Nyheter 2019-08-02 Lördagsmatch mot BP Lördagsmatch mot BP
2019-08-02   Skrivet av:

Fjortondeplacerade IF Brommapojkarna på bortaplan är Brages uppgift i den 18:e omgången. Sedan senaste mötet mot Brage har Brommapojkarna vunnit hemma mot Norrby (3-1) och spelat oavgjort borta mot Halmstads BK (2-2).  BP:s tränare Roberth Björknesjö menar lagets form har varit god en längre tid. Enda plumpen på de sex senaste matcherna är 1-3-förlusten mot just Brage den 13 juli.

 

-Jag tycker vi haft bra form de sista fem matcherna, och bara förlorat mot Brage. Nu hoppas jag på revansch.

I mötet mot Brage på Domnarvsvallen ordande Isac Lidberg en 1-0-ledning för BP, innan hemmalaget vände till 3-1 efter Christian Kouakou gjort två mål, varav kvitteringen till 1-1 var mycket betydelsefull.

-Det var en snabb omställning på Kouakou. Han är i toppform och gjort det otroligt bra. Vi hinner inte falla i tid och hantera på det ett bra sätt.

-Vi hade rätt bra koll i början, men sedan klarade vi inte av omställningarna från Brage.

 

Björknesjö är mycket imponerad av Brages skyttekung, som spelade i BP mellan 2014-16, och laget Brage.

-Han gjorde en otroligt bra prestation vid Brages 1-1-mål. Jag tycker Brage är ett fantastiskt bra lag och har gjort det otroligt bra. De har ett flyt som vi inte har haft. Vi har fått kämpa lite i uppförsbacke. Brage är ett av de lag som varit bäst i år om jag ska vara krass. Det är ett gediget lag som fått jobba ihop under en lång period. De är gedigna defensivt och jobbar alltid jäkligt hårt. Sedan har vi de här fyra offensiva spelarna (Christian Kouakou, Kristian Andersen, Anton Lundin och Robbin Sellin) som är riktigt bra.

 

BP:s fyra matcher långa segersvit hemma på Grimsta IP mot Brage, som inleddes 2002 när legendaren Anders Limpar satte 2-1 i nittionde matchminuten, tror Björknesjö inte kommer spela så stor roll på lördag.

-Nej, det har vi inte så stor nytta av nu. Varje år är unikt och nytt.

Vad kan ni göra bättre på lördag jämfört med senaste matchen mot Brage?

-Vi får stänga till det lite tidigare, då tror jag vi kan hota de på ett bra sätt.

 

Underlaget på Grimsta har nyligen bytts ut och laget genomförde på fredagen första träningen  på den nya mattan.

-Det är ett otroligt fint underlag. Den behöver sätta sig lite mer, då den är lite hård än så länge.

 

Inför omstarten satte man upp målsättningen att bli seriens bästa lag under hösten. En seger och ett kryss på de tre första matcherna, betyder man har lite kvar för uppfylla målet.

-Jajamän. Vi måste börja vinna på lördag. Jag tror fortfarande på det. Vi har fyra poäng på de här två första matcherna. Håller vi det snittet, ligger vi ibland de bästa. Sedan får vi se då transferfönstret fortfarande är öppet, det kan bli förändringar in och ut med spelare hos många lag.

 

Poängskörden under våren var en missräkning sett till hur spelet såg ut. Bara sju inspelade poäng på de åtta första matcherna, var i underkant.

-Det var åtta otroligt bra matcher långa stunder som vi borde vunnit. Men vi åker på omställningar som vi inte klarar av att hantera, och det sätter sig i självförtroendet.

 

Han  hoppas på revansch på lördag för förlusten tidigare. Sett till hur spelet sett ut i de senaste matcherna mot Norrby och HBK, är Brage varnat.

Hur tycker du spelat ska sett ut på planen efter 90 minuter, för du ska känna dig nöjd?

-För oss ska det se gediget ut och att vi vunnit matchen naturligtvis, avslutar Björknesjö.

 

BP får klara sig utan Philip Hellqvist som fortfarande finns på skadelistan efter sitt armbrott.

 

I BP:s organisation finns också dalabekantingen Janne Ferner, som var assisterande tränare i Brage 2003-04 åt Bernt Ljung. Han jobbar idag som scout där han i första hand kollar spelare i Stockholmsområdet.

-Det är division 1 och 2, som jag tittar mest på och det är spelare inför nästa säsong.

Är det någon aktuell under pågående transferfönstret?

-De har jobbat med en forward. Det ska vara någon som går direkt in i laget. Men det är inget jag är inblandad i då jag jobbar med spelare för framtiden.

 

I fjol jobbade han för IK Frej Täby där också nuvarande tränarna i BP, Roberth Björknesjö och Mattias Eriksson fanns.

-Jag kände Mattias sedan tidigare i AIK dam, säger Janne om hur samarbetet började som nu lett till BP.

Janne, med rötterna i Grängesberg, vars enda uppdrag i Brage var assisterande tränarjobbet med Ljung spelade aldrig i Brage.

-Nej, men brorsan (Mats) gjorde det.

Följer du Brage i dag?

-Jag läser alltid dalatidningarna. Sedan försöker jag titta på Brage när de spelar här nere. Jag kollade även Brage mot BP i Borlänge. Jag passade på då jag har föräldrarna i Gränges. Jag tycker de gjort det jäkligt bra och det är kul.

 

Janne kommer såklart finnas på plats på lördag på Grimsta.

 

Om du vill tippa ett resultat inför matchen?

-BP är lite på gång, så jag tror det blir 1-1.

 

 

Text: Olov Lindgren

Foto: Ulrika Lundholm

 

 

 


Lämna kommentarer

IF Brommapojkarna
Grundad: 1942
Fjolårets placering: 14:e i allsvenskan, förlust i kvalet mot AFC Eskilstuna efter sammanlagt 2-2. AFC till allsvenskan tack vare fler bortamål.

Senaste bortamötet: 2016-07-16 Brommapojkarna-Brage 3-1 (1-0). Mål, BP: Markus Gustafsson 2, Carl Starfelt. Brage: Carlos Garcia.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.