Nyheter 2019-10-27 Matchdag – Inför Halmstads BK Matchdag – Inför Halmstads BK
2019-10-27   Skrivet av:

IK Brage äntrar i eftermiddag Örjans Vall för ett hett möte mot formstarka tabellnian Halmstads BK.

Brages mittfältare Robbin Sellin tycker att man kan se tillbaka på en väl genomförd träningsvecka.

-Det har varit en bra nivå och vi har förberett oss på ett bra sätt. Vi har haft fokus på vad vi ska göra och pratat om Halmstads svagheter, som vi gör med alla motståndare.

 

Med tanke på att matchen avgörs på gräs har man tränat extra på det aktuella underlaget.

-Det är för att få in den rätta känslan, menar Sellin.

 

Kommer ni anpassa ert spel till hur gräsmattan ser ut?

-Klart vi måste se hur gräset ser ut. Det verkar bli en blöt matta på grund av regnet. Det kommer så klart skilja från en bra konstgräsmatta och det gäller att vi är ödmjuka inför det och ser vad vi kan göra för att anpassa oss till det.

 

Efter att Jönköpings Södra igår vann med 3-2 mot Trelleborg på Vångavallen betyder det att smålänningarna, med en match mer spelad, har samma poäng och målskillnad som Brage. Minst en poäng mot HBK betyder att Brage är ensam trea i tabellen. Då toppduon Varberg och Mjällby spelar efter Brage, skulle en eventuell seger betyda åtminstone en tillfällig serieledning.

 

Trots matchens betydelse gäller det att få spelarna att komma till matchen med rätt anspänning. Sellin tycker att man ligger där man vill vara, och tror inte det är någon risk för att bli överladdade.

-Känslan är på en bra nivå. Det är mycket skoj och en avslappnad miljö runtomkring. Det känns som vi är trygga i oss själva.

 

Sellin säger också att man förbereder sig på samma sätt och gör samma saker som inför vilken match som helst.

-Det är dumt att göra något annorlunda nu i slutskedet. Det är tålamod som gäller och att vi tillsammans strävar åt samma håll, som vi har gjort hela året. Att njuta av det här läget som vi har satt oss själv i.

 

Med två matcher kvar har laget allt i egna händer för att ordna en direktplats till högsta serien. Den tunga segern senast mot J-Södra har gjort att tempen runt Borlängefotbollen höjts flera grader.

-Det känns som allting runtomkring bubblar fotboll. Det verkar komma ner mycket Bragefolk till Halmstad och det är otroligt roligt.

 

Serik Fans kommer vara på plats, och till det flera bilar med destination Örjans Vall.

-Supportrarna betyder jättemycket för oss. Det finns ingen klubb som kan vara utan sina fans. Serik Fans är en av grundpelarna i föreningen och det är otroligt roligt de samlas och kommer med en buss. Det ger oss en extra boost.

 

Sellin ligger sexa i den interna poängligan med tre mål och tre assists på 21 matcher. Med sitt energifyllda spel och sin rutin är han guld värd för laget. Själv menar han dock att han har mer att ta av.

-Det har gått okay. Men det är bara att gnugga på, det är inte så mycket att fundera över. I det här läget är det laget före jaget och se till att göra allt för att gynna kollektivet.

 

Brage kom fram till Halmstad igår (lördag) och genomförde då ett lättare träningspass. Sedan var det som vanligt de normala rutinerna så som äta, vila och sova som gällde.

 

Att kickoff är klockan 15.00 tycker Sellin är skönt.

-Då slipper man gå och längta hela dagen.

 

När lagen möttes i april vann Brage med 2-0 på Domnarvsvallen, målskyttar i andra halvlek var Anton Lundin och Christian Kouakou. Då tränades Halmstad av Igor Krulj, men sedan början av maj har Magnus Haglund lett laget.

 

Brage kan ställa upp med en skade- och sjukdomsfri trupp, vilket gör att alla är tillgängliga.

 

Avspark kl.15:00 på Örjans Vall är det som gäller. Ni som inte är på plats följer matchen via Cmore: https://www.cmore.se/sport/fotboll/ik-brage

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.