Nyheter 2021-02-13 Mållöst på Stora Valla Mållöst på Stora Valla
2021-02-13   Skrivet av:

På nytt gjorde IK Brage en solid insats mot allsvenskt motstånd. Lördagens bortamöte mot Degerfors slutade mållöst, i en jämn tillställning.

-Det var en match som böljar ganska mycket fram och tillbaka, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää.

 

Båda lagen hade svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna. Matchen var stundtals tuff och det var en hel del närkampsspel. Tyvärr tvingades Brages båda anfallare André Reinholdsson och Niklas Söderberg linka av planen med skador.

-Vi får avvakta och se med Reinholdsson, han kommer undersökas. Niklas sparkade i en fot, han fick en smäll, säger Saarenpää om sina anfallares status kort efter slutsignalen.

 

Brage bytte in André Kamp för Reinholdsson i 19:e matchminuten, medans Anton Lundin fick ersätta Niklas Söderberg med dryga halvtimmen kvar av matchen.

 

Degerfors startade matchen bäst, innan Brage jämnade ut spelet.

 

Noa Williams och Leo Pllana var aktiva framåt på varsin kant. Brages senaste nyförvärv André Reinholdsson öppnade piggt och hade tidigt ett bra läge, framspelad av Nathan Mavila, men DIF-keepern Ismael Diawara hann ut och täcka. I hemmalaget var löpstarka Abdelrahman Saidi på högersidan svårfångad.

-Vi väljer att gå i hög press många gånger, när vi misslyckas blir det åka av åt det andra hållet istället. Jag tycker vi lyckas många gånger, men det är något vi måste ta till sin spets och träna på och det får vi verkligen göra den här matchen, säger Klebér Saarenpää.

 

Brage vågade fylla på med folk och sätta hög press när tillfälle gavs. Bragetränaren var också ganska nöjd med utfallet, även medveten om att det finns saker som kan bli bättre i fortsättningen.

-Vi kan inte alltid lyckas med det. Vi får se på videon hur det ser ut när vi misslyckas och kommer vara så pass skarpa i vårt beslutstagande att det blir rätt.

 

En hel del i gästernas spel kretsade kring Saidi, som också lade hemmalagets hörnor. I 32:a matchminuten letade sig en av hörnorna fram till Nicklas Maripuu som dock inte lyckades överlista positionssäkre och lugna Viktor Frodig i Bagemålet, som noterades för första nollan i Bragetröjan.

-Vi var extremt solida bakåt och tar bort deras målchanser tidigt. Hela laget ligger rätt liksom försvaret som gör det lätt för mig, säger Viktor som menade det var en rörig match.

-Ja, det var tufft i början, säger 23-åringen som värvades från Umeå FC inför säsongen.

 

Han menar att det tar tid innan han helt har lärt sig samspelet från sina medspelare, men att det börjar sitta som det ska.

-Det är mycket nytt när man kommer till ett nytt lag. Nya relationer, men jag tycker jag börjar hitta rätt och har jättebra relationer med ”Matte” (Liljestrand), Alex (Zetterström) och Nathan (Mavila) i backlinjen.

 

Även om han trivdes och tyckte allt var bra i Umeå FC, så menar han att det är snäppet bättre i Brage.

-Det är mycket seriösare runt omkring. Proffsigare intryck och bättre faciliteter.

 

Han vill också lyfta fram målvaktstränaren Peter Kristoffersson.

-Jag krigar på bra tillsammans med honom.

 

Han tycker det fungerar mycket bra tillsammans med Adrian Engdahl och att de sporrar varandra. Han ser fram emot säsongen med tillförsikt och hoppas kunna bidra.

-Målsättningen är att släppa in så lite mål som möjligt.

 

I andra halvleken skapade Degerfors tidigt tre hörnor, som dock blev resultatlösa. Leo Pllana hade ett bra skottläge i 52:a matchminuten ur sin favoritposition i yttre delen av straffområdet men missade att hålla bollen inom målramen.

