Halmstadmatchen och sedan gå vidare. Det är små marginaler i den här serien, och det gäller att ha dem med sig.

 

Förlustsiffrorna 1-5 mot HBK kan tyckas som en komfortabel seger för hallänningarna, men så var inte fallet. Långt därifrån.

-De gör två mål på övertid när vi gick framåt. Resultatet speglade absolut inte matchbilden. Rent formmässigt är jag inte så orolig inför matchen mot Brage.

 

När lagen möttes på Vikingavallen blev det 0-0 i en spelmässigt bra tillställning. Båda lagen hade fina chanser att avgöra, där bland annat Brages inhoppare Samuel Aziz hade två vassa lägen i slutskedet som en storspelande Frejmålvakt Hampus Elgán kunde avstyra.

 

Kommer vi få se några mål på lördag?

-Det hoppas vi väl, svarar ”Robban” som minns tillbaka på förra matchen med bra känsla.

-Det var en bra superettan match. Det var en jämn match mellan två lag som gjorde en bra prestation.

 

Frej har flera sevärda spelare där målvakten Hampus Elgán redan är nämnd. Backen Jakob Glasbergs inlägg är oftast precisa i den offensiva boxen. Förre Bragespelaren Adam Gradéns kvaliteter på mitten känner vi till sedan tidigare. Längst fram finns bland annat Nsima Peter (som dock är avstängd) och reslige Luca Gerbino Polo.

 

Roberth Björknesjö tror på nytt att det kan bli en publikvänlig match.

-Det är två lag som vill spela och som har en tydlig organisation både defensivt och offensivt. Det bör bli en sevärd match.

 

Frejtränaren pratar åter om små marginaler, när frågan kommer på vad som kommer att avgöra matchen på lördag.

-När man väl har lägena gäller det att göra mål. Sedan får man inte släppa till några lägen. Vi har haft ett jättebra spel på slutet, men åkt på några omställningar. Brage är som starkast på omställningar så där måste vi verkligen vara vaksamma. Om vi kan stoppa det så har vi goda möjligheter att få med oss ett gott resultat.

 

Tyvärr får Frej klara sig utan sin interna skytteligaledaren Nsima Peter (8 mål) som drog på sig sin tredje varning mot HBK och därmed är avstängd på lördag. Men man har flera offensivt starka spelare som landslagsmeriterade (U17, U19) Dusan Jajic och rutinerade Joakim Runnemo, båda på sex fullträffar.

 

Förutom avstängde Nsima Peter är det ett frågetecken för mittfältaren Marcus Hansson som fick kliva av i första halvleken mot Halmstad efter krampkänningar i baksida lår.

 

Matchen startar 14:00 och biljetter köper ni via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Olov Lindgre


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.