Nyheter Lördagens motståndare - Mjällby AIF 2019-07-26 Lördagens motståndare - Mjällby AIF
2019-07-26   Skrivet av:

Lördagens motståndare Mjällby AIF kommer närmast från en 2-0-seger mot Halmstads BK. Men det var långt ifrån lagets bästa match under säsongen, säger tränaren Milos Miljosevic.

-Vi gjorde en bra halvlek, men det var inte årets bästa match. Det vart mycket fight, och det var en tuff motståndare. Det var en bra match, ett bra resultat och vi mötte ett bra lag. Men våra bästa matcher var hemma mot Trelleborg och GAIS.

 

Sex poäng efter sommaruppehållet, gör att humöret i gruppen är på topp, säger Miljosevic.

-Stämningen är bra, och killarna tränar hårt. Men vi måste fortsätta jobba hårt som vi gör på alla träningar. Alla kämpar för sin plats och vill spela matcherna.

 

Hur är känslan inför matchen mot Brage?

-Den är fin. Vi går in till matchen med mycket respekt. De slog oss i sista matchen innan uppehållet med 2-1. Både vi och dem gjorde en bra match. De har många bra spelare, och ett bra balanserat lag, med en bra tränare. De spelar bra hemma på konstgräset, så det kommer bli en jättetuff match. Man vill alltid spela de här tuffa matcherna. Om de vinner går de upp till andra plats och jag tror de inte vill förlora hemma. Men vi vill behålla vår placering. Brage har spelare på samma nivå som Halmstad, Örgryte och J-Södra. För mig är det ingen överraskning att de ligger trea.

 

Utan att avslöja för mycket, vad blir det viktigaste att tänka på inför matchen?

-Först och främst att vi måste hålla vår karaktär. Vi måste spela vår fotboll och kan inte försvara oss i 90 minuter, då kommer det bli svårt mot Brage. Vi måste göra en bra prestation, och då hoppas jag att vi ska få ett bra resultat. Vi tar en match i taget, och går alltid för tre poäng. Om vi inte gör det på lördag, är det bara att gratulera Brage för en bra match.

 

Mjällbybossen tycker att Brage har ett starkt lag, med en klasspelare i varje lagdel.

-De har tre bra spelare. De har en bra försvarare, men jag vill inte säga namnet. Sedan har de en jättestark mittfältare och två anfallare. Sedan för mig, tycker jag (Robbin) Sellin är en av superettans bästa spelare. De kan också ha honom på bänken i några matcher, men det är ändå ett jättestarkt lag. Du kan inte bara fokusera på en spelare, utan du måste fokusera på deras spel. De har många bra individuella spelare. Jag vet de har två avstängda spelare (Oscar och Anton Lundin). Men de har en bred trupp, så jag vet de som kommer in är jättebra.

 

Tidigare i veckan blev det klart att Michael Omoh, närmast från Örebro SK, blev klar för blekingeklubben. Han är spelklar till lördagens match. Men att kalla 28-åringen för en drömvärvning, vill inte Milosevic göra.

-Ha, ha. Nej, jag vill inte sätta den pressen på honom. Han behöver lite tid att komma in i vårt spel och filosofi. Jag vill bara att han ska göra ett hundraprocentigt jobb och hjälpa laget så mycket han kan. Om alla säger att han är en drömvärvning, då sätter alla en press på honom, att han ska göra två baljor i varje match, och två assists. Den pressen är aldrig bra. Han behöver inte göra mer än de andra killarna i laget.

 

Förutom Michael Omoh, försöker MAIF också skaffa en mittfältare under pågående transferfönster.

-Men det är inte lätt. Kanske, kanske det kan bli några mer förändringar. Men vi spelar med de spelare vi har, avslutar Milos Miljosevic. 

 

När Brage mötte Mjällby på Strandvallen svarade hemmalagets vänsterback Mohanad Jeahze för ett drömmål när han på halvvolley krutade in 1-0 från långt håll. 

-Det måste vara mitt snyggaste mål i karriären, säger Jeahze om fullträffen, som målvakten Adrian Engdahl var på med fingerspetsarna.

-Han nuddade den lite, så man vart lite rädd när han var på den.

 

Målet, som kom i efterdyningarna från en hörna, fick publiken i extas.

-Bollen bara kom ut och sedan var det bara att skjuta.

