Nyheter 2019-08-22 Matchdag – Inför Dagsbergs IF Matchdag – Inför Dagsbergs IF
2019-08-22   Skrivet av:

Idag, torsdag, går IK Brage in i andra omgången av Svenska cupen. En plats i vårens gruppspel står på spel när IKB möter division 4-laget Dagsbergs IF på bortaplan.

Nyförvärvet Alexander Ekblad säger sig inte ha någon större koll på motståndet.

-Vi vet inte så mycket förutom att de leder sin serie ganska stort och de har inte förlorat någon match i år. Det är en ganska välmående förening i division 4. Vi har inte sett dem på video, det är ganska svårt att få tag på videomaterial från de lägre divisionerna.

 

Förra året tog sig Brage till gruppspelet, när man i våras mötte FC Rosengård, BK Häcken och IF Brommapojkarna. En slutgiltig tredjeplats i gruppen blev slutfacit. Nu är målsättning att åter ta sig till ett gruppspel i februari och mars nästa år, då gäller det att vinna mot Dagsberg. Alexander Ekblad lovar att man inte kommer ta lätt på uppgiften, utan att det är fullt fokus som gäller.

-Matchen kommer att spelas på gräs och man ska absolut inte underskatta dem. De har ändå vunnit i princip alla sina matcher i sin serie. Vi kommer dit och är 120 procent fokuserade på att det kommer att bli en tuff fight. Vi åker dit och kör.

 

Det var match i måndags, och en lång resa hem från Varberg. Tror du det blir svårt mentalt och fysiskt att ladda om till matchen mot Dagsberg?

-Nej, absolut inte. Det är klart det är en lång och ganska slitsam match liksom. Men alla, från ledarteamet till spelare som är med, är oerhört professionella. Man måste vara professionell, för att kunna ställa om och ladda för ny match. Det är inga konstigheter.

 

Efter det att Alexander Ekblad anslöt till Brage under transferfönstret i somras, har det blivit ett inhopp sista tio minuterna i hemmamatchen mot Öster.

-Det var lite pirrigt, man visste inte hur det skulle kännas. Det var väldigt förväntansfullt när jag kom in och fick höra att i princip hela arenan applåderade och tog emot mig på ett väldigt fint sätt. Det var väldigt glädjande, mest i efterhand när man tänkte på det. Det kändes bra i hjärtat, det gjorde det, säger ”Alex” som också var nära att bli målskytt, när han träffade i ribban.

 

Ekblad säger att det är tuff konkurrens om platserna i laget. Men menar också att de som inte är givna i startelvan bidrar med positiv energi från sidan av planen.

-Det är inga konstigheter. Alla spelare är bra, det är tufft att ta sig in i startelvan, alla som spelar gör det jättebra och alla vid sidan av bidrar oerhört mycket. Vi är svårslagna ute på planen. Alla krigar stenhårt, och viker inte en tum.

 

Hur ser du på dina möjligheter att spela från start mot Dagsberg?

-Ha, ha. Det blir en del rotation. Vi kommer med ett väldigt starkt lag. Om jag får spela är det bara tuta och köra, och ge järnet. De som spelade i måndags kanske måste vila. Det finns möjlighet att ”lufta” några spelare.

 

Matchen startar 18:30 på Dagsbergsvallen.

 

Text: Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.