 

Det var mycket kamp i matchen där skönspelet uteblev. Brage lade inte fingrarna emellan i duellerna och stod upp mot ”Degen”.

-Står vi inte upp i kampspelet, då har vi ingenting där att göra. Det har killarna tagit till sig och gör det jäkligt bra, säger Saarenpää nöjd över lagets inställning.

 

På nytt gjorde Brage en bra försvarsinsats med Alexander Zetterström och Mattias Liljestrand i mittlåset.

-Vi har jobbat en hel del med försvarsspelet. Det blir en del inlägg från vår vänstersida, som dock bara blir ”nästan” lägen. Vi lyckas ha våra blockprinciper och gör det så svårt som möjligt för motståndarna, säger Klebér, som dock menar att Brage kan bli ännu bättre i försvarsspelet.

-Vårt nästa steg är att neka att de ska komma till inläggslägen, det vill vi ta bort.

 

Bragebossen menade, att man på ett bra sätt hanterade situationen när Reinholdsson och Söderberg fick kliva av.

-Det är upp till de andra att veta exakt vad det handlar om och läsa det. Vem som än spelar så ska vi vara skarpa i våra relationer.

 

Brage gjorde ett trippelbyte i den 77:e matchminuten när Yassin Hawat, Oscar Lundin och Kristoffer Fredin byttes in som samtliga kämpade starkt och bidrog till det oavgjorda resultatet.

-Jag var lite orolig för belastningen av spelarna för planen var stenhård. Nathan kände till exempel av sitt knä.

 

I slutet av matchen var det Degerfors som var närmast ett ledningsmål när Erik Lindell och Victor Edvardsen hade lägen att avgöra.

 

En av Brages bättre målchanser kom i slutet, på en frispark i bra läge som Leonard Pllana dock sköt utanför.

 

Efter tre oavgjorda matcher och en förlust, väntar första tävlingsmatchen på söndag då Djurgårdens IF står för motståndet på Tele2 Arena i svenska cupens första gruppspelsmatch.

-Jag tycker vi känner oss redo. Nu ska vi summera och göra en analys på det här. Sedan är det två dagar ledigt. Vi ska se till att vara fullt redo, säger Saarenpää.

 

Viktor Frodig är också förväntansfull inför matcherna i Svenska cupen mot Djurgården, Kalmar och Umeå.

-Det ska bli fantastiskt kul, avslutar han.

 

Text: Olov Lindgren

Foto Toppbild: Jesper Zerman – Bildbyrån


Lämna kommentarer

Degerfors IF-IK Brage

Degerfors IF-IK Brage 0-0

Varningar: DIF: Adam Carlén. IKB: Alexander Zetterström.

Domare: Enzo Vesprini, assisterande domare: Niclas Ivarsson, Jesper Hedlund.

 

Degerfors IF: Ismael Diawara – Daniel Janevski, Oliver Ekroth (K) (Sebastian Ohlsson 46 (ut 63)-Sargon Abraham, in 63), Christoffer Wiktorsson – Gustav Granath (Erik Lindell,46), Nicklas Maripuu, Christos Gravius (Adam Carlén, 24), Ferhat Ayaz (Victor Edvardsen, 59) – Abdelrahman Saidi, Adhavan Rajamohan (Johan Bertilsson, 70) – Villiam Dahlström.

Ersättare: Jeffrey Gal (mv).

 

IK Brage: Viktor Frodig – Lukas Hiltunen, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand (K), Nathan Mavila (Yassin Hawat, 77) – Bjarni Mark Antonsson (Oscar Lundin, 77), Moses Makasi (Kristoffer Fredin, 77) – Leonard Pllana, Niklas Söderberg (Anton Lundin, 59), Noa Williams – André Reinholdsson (André Kamp, 19).

Ersättare: Adrian Engdahl (mv).

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.