Nyheter Lördagens motståndare - Trelleborgs FF 2019-06-13 Lördagens motståndare - Trelleborgs FF
2019-06-13   Skrivet av:

Fjolårets allsvenska lag Trelleborgs FF har varit aningen ojämna under säsongen, men verkar nu ha hittat en stabilitet då man är obesegrade i de fyra senaste matcherna.

-Det har blivit en stigande formkurva hos oss, säger TFF tränaren Peter Swärdh.

-Framförallt, även om det kan variera under matcherna, har helheten totalt sett blivit bättre och vi är lite tryggare i vårt spel. Men fortfarande har vi rätt stora förbättringsmöjligheter, menar Swärdh.

 

Skåningarna, som kom sist i fjolårets allsvenska, kommer närmast från 0-0 hemma på Vångavallen mot Degerfors IF. Ett resultat han tycker var rättvist.

-Ja, det var det, även om vi inte var nöjda med en pinne, men resultatet var rättvist, säger TFF-bossen.

 

Nollan var för övrigt Trelleborgs tredje för säsongen.

-Försvarsspelet var väldigt stabilt. Vi släppte till lite möjligheter. De hade ett större bollinnehav än oss, men vi försvarade oss bra.

 

I tabellen ligger Trelleborg på nionde plats. Avståndet ner till negativt kvalstreck är fyra poäng, och upp till den positiva kvalplatsen är det fem poäng. 

 

Peter vill inte blicka för långt fram om en eventuell topposition när serien ska avgöras i höst.

-Vi jobbar på match för match, och ska göra ett fotbollsuppdrag på lördag. Det är vad vi har för ambition, att vi går in för den matchen. Vi kommer förbereda oss på det sättet som gör att vi har möjlighet att vinna matchen. Det är där vi befinner oss. Sedan är alltid i grunden en ambition att vinna matcher och förflytta oss uppåt i tabellen. Men nu är det Brage som är det viktiga.

 

Att TFF, som spelade i lördags, kommer få tre dagar extra vila tror han inte har någon större betydelse och att det ska jämföras med de nästan 70 milen att färdas upp till Borlänge.

-Kanske lite fysiologiskt. Men om man förlitar sig på att vi spelar borta, lång resa och så vidare. Sådana saker har lite betydelse i förhållande hur vi förbereder oss inför matchen och hur vi själva presterar.

 

Hur ser uppladdningen ut?

-Vi tränar torsdag och fredag morgon, innan vi åker upp till Borlänge på fredag.

 

Han tycker Brage har funnit sin identitet andra året under Klebér Saarenpää.

-Det är ett stabilt lag som är spelskickliga centralt i planen. De har jobbat med Klebér över en tid nu och jag ser att det har gett en tydlighet vad de vill och kan göra. De ser likadana ut match efter match.

 

Trots att Trelleborg tappade flera namnkunniga spelare efter degraderingen från AS (Deniz Hümmet, Lasse Nielsen, Freddie Brorsson, med flera), har man ett lag med flera profiler. Kulturbäraren Salif Camara Jönsson visar att han fortfarande håller trots sina 35 år fyllda. Rutinerade Zoran Jovanovic är alltid ett hot framåt (4 mål så här långt). Bland nyförvärven har man i offensive backen Jakob Glasbergs en av seriens bästa högerfötter.

 

Men Swärdh vill i stället lyfta fram en defensiv mittfältare som stuckit ut lite extra.

-Det är alltid svårt nämna en enskild spelare. Men Sebastian Olsson har varit väldigt bra och är stabil. Han är viktig för oss.

 

När det kommer på tal om en förväntad matchbild, tror han mycket kommer att avgöras på de centrala ytorna.

-Där kommer det bli stor kamp. För vår del är det viktigt att vinna den kampen och inte ge mycket utrymme åt Brage i det spelet.

 

På skadelistan har backen Jasmin Sudic funnits hela våren. Sedan är det frågetecken för skadade backen Albin Nilsson och mittfältaren Nebiyou Perry.

 

Lördagens match startar 16:00 på Domnarvsvallen, som är den sista hemmamatchen för Brage innan Superettans sommaruppehåll. Köp din biljett via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/, vi ses på Vallen!

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

Trelleborgs FF

Trelleborgs FF

Grundad: 1926.

Senaste placering: 16:e i Allsvenskan.

Senaste hemmamötet: 2012-08-13 IK Brage-Trelleborgs FF 3-1 (2-0) Mål, Brage: Självmål, Robbin Sellin, Mats Moldskred. Trelleborg: Kristian Haynes.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.