Nyheter Lundbäck inför lördagens match mot Karlstad BK 2019-02-01 Lundbäck inför lördagens match mot Karlstad BK
2019-02-01   Skrivet av:

Ett av IK Brages nyförvärv inför säsongen är anfallaren Jonathan Lundbäck, som närmast kommer från division 1-laget Team TG FF.

I säsongspremiären mot Kvarnsvedens IK visade 24-åringen sin målfarlighet med två fullträffar i matchen, som slutade 5-1.

-Det kändes väl helt okej och jag fick göra ett par mål, säger Jonathan som spelade knappa timmen.

-Det var framförallt skönt att få gå ut och lira match.

 

Jonathan Lundbäck, som blev klar för IKB i mitten av december, fick en oturlig start på säsongen i grönvitt. 

-Det var på tredje träningen som jag gjorde illa ryggen. Jag har rehabat efter det och tränat för fullt i en vecka.

 

Det var redan i slutet av förra säsongen som han fick problem med ryggen.

-Det var i november på gymmet som jag gjorde mig illa. Det blev bra efter några veckor, men sedan drog jag upp den igen.

 

Men någon risk att han inte kan spela årets första tävlingsmatch om dryga två veckor borta mot BK Häcken i Svenska cupen, tror han inte det föreligger.

-Det ska absolut inte vara någon fara. Jag känner mig redan bra och får sjukt bra hjälp med rehaben av Kayhan (Kavaakli) och (Peter) Karmala. Det ska inte vara några bekymmer. Det handlar om att jag underhåller och fortsätter arbeta med att hålla ryggen frisk.

 

I 5-1-segern mot Kvarnsveden gjorde han två av Brages mål, där det första kom på straff. 

Har ni pratat om vem som är förste straffskytt?

-Nej, det har vi inte. Men Benjamin (Hjertstrand) sa att den som spelar som ”9:a” brukar få slå dem och nu var det jag som spelade där.

 

Att bryta upp från tillvaron i Umeå och välja IK Brage var inte helt enkelt. 

-Jag trivdes väldigt bra i Umeå och med min livssituation där. Men samtidigt vill man nå långt inom fotbollen och när ett så pass bra lag som Brage hörde av sig kände jag att det bara var att köra.

 

Och när tidigare Bragespelaren Stefan Lindmark, numera i Team TG, talade varmt om sin tidigare klubb blev valet enklare.

-Stefan var jättepositiv och sa att det hade hänt mycket i Brage de senaste åren. Den professionella biten och att det var en bra grupp med spelare och människor runt omkring. Jag fick en väldigt positiv bild av honom.

-Och allt har verkligen uppfyllts. När man kommer från division 1 och en ny klubb som TG, och hit så känner man att man får allt på silverfat. Här finns fystränare och kiropraktiker som (Peter) Karmala. Det finns folk runtomkring på hela träningarna och hjälper till med alla bitar. Det känns hur bra som helst.

 

Han säger att han trivs bäst som i rollen som en ”9:a” i anfallet.

-Och när Brage ville ha mig där så lockade det mig extra mycket komma hit.

 

I Team TG började han i samma roll, men fick sedan flytta ut på en kant.

-Jag hade halkat bort ur nia-rollen av olika anledningar. Så det är jättekul att komma tillbaka och lira i den position som jag lyckats bäst i, säger Lundbäck, som i fjol noterades för sex mål på 27 matcher i Team TG.

 

Lördagens motståndare Karlstad BK, vann division 2 Norra Götaland i fjol, sju poäng före FC Trollhättan. Ny tränare är Hans Prytz som tog över efter förre Bragetränaren Lennart ”Kral” Andersson i november.

 

I KBK, som också har kvalat in i Svenska Cupen, finns några duktiga spelare. Backen Stefan Zarkovic har återvänt från Gefle IF och mittfältaren Bastian Rojas Diaz var tidigare en av stöttepelarna i Carlstad United. 

 

Lagen möttes också i fjol på försäsongen. Då, i genrepet till SE, vann Brage på Domnarvsvallen med det osannolika slutresultatet 6-5. 

 

Resultaten brukar inte komma i första hand i träningsmatchandet.

-Vi vill sätta grunderna. Nu när det kommit en del nya spelare gäller det att lära känna varandra och hur vi fungerar ihop. Det är bara att jobba på de bitar Klebér vill att vi ska vara bra på när väl säsongen drar igång på riktigt, säger Lundbäck.

 

I premiären mot Kvarnsveden var det flera spelare på skadelistan och det återstår att se hur skadeläget ser ut på lördag. Troligen kommer inte alla finnas med när allvaret drar igång mot BK Häcken.

-Det gäller att dem vi har nu får vara hela och friska, sedan får vi se om vi får tillbaka tre, fyra stycken i alla fall till matchen mot Häcken i mars.

 

Matchen startar kl. 13:00 på Domnarsvallen. Gratis inträde och vi kommer att ha den södra kiosken öppen.

 

Ni kan även följa matchen via webben på: https://play.staylive.se/ikbrage

 

Varmt välkomna, tillsammans är vi IK Brage!

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.