Nyheter 2022-01-10 Malte Persson klar för Brage Malte Persson klar för Brage
2022-01-10   Skrivet av:

Vi kan nu presentera dagens tredje nyförvärv i form av 21-åriga Malte Persson som vi hälsar varmt välkommen till IK Brage!

Malte, som senast kommer från Kalmar FF, har redan kört igång med sitt nya lag och är taggad på utmaningen.

 

-Det känns oerhört kul och spännande att nu flytta till Borlänge och representera IK Brage kommande säsong. Borlänge som stad verkar vara familjär och alla kring klubben har varit väldigt välkomnande, säger han.

 

Persson har varit utlånad till divison 1-klubben Oskarshamns AIK under de senaste två säsongerna, men har nu kritat på ett treårsavtal med IK Brage och tar därmed steget till Superettan.

 

-Anledning till att jag valde just Brage är tack vare den helhetsbild jag har fått från tränare och ledning. Det har alltid varit viktigt för mig att det finns ambitioner hos klubben jag representerar och det känner jag verkligen att det finns här, menar Malte och fortsätter.

 

-Mina förväntningar är att vi som lag kommer vara otroligt svårslagna och jobbiga att möta. Jag förväntar mig också att vi kliver in i varje match med övertygelsen att vi ska vinna. För min egen del handlar det om att göra rätt för mig och bidra till laget så mycket som möjligt, avslutar han.

 

Sportchef Ola Lundin om Malte Persson:

 

– Malte som har en bra skolning i Kalmar FF, har varit utlånad till Oskarshamn där han det senaste året stått för en stark säsong och har byggt på sig välbehövlig erfarenhet. Malte har ett bra driv i steget, ett bra passningsspel i både det korta och långa spelet samt en attityd som ger honom bra förutsättningar när han kommer till oss i Brage och tar klivet in i elitfotbollen ordentligt.

 

Varmt välkommen till Borlänge och Brage Malte, tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

Fakta Malte Persson

Ålder: Född 2000

Längd: 183cm

Fot: Vänster

Position: Vänsterback

Moderklubb: IFK Berga

Kom från: Kalmar FF/Oskarshamns AIK

Mina främsta egenskaper på planen: Min blick för spelet och min vänsterfot

Min bästa egenskap utanför planen: Jag är social och har alltid lätt till skratt. Jag har rätt okej på att slå bort golfbollar också.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.