Nyheter 2019-09-30 Matchdag – Inför IK Frej Matchdag – Inför IK Frej
2019-09-30   Skrivet av:

Idag, måndag, väntar match mot IK Frej på Vikingavallen i Täby. Mittbacken Mattias Liljestrand var en av flera Bragespelare som gick av Domnarvsvallen med tunga steg, efter den sura förlusten senast mot Degerfors.

-Stämningen var den som den ska vara. Det var väldigt tungt, folk var väldigt besvikna överallt, beskriver den FoC Farsta fostrade mittbacken känslan efter matchen.

 

Hur har snacket gått inför matchen mot IK Frej?

-Vi har gått igenom förra matchen, och stängt ihop den boken. Vi hade ny träning igår (söndag) och blickar framåt mot kvällens match. Det är tight mellan matcherna, så det är skönt att vi kan ha en till match så snart som möjligt.

 

De senaste matcherna har Brage haft flera varningsavstängningar, vilket medfört att man ofrivilligt har fått rotera med olika spelare i fyrbackslinjen. Nu är Pontus Hindrikes är avstängd mot Frej. Mattias Liljestrand, som själv var avstängd mot Örgryte, menar dock att förlusterna inte har berott på avstängningarna.

-Jag tror inte att det har påverkat någonting alls, om jag ska vara ärlig. Det är inte direkt någon av de nya som kommer in och gör något otroligt misstag. Alla är med för en anledning, och alla gör det bra. Det är inte så att det hade blivit något annat resultat om någon annan hade spelat. Vi är alla jämlika och bra på det vi gör, så det spelar ingen större roll.

 

Förlust med 2-3 mot ÖIS och 1-2 mot Degerfors, är så klart inga trevliga resultat för Brage, som innan det imponerat i många matcher. Trots att segrarna har uteblivit, så är Mattias Liljestrand säker på att laget inte är på väg ner i en formsvacka.

-Nej, det tror jag absolut inte. Det är ingenting vi pratar om. Det är små, små detaljer i varje match som gör att man förlorar, och man möter ett lag som också vill vinna matcher. Det är små saker som gör att man förlorar en match.

 

Om Brage har haft det tungt den senaste tiden, är det tvärtom för Frej. Nio poäng på de tre senaste matcherna, har medfört att Täbylaget fått luft under vingarna, och klättrat upp till fjortonde plats i tabellen.

-De har ett jättebra mittfält med (Pedro) Rieiro och Moustafa (Zeidan), som är fina. Så det gäller att ha dem felvända och under press, säger Liljestrand om två av Frejs allra främsta spelare.

 

Brages assisterande tränare William Bergendahl vill också varna för anfallaren Oke Akpoveta (tre mål på sex matcher).

-Det är en tung fysisk forward, en boxspelare som producerar mål. När han får komma till spel i boxen är han bra.

 

Han håller också med om att Pedro Ribeiro och Moustafa Zeidan är två tongivande spelarna.

-Ribeiro är motorn och navet i deras speluppbyggnad och är bra att hitta den sista passningen. Zeidan är normalt nummer tio som kan öppna ett försvarsspel på sista tredjedelen.

 

Vilka tycker du Frejs styrkor är?

-De är trygga med bollen och kan skapa långa anfall, vilket gör det jobbigt för vilken motståndare som helst.

 

Han menar att tränarskiftet i somras mest betytt att vissa spelare har fått mer speltid.

 

Hur vill du beskriva deras spelsätt?

-De har en bra kontrollerad speluppbyggnad och kan hålla bollen långa stunder. De är välorganiserade. Defensivt har de varvat från match till match. När de vill kan de sätta ett högt aggressivt presspel, som de gjorde när vi mötte dem i premiären, säger Bergendahl.

 

Mattias Liljestrand har spelat i 23 av 25 matcher, samtliga från start. Trots att säsongen varit lång, så känner sig 30-åringen i bra form.

-Jag tycker formen känns bra. Jag känner mig fräsch i kroppen. Det är ändå 25 matcher in i säsongen, det känns faktiskt bra. Jag ska inte klaga.

 

Brage spelade så sent som 2017 i division 1. Med lite distans så är det oerhört starkt att fightas om topplaceringarna, både förra året och denna säsong.

 

Går det glädjas över säsongen, även om ni skulle missa en topp tre placering?

-Ja, absolut. Om vi jämför med förra året, vilka kliv vi tagit och att det är nästan samma spelare. Vi har alla blivit mycket bättre, så man har allt att glädjas åt även om man skulle missa.

 

Förutom Pontus Hindrikes är också mittfältaren Seth Kanteh Hellberg varningsavstängd. Dessutom saknas anfallaren Kristian Andersen på grund av en bristning i vaden.  

 

Kvällens match startar kl.19:00 i Täby. Ni som vill se matchen på plats har möjlighet att åka med supporterbussen som lämnar Domnarvsvallen kl.15:30. Läs mer på Serik Fans Facebooksida här

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.