Nyheter Måndagens motståndare - Varbergs BoIS 2019-08-18 Måndagens motståndare - Varbergs BoIS
2019-08-18   Skrivet av:

Under måndagen gästar IK Brage Varberg och Påskbergsvallen. Ett av Varberg BoIS nyförvärv till säsongen är mittbacken Tobias Karlsson från Grebbestads IF. När Bohuslän-klubben åkte ur söderettan 2018, valde 24-åringen att krita på för Varberg. Han säger att standarden i superettan har varit som förväntat.

-Ja, det får jag säga. Jag har alltid följt SE, så man vet på ett ungefär vad som krävs, även om det som lag gått bättre än väntat sig för oss.

 

Varberg som från den tredje omgången toppade tabellen, tappade sin serieledning senast när Mjällby passerade. Efter Jönköpings vinst i fredags mot Frej, så parkerar BoIS nu på en tredje plats. Ändå kan man inte undgå att kalla Varberg för seriens sensationslag, så här långt.

-Jag är överraskad att det gått så bra. Vi trodde att vi skulle vara bättre än media tippade oss inför säsongen. Sedan trodde vi inte att vi skulle vara allra högst upp. Det har helt klart gått okay.

 

Varberg har en svit på fyra matcher utan seger. På dessa har man släppt in åtta mål. Men det är inget som oroar. 

-Det är lite tillfälligheter. Vi har hamnat i en formsvacka. Det blir ofta så att vi missar lite fler lägen än under våren. Då brukar det på något sätt bli så att man släpper in mål på de chanser man släpper till. Det man hade stolpe in i våras, är nu stolpe ut. Sedan har vi fått avstängningar på spelare, som spelar in lite grann. Men jag tycker inte vi är sämre än vad vi var i våras.

 

Tidigare i veckan blev det ändå seger när division 1-laget Lunds BK besegrades på bortaplan med 0-1, i svenska cupen. Med Tobias Karlsson som matchens ende målskytt.  Det gör att Varberg är klara för cupens gruppspel kommande vinter.

-Vi hade inte bästa laget, för det var fyra, fem som fick vila. Men vi hade ett helt okay lag. Det var ingen jättematch från våra sida, men vi håller nollan i alla fall. Vi fick en frispark strax utanför ”sexton” som jag sköt. Bollen touchade en i muren, och målvakten var på väg mot fel håll. Det var ett lite turligt mål, säger Tobias Karlsson.

 

Nu väntar möte mellan serietrean Varberg, och fyran Brage. En match som har alla förutsättningarna att bli rafflande.

-Det är väldigt viktiga poäng som står på spel, så jag tror inte det blir någon rock’n’roll fotboll. Det blir två lag som sätter defensiven först skulle jag tro. Vi brukar vilja föra matcherna på hemmaplan och trycka på. Vi satsar på att följa vår matchplan och spela det spel vi haft tidigare i år. Jag har sett en del matcher med Brage och de verkar vara bekväma i försvarsspelet och vassa på att ställa om. Det kanske blir så bägge lagen sätter upp matchplanen.

 

Om du vill tippa ett matchresultat?

-Då säger vi en repris från våras. En 2-1 seger till oss.

 

Och vilka gör i sådana fall BoIS mål?

-Vi säger att Astrit (Seljmani) gör båda.

 

Varberg får klara sig utan varningsavstängde Albert Ejupi.

 

Text: Per Lindgren

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

Varbergs BoIS

Varbergs BoIS

Grundad: 1925

Fjolårets placering: Slutade på 14:e plats i Superettan. Klarade sig kvar via kvalseger mot IFK Oskarshamn

Senaste bortamötet: 2018-11-05 Varbergs BoIS FC-IK Brage 1-2 (1-1). Mål, Varberg: Daniel Krezic. Brage: Joseph Ceesay, Simon Stenbergsociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.