Nyheter Lördagens motståndare Varbergs BoIS 2018-06-08 Lördagens motståndare Varbergs BoIS
2018-06-08   Skrivet av:

Lördagens motståndare, Varbergs BoIS FC, har inför säsongen haft en stor spelomsättning. Också på ledarsidan är det nytt, där Joakim Persson är huvudtränare, med Paul Olausson som assisterande medan förre Dalkurdspelaren Kujtim Bala har jobbet som sportchef.

Spelfilosofin har också ändrats, där man vill spela en attraktiv fotboll med ett stort bollinnehav.

-Vi vill ha en kontrollerande fotboll, säger ”Jocke” Persson, som ändrat kurs från det spel BoIS brukar ha med en mer rak fotboll.

-Det är en helomvändning från tidigare. Vi vill ha en fotboll där vi styr matchbilden.

 

En strategi inför de uppsatta målen är att man inför säsongen hämtat in fler förhållandevis okända, men ambitiösa spelare som siktar uppåt.

-Vi vill ha unga fräscha spelare som vill framåt, spela en attraktiv fotboll och i framtiden vara kvar i Varberg.

 

Bland de uppåt tjugo nyförvärven finns flera lovande och intressanta spelare. Albert Ejupi och Nahom Girmani Netabay kommer från Joakim Perssons förra klubb Kristianstad FC. Adam Fofana har hämtats från Ghana, medans Teddy Bergqvist är på lån från Malmö FF.

 

Tillsammans med assisterande tränaren Paul Olausson (från Karlstad BK) och sportchefen Kujtim Bala, är det en tight jobbande ledartrojka Varberg ställer på benen.

-Man tar in inspiration från de man har runt omkring sig och försöker koppla det till sin egen verksamhet, säger Persson, som också har hämtat kunskap från tränare han haft under sin långa verksamma karriär som spelare i bland annat Malmö FF, Atalanta, IFK Göteborg och Hansa Rostock.

-Man har tagit med sig vissa delar från alla håll. Alla tränare har haft sitt sätt och sedan försöker man skaffa sig en egen bild.

 

Inför matchen är det några frågetecken hos Varberg. Jakob Bergman (b), Albert Ejupi (mf) och Zev Taublieb (mf) är alla osäkra.

 

Varberg kommer till Domnarvsvallen med fyra raka uddamålsförluster (BoIS-Halmstad 2-3, BoIS-Degerfors 0-1, Falkenberg-BoIS 3-2 och BoIS-Öster 1-2).

-Jag tycker att tre av de fyra förlusterna är väldigt onödiga. Prestationsmässigt gjorde vi det bra både mot Degerfors och Falkenberg. Vi hade möjlighet att plocka poäng av båda men vi har gjort ödesdigra misstag som gjort att vi satt oss i svåra situationer.

 

Speciellt bortamatchen mot Falkenberg borde man hanterat bättre. Ledning med 2-1 och med en man mer i dryga trettio minuter, slutade med en 3-2-förlust.

-Vi blev för naiva och öste på med för mycket folk. Vi ville döda matchen och det utnyttjade Falkenberg på ett bra sätt.

 

Också hemmamatchen mot Degerfors som slutade 0-1, skulle Varberg tagit poäng i.

-De hade ett skott mot oss i andra som det blev mål på, säger Persson som menar problematiken är att man varit för dåliga i båda boxarna.

 

I senaste omgången i derbyt mot Halmstad BK blev det förlust med 2-3 efter gästerna avgjort redan i första halvleken efter japanen Kosuke Konishita gjort ett hattrick fram till 0-3.

-Det är vårt egna fel. Det är för mycket stora egna misstag och det utnyttjar bra lag. Det är inte första gången det händer. Vi får lära oss av misstagen.

 

Trots formsvackan känner sig Joakim Persson lugn och menar att stämningen i truppen är god.

-Energin känns oerhört positiv. Det är bara en tidsfråga innan poängen ramlar in. Vi är inte speciellt oroliga med tanke på att vi mött topplagen och varit med i många av matcherna. Det är små detaljer i spelet som vi måste slipa på och det tycker jag att vi gjort i veckan.

 

Han har bra koll på Brage efter sett dem i fyra fem matcher.

-De har sin stil. De spelar ganska småtrevligt. De har spelare som är individuellt skickliga, och en bra striker i Simon (Alexandersson). Det är en hel del grejer som vi måste se upp med. Samtidigt vill vi vara det laget som dominerar matchbilden.

 

Trots Varbergs något utsatta tabellplacering och Brages mittposition, tror BoIS-tränaren det inte kommer påverka spelet.

-Det är så pass tidigt på säsongen så jag tror det inte blir någon ångestfylld fotboll. Lagen letar fortfarande efter sin fulla identitet.

 

Vad har du för tankar inför matchen på lördag?

-Framförallt att vi kommer upp i prestationen. Gör vi det vet jag att vi har bra chans att ta poäng, det har vi visat i nästan alla matcher. Det är bara mot Värnamo vi är riktigt missnöjda. Det gäller förbättra det som vi av en anledning förlorat matcher på. Framförallt måste vi se upp med Brages offensiv och deras fasta situationer. De är skickliga att kombinera sig fram och där måste vi vara på tårna, avslutar Joakim Persson.

 

Matchen startar kl. 16:00 på Domnarvsvallen. Biljetter köper ni via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Vi ses på vallen!

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.