Nyheter Matchdag - inför GAIS på Domnarvsvallen 2019-08-30 Matchdag - inför GAIS på Domnarvsvallen
2019-08-30   Skrivet av:

Idag, fredag, kl.19:00 spelar Brage hemma på Domnarvsvallen igen efter två raka bortamatcher i Superettan.

Jonathan Morsay avgjorde senast mot Norrby IF med ett drömmål, när han i 90:e minuten fastställde slutresultatet, 1-3 i segermatchen.

-Min första tanke var att bara hålla i bollen och försöka få tiden att rinna ut. Det var bara en impuls, som fick mig att skjuta istället. Det var skönt, för det kändes verkligen som spiken i kistan, säger Brages Jonathan Morsay, om sitt fjärde och vackraste mål för säsongen.

 

Norrby bjöd annars upp till en bra match, och Brage fick verkligen göra sitt yttersta för att åka hem med alla tre poängen. Jonathan Morsay kände ingen oro i halvtid, trots att Norrby med ett sent mål kunde gå in i pausvilan med en 1-0 ledning.

-I halvtid var vi missnöjda att vi släppte in ett mål strax innan paus. Men vi kände att det inte var någon som stressade. Vi sa att vi skulle gå ut och köra hundra procent. Sedan var det skönt att vi fick det där målet (Christian Kouakous 1-1 i den 46:e minuten, hemsidans anm.). Alla kände att vi kommer att vända den här matchen. Vi har styrkan i laget och vet att vi är bra.

 

Brage är inne i en period med ett tätt matchande. Förra torsdag var det match i svenska cupen mot Dagsberg och i måndags bortamatch mot Norrby. Det betyder tre matcher på åtta dagar, även om långt ifrån alla spelare kommer medverka i alla tre, över full tid. Oavsett, så är en bra återhämtning mellan matcherna, A och O.

-Det är något man tänker på. Försöka sova och komma tillbaka till dygnsrytmen efter den långa bussresan. Käka bra, och isbada, det är det som gäller.

 

Den senaste omgångens resultat, innebar att Brage ligger kvar på sin fjärde plats. Då alla topplag vann, så betyder det att IKB inte klättrade upp till en kval- eller direktplats till allsvenskan. För att man ska sluta topp tre, så är det naturligtvis så att man själva först måste göra jobbet, och inte förlita sig till andra lags resultat.

-Det är klart man kollar och så hur vi ligger till i tabellen. Vi vet att det inte kommer att bli enkelt. Vi har fokus på att prestera i nästa match.

 

Efter tre raka bortamatcher, så är nu Brage tillbaka på Domnarvsvallen, för att ta emot småkrisande GAIS. ”Makrillarna” har haft en sisådär säsong, och återfinns först på tolfte plats. Jonathan Morsay, har svårt att uttala sig om GAIS tabellposition är överraskande.

-Jag har inte haft så stor koll på GAIS inför säsongen så det är svårt att säga.

 

Efter det att GAIS-tränaren Bosko Orovic i juli entledigades från sitt jobb, tillträdde assisterande tränaren Patrik Ingelsten som huvudtränare. Efterhand har man börjat hittat ett spel som som börjar bli vägvinnande, säger Brages assisterande tränare William Bergendahl.

-Man kan säga att de har förändrat sitt spel två gånger egentligen, hur de strukturerar sig. De började med 4-4-2 uppställning med lite olika spelare, och känt sig för. Sedan har de ändrat till en trebackslinje, och de har kanske hittat en formel i det systemet. De vinner mot BP och gör en bra prestation. Och det är nog så det kommer att se ut. Sedan har de fått en del nya spelare i sommar, som också förändrat en del för dem. Haris Cirak och två brassar, mittbacken Henrique (Moura) och (Paulo) Marcelo (Souza Alves) som är forward. Båda har gått in och gjort det bra. Så det är lite nytt, jämfört med senast vi mötte dem.

 

Trots att GAIS bara mäktat med 17 mål framåt (sämst i serien), så tycker William Bergendahl att lagets anfallsspel inte är oävet.

-I deras offensiv hotar dem genom att vara ganska direkta och komma till inlägg. De skapar situationer i boxen. Defensivt är de ett ganska aggressivt lag med ett högt försvarsspel, så det är vad de förbättrat i de senaste matcherna.

 

Jonathan Morsay hoppas att man redan från start, kommer att visa upp den rätta inställningen.

-Det är viktigt att vi går ut och kör direkt, med bra tempo. Och visar att det är vi som är hemmalaget. Det blir inte enkelt, för de krigar för att stanna kvar i Superettan, så de kommer också att vara taggade. Det gäller som sagt att vi drar upp tempot och kör hårt från den första minuten, känslan vi har är riktigt bra.

 

Alla spelare är tillgängliga inför kvällens match, men bussresorna har slitit en hel del på spelarna den senaste veckan, säger Brages assisterande tränare Kayhan Kavakli, och fortsätter:

-Vi har gjort allt vi kan för att spelarna ska maximera återhämtningen. Vi känner oss starka, avslutar Kavakli.

 

Dagens match startar kl.19:00 på Domnarvsvallen. Köp er biljett i förväg via webben för att undvika köer vid biljettkassan: https://ikbrage.ebiljett.nu/, varmt välkomna till Vallen!

 

Text: Per Lindgren

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.