Nyheter MATCHDAG - Inför Kalmar FF på Vallen 2019-11-06 MATCHDAG - Inför Kalmar FF på Vallen
2019-11-06   Skrivet av:

Så var dagen kommen. Ett frostigt och kallt Borlänge är redo. Och ni som kanske tycker att det är för kallt där ute, oroa er inte, Vallen kommer koka av grönvit kärlek och värma er alla rakt in i hjärtat denna härliga kvaldag!

Ikväll klockan 19:00 spelas alltså den första kvalmatchen av två till Allsvenskan, när IK Brage möter Kalmar FF hemma på ett förmodat fullt Domnarvsvallen. 

 

Efter den både emotionellt och fysiskt tuffa matchen mot Västerås SK, gäller det nu att  ladda om batterierna för de grönvita inför de två matcherna mot Kalmar FF.

 

Brages tränare, Klebér Saarenpää, menar att truppen och ledarstaben har kunnat landa på ett bra sätt och lagt allt fokus på att förbereda sig inför matcherna mot KFF.

– Vi har ganska enkelt kommit ner i varv och kunnat laddat om inför matcherna. Redan i måndags så landade vi och började förbereda oss både mentalt och fysiskt, säger Klebér.

 

Även anfallaren Jonathan Lundbäck tror att det inte ska vara några problem att ladda om.

-Nej, verkligen inte. Det kan nog inte bli enklare, än att tagga om till denna matchen. Det kommer av sig själv, menar Lundbäck.

 

Under tisdagseftermiddagen genomförde laget ett lättare träningspass samt analyserade Kalmar.

-Det såg bra ut. Vi gjorde inte något annorlunda än vad vi brukar göra direkt. Vi slipade på lite fasta situationer, och vi gick igenom det sista inför matchen. Det var en kort träning, säger Lundbäck.

 

Även Klebér Saarenpää anser att förberedelserna inte skiljer sig något mot hur de brukar göra inför matcherna.

– Vi ändrar ingenting utan gör som vi alltid gör. Nu är det kort mellan matcherna så vi får lägga upp det lite annorlunda med belastningen. Men annars är det som vanligt.

 

Matchen senast mot Västerås SK, och inte minst det som hände strax efter slutsignalen, är något som länge kommer att etsa sig fast hos alla Bragesupporters. När hoppet om en allsvensk kvalplats verkade vara ute, när matchen blåstes av, så förbyttes sorgen några sekunder senare till vild eufori när BP hade kvitterat, 2-2 mot Jönköping. Jonathan Lundbäck byttes in med tio ordinarie minuter kvar, med enda uppgiften att göra mål.

-Under hela mitt inhopp jagade vi mål. Vi såg på tavlan att Jönköping ledde mot BP. Så ända fram till slutsignalen jagade vi ett mål. Det var det som kom efteråt som blev kaos, och man fattade inte riktigt vad som hade hänt. Det var rätt sjukt. Under tiden som jag var inne så var det jakt på mål, men det blev ju bra tillslut ändå.

 

Vilka möjligheter tror du Brage har mot Kalmar över två matcher?

-Svårt att säga. Det är två matcher över 90 minuter. De är precis lika goda som Kalmars möjligheter skulle jag vilja säga. Det blir två tuffa kamper. Som man alltid brukar säga, så är det viktigt att vi är tighta bakåt på hemmaplan, och försöka att inte släppa in något mål. Och sedan att vi gör mål på bortaplan, med tanke på bortamålsregeln. Vi har match hemma ikväll, och får vi med ett bra resultat där, så ser det bra ut, menar Lundbäck.

 

Brages assisterande tränare, William Bergendahl, har scoutat och analyserat Kalmar FF och anser att de är ett bra lag med många individuellt skickliga spelare.

-Kalmar är ett bra lag, framförallt i sin speluppbyggnad där de gärna bygger långa anfall. Mycket av deras anfallsspel kretsar kring deras centrala mittfältare och vi har givetvis planerat små detaljer för att minimera deras inflytande på matchen.

-Defensivt vet vi hur de formerar sig och vi har identifierat olika sätt där vi kan såra dem, menar Bergendahl.

 

2015 tillhörde Brageanfallaren Jonathan Lundbäck IK Sirius, som det året slutade trea i Superettan. Det betydde kvalspel mot Falkenbergs FF. 2-2 på Studenternas, och 1-1 i returen i Falkenberg betydde att FFF klarade sig kvar i allsvenskan, tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

-Tyvärr deltog jag inte i de matcherna. Men kvalmatcher skiljer sig mot vanliga seriematcher, eftersom det är en lång match, så att säga. Det är inte bara 90 minuter, utan 180 och bortamålen räknas högre, säger han.

 

Om du skulle vilja tippa ett resultat i matchen hemma mot Kalmar FF. Hur går det?

-Haha. Jag måste vara tråkig. Det vågar jag mig inte på. Det får vi ta efter matchen, säger Lundbäck.

 

Brage har alla spelare tillgängliga, förutom avstängde Jonathan Morsay.

 

Alla sittplatsbiljetter är slutsålda i dagsläget. Det finns en del platser kvar på ”Aktiv Sittplats” på Norra F, i klacken med Serik Fans, vilket innebär i praktiken ståplats. På vanliga ståplats finns det fortfarande platser kvar, så vill ni se matchen på plats så se till att köpa din biljett nu, för vi går mot fullsatt: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Vi ses på Vallen, tillsammans är vi IK Brage!

 

Text: Per Lindgren & Robin Laszlo

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulf Plam


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.