 

Mohanad Jeahze och hans Mjällby har efter Bragematchen som sagt startat upp höstsäsongen med två raka segrar (2-1 borta mot IK Frej Täby och senast 2-0 hemma mot Halmstads BK). Efter varit varningsavstängd mot Frej gjorde han sitt andra raka mål, i hemmamatchen mot Halmstad, efter en frispark.

-Jag har kommit igång med målproduktionen i år, säger 22-åringen, som också har tre assists på poängkontot.

-Det har känts bra från dag ett jag kom till Mjällby.

 

Om du fortsätter i samma takt med målgörandet så kommer du upp i tio, elva mål till slut.

-Ha, ha. Man hoppas ju på det bästa för sig själv och laget, men jag tänker inte så mycket på mål. Jag försöker bara spela så bra som möjligt för laget. Går det bra för laget, så gör det för en själv också.

 

Mjällby avslutade våren med en poäng på de tre sista matcherna. Men omstarten visar att man tagit till vara uppehållet på bästa sätt.

-Vi är mest nöjda över att vara tillbaka på vinnarspåret igen.

 

I fjol blev det tio matcher för IF Brommapojkarna i allsvenskan för Karle IF- fostrade Mohanad. En säsong som slutade med degradering för BP.

-Jag tycker Mjällby är mer som ett lag. Det finns ingen som inte har den stoltheten att man inte kan ta jobbet för laget.

 

Om du jämför fjolårets trupp i BP och årets i Mjällby?

-De var i allsvenskan förra året och siktade stanna kvar där. Självklart var deras trupp bättre på ”pappret”. Men nu har vi visat i Mjällby det inte spelar så stor roll vad som står på pappret.

 

Han säger då och då att man pratar om allsvenskan, men att man inte vill se för långt framåt.

-Vi skämtar ibland lite om det. Men vi tar fortfarande match för match. Vi har inte haft någon målsättning att gå upp, det är bara kul om vi gör det.

 

Att fotbollen är het på Listerlandet råder det inga tvivel om. I senaste omgången satte man publikrekord för säsongen när 3076 kom till Strandvallen i mötet mot HBK.

-Det är jättekul. När jag kom hit sa de att det är mycket folk som bryr sig. Jättekul att tillhöra en förening där så många är engagerade. Det blir bättre och bättre för varje match.

 

Mjällby, ligger en poäng före Brage i tabellen, och kan alltså vid seger öka på avståndet. När lagen möttes i juni vände Brage hemmalagets 1-0-ledning till seger med 1-2 efter mål av Kristian Andersen och Christian Kouakou i andra halvleken.

 

Vilka möjligheter har ni att ta revansch på Brage?

-Vi har alla möjligheter, säger Mohanad som dock har största respekt för motståndarna.

-De är faktiskt ett av de bättre lagen vi mött i år. Första halvleken körde vi över dem tycker jag, men i andra var de mycket bättre än oss. Jag tror det blir en jämn match, men att vi har alla möjligheter att ta alla tre poäng. Men det blir svårt, för de är starka hemma, där de väl inte har många förluster.

 

På Strandvallen hade Mjällby mycket av spelet  i första halvleken, och Brage fick ägna sig åt en del försvarsspel.  

-Vi hade mycket boll mot dem hemma, nu tror jag det kan bli omvänt, eftersom de har hemmaplan och vill bjuda publiken och gå för det. Men gör vi bara vårt jobb tror jag vi kan bli farliga både i det offensiva och i det etablerade spelet.

 

När det gäller tippa ett slutresultat, erkänner han att han är dålig på det.

-Jag hoppas på en 0-1-vinst, för det är ett skönt resultat på bortaplan.

 

Är det du som gör målet?

-Ha, ha. Nej jag hoppas på Jacob Bergström, så han kan vinna skytteligan.

 

Mjällby för klara sig utan varningsavstängda David Löfqvist. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

 

Lördagens match startar kl.16:00 på Domnarsvallen och det väntas en hel del publik i värmen. Så se till att köpa din biljett redan nu via webben för att undvika köerna vid biljettluckan: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Vi ses på vallen!

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulrika Lundholm


Lämna kommentarer

Mjällby AIF

Mjällby AIF

Grundad: 1939.

Fjolårets placering: Etta division 1 Södra.

Senaste hemmamötet – 2002-05-05. IK Brage-Mjällby AIF 2-4 (0-1). Mål, Brage: Jimmy Rajala, Martin Carlsson. Mjällby: Håkan Leo 2, Linus Isberg 2. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.