Nyheter Lördagens motståndare - Jönköping Södra 2019-05-24 Lördagens motståndare - Jönköping Södra
2019-05-24   Skrivet av:

Lördagens motståndare, Jönköpings Södra IF, har som IK Brage en vinnande trend. I måndags blev det tre poäng, efter att man besegrat fjolårets Allsvenska lag IF Brommapojkarna, med 2-0 på Grimsta.

Tränaren Andreas Brännström, tycker laget stod för en mycket gedigen insats, framförallt efter att man fick något av en drömstart när Edin Hamidovic redan efter knappa tio minuter gav smålänningarna ledningen med 1-0.

 

-Vi gör mål tidigt, så vi kan spela lite på det. Vi har saknat lite djupledsspel tidigare och det tyckte jag vi gjorde bättre i den här matchen, säger Andreas Brännström.

 

Försvarsspelarna Philip Wiström, Erik Moberg och Joakim Karlsson är samtliga spelare som blev skadade tidigt på säsongen, och kommer blir borta ett tag till. Det gjorde att laget var i snabbt behov att förstärka backlinjen. Lösningen blev erfarne backen Nikola Tkalcic som bland annat har spelat i IFK Norrköping.

-Först och främst bidrar han med med numerär. Vi åkte på några långtidsskador på tre mittbackar. Jag har aldrig varit med om maken. Vi var i akut behov av en till backlinjespelare. Så fanns han ledig. Det är en jätteproffsig kille som vart med tidigare, så att säga. Han spelade sin första U21-match i tisdags, och kände sig bra efteråt. Vi ville se honom i match. Det gick bra, så nu är han spelklar, säger Brännström.

 

Andreas ”Brännan” Brännström kom till J-Södra i augusti förra året som tränare, och lyckades rädda kvar laget i Superettan. Att nu ha varit med från säsongsstarten, är något han menar bara är positivt.

-Det är så klart stor skillnad. Då gällde det att rädda sig kvar. Nu har vi börjat bygga någonting. Nu känner spelarna mig, och jag känner dem. Så vi kan börja om lite från början efter en jobbig säsong.

 

Jönköping Södra har gjort näst flest antal mål i serien (15), och bakåt är man med sin sju insläppta mål, ett av de starkaste lagen även defensivt. Det pekar på att man fått ihop ett väl fungerade spel.

-Vi fick skadorna på våra försvarare precis innan seriestart. Så vi fick tänka om lite i försvarsspelet, så det är det jag är mest nöjd med, att vi fick ihop det relativt snabbt. Vi har jobbat mycket med försvarsspelet sista tiden. Nu har vi också börjat göra en del mål, så jag hoppas det fortsätter.

 

Efter fyra säsonger med Dalkurd i division 1, har Andreas Brännström tidigare stött på Brage. Även ledde han laget i höstas när Brage vann med 3-2 på Domnarvsvallen. Han menar att det är ett lag med flera kvaliteter.

-Brage…vad ska man säga…det är ett av de lag som jobbar hårdast i serien. Löpstarka, och kontrar snabbt. Hårt arbetande lag med bra kontringar, skulle jag säga.

 

Inför lördagens match, skuggar J-Södra tre poäng bakom Brage. En hemmaseger, skulle betyda att man passerar IKB i tabellen. Andreas Brännström, menar dock att det inte kan kallas för en sexpoängsmatch.

-Nja, inte så tidigt ändå. Det hinner hända så mycket. Det är en serie där alla slår alla. Vinner man två raka så händer det någonting, och förlorar man två raka, så händer något helt annat.

 

Vad har har ni för målsättning. Är det att försöka komma topp 3?

-Målsättningen är inte att komma topp tre. Vi sa att vi i år bygger om det här. Alla lag vill gå upp. Men man måste göra det på rätt sätt. Så att man är konkurrenskraftig i nästa serie, annars är det ingen idé. Lite som när Brage vann division 1, då de gick upp på ett väldigt tryggt och övertygande sätt. Då är det heller inga problem att anpassa sig till nästa serie.

 

Förutom de spelare som är långtidsskadade, hoppas Jönköpingstränaren att alla spelare är tillgängliga.

-Vi har haft ett par veckor med lite sjukdomar. Men just nu är ingen struken alls, och inga avstängningar. Vi får se det närmaste dygnet. Jag är glad, för det kommer att bli angenäma problem att ta ut laget.

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulrika Lundholm


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.