Nyheter Måndagens motståndare - Norrby IF 2019-08-24 Måndagens motståndare - Norrby IF
2019-08-24   Skrivet av:

Ny bortamatch väntar för IK Brage på måndag när tabellsexan Norrby IF står för motståndet. Boråslaget är obesegrade i de fyra senaste seriematcherna, därför kom cupförlusten i onsdags borta mot division 1-laget Eskilsminne IF något oväntat. Segerskytt för Eskilsminne blev Noah Christoffersson i 86:e spelminuten.

-Prestationen var tyvärr inte så bra, samtidigt möter vi ett lag som är jättehungrigt, då blir det en tuff match för oss, säger Norrbys manager Mak Lind (tidigare Mohamed Ali Khan).

 

Under sommarfönstret hämtades mittfältaren Ivo Pekalski (kontraktslös) och anfallaren Arvin Shojaee (Utsiktens BK) in. Samtidigt försvann försvarsspelaren Anton Maikkula (Utsiktens BK),  mittfältaren Adam Eriksson (Utsiktens BK) och mittfältaren Marwan Bzi (IF Sylvia).

 

MAK känner sig jättenöjd över truppens slagstyrka.

-Det går inte att klaga. Jag hoppas att vi får ut minst lika mycket som vi fick i våras.

 

Vad säger du om Ivo Pekalski och Arvi Shojaee som kom in under sommarfönstret?

-Båda två har sett bra ut, framförallt Pekalski har varit väldigt bra och hållit en hög klass i det han gör.

 

Norrby hade en succéfylld första halva av säsongen, men tappade sedan något av farten efter sommarvilan.

-Jag tycker vi är lite sämre nu prestationsmässigt än vi var tidigare.

 

Tre raka förluster (Norrby-HBK 0-1, BP-Norrby 3-1 och GAIS-Norrby 1-0) gjorde att laget halkade ner i tabellen. Men efter det har resultaten (två segrar och två oavgjorda)  visat laget är på väg tillbaka där man var tidigare.

-Men jag tycker vi var ganska okay faktiskt i de tre första matcherna vi tappade poäng i. Konstigt nog. Men man plockar ju hellre poäng och spelar mindre bra, än att spela ganska bra och inte plocka några poäng.

 

Vad kan bli bättre i spelet?

-Det är ju olika från match till match. Det går i vågor. Ibland tycker man att man ska försvara sig bättre, ibland att man ska skapa fler målchanser och få med sig fler mål. Mot Syrianska borta (4-4) gör vi fyra mål och är väldigt effektiva, då kan man klaga på försvarsspelet och värderingarna där. Det skiftar från match till match. Men just nu jobbar vi framförallt med en bra defensiv.

 

En titt i tabellen visar att Norrby helst behöver en seger för att hänga på topplagen. Från sin sjätteplats är avståndet upp till den positiva kvalplatsen sex poäng och ytterligare en till andraplatsen. MAK har stark tilltro att man kan klättra till en topp tre plats.

-Om man hade frågat innan året, var det inte många som trodde på att Norrby skulle vara med i toppen på det här sättet. Men jag personligen tror givetvis på mitt lag och mina spelare. Jag tror vi tillhör topp tre när året är slut. men då är det många marginaler och viktiga detaljer som blir avgörande på vägen. En av dem är tre poäng hemma, och framförallt i kommande match mot Brage. Tre poäng till oss och det skiljer bara tre poäng till andraplatsen eller kvalplatsen. Det är tight däruppe, men du får inte förlora mot fel lag i fel stund.

 

Han menar att det krävs att man är uppmärksamma på vilken typ av spel som Brage spelar, något som inte är helt enkelt i förväg att veta då han menar att det finns flera olika variationer i deras spel.

-De har fått ett fungerande anfallsspel där de kan såra motståndarna på olika sätt. De är duktiga att variera sitt sätt att spela fotboll. Det gäller för oss att vara vakna och medvetna om vilket typ av spel de vill spela. De kan skifta från match till match, men även från stund till stund i matchen. Vi har pratat om det under veckan i förberedelserna. I slutändan handlar det om prestationen på planen som får avgörandet.

 

Han menar att en av Brages styrkor är de fasta situationerna.

-Där är de giftiga. De har gjort mål både i år och förra året.

 

Han kommer tillbaka till Brages variation i spelet, som en av lagets framgångsfaktorer.

-Det kan vara speluppbyggnaden och försöket att erövra en yta i taget, men samtidigt kan det gå fort både i djupled och bredd, där man spelvänder ganska snabbt framförallt från backlinjespelare till sina yttrar och skapar ett överläge och kommer till avslut. De kan verkligen variera sitt sätt att spela fotboll, och den variationen gör det jobbigt för lag att veta när man ska göra vad. Det är nyckeln att försöka hantera deras anfallsspel där de skiftar hela tiden.

 

MAK hoppas att man ska vara det bollförande laget, men vet att Brage kommer försöker förhindra det.

-De kommer försöka att bjuda upp och inte tillåta oss ha så mycket boll och kommer sätta lite hög press. Båda lagen vill föra matchen, för jag kan inte tänka mig att Brage kommer till Borås Arena och tycker det är okay att Norrby vill ha boll, det vore konstigt, men det återstår se vilken matchplan de har.

 

Laget har haft en del skador på slutet där interna skytteligaledaren Richard Yarsuvat (7 mål) fick kliva av tidigt mot Syrianska FC i senaste omgången efter andningssvårigheter. Dessutom var Hugo Svensson, Edafe Egbedi, Daniel Sijan och Enes Poyraz uppsatta på skadelistan till cupmatchen mot Eskilsminne IF.  

 

Text: Olov Lindgren

Bild: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

Norrby IF

Norrby IF

Bildad: 1927

Senaste mötet på bortaplan: 2018-06-03 Norrby IF-IK Brage 2-0 (0-0), mål: Nicklas Savolainen, Shkelqim Krasniqi.

Senaste placering: 12 • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.