Nyheter Matchdag - Inför Norrby IF med Kouakou 2019-08-26 Matchdag - Inför Norrby IF med Kouakou
2019-08-26   Skrivet av:

IK Brage spelar under måndagskvällen sin tredje bortamatch på åtta dagar när Norrby IF står för motståndet på Borås Arena. Brages anfallare Christian Kouakou, som stod över torsdagens cupmatch mot Dagsberg, menar dock att man ska klara av det tuffa spelschemat.

-Man blir lite trött mentalt, men annars ska det inte påverka spelet så mycket.

 

När lagen möttes i våras på Domnarvsvallen blev det mållöst trots att det skapades många chanser från båda håll.

-Det var en ganska jämn match, och även fast vi hade mycket boll så skapade de chanser. De var kompakta, men vi hade lägen, men lyckades inte göra mål.

 

Förra säsongen förlorade Brage båda matcherna mot Norrby (0-2 borta, 2-3 hemma), men Christian menar inte att det är ett lag som passar illa.

-Nej, vi ledde ju med 2-0 mot dem hemma men förlorade med 2-3. Och senast hade vi solklara chanser, men gjorde inte mål. Vi har ju chanser att avgöra i båda matcherna, men vi lyckades inte göra det. Men det är ändå ett bra lag. De har bra offensiva spelare som kan göra det väldigt bra.

 

Vilka spelare tycker du sticker ut i deras lag?

-De har en ny mittfältare (Ivo Pekalski) och forward (Arvin Shojaee) som är duktiga och kan avgöra. Det är tre, fyra spelare som är riktigt bra.

 

Trots att Brage-anfallaren varit skadad och bara spelat 16 matcher ligger Koaukou delad tvåa i skytteligan med sina 10 mål. Ett facit han ändå inte är helt nöjd med.

-Det är helt okay. Men jag hade önskat att jag gjort tre, fyra mål till för jag har haft lägen. Med lite mer skärpa tror jag det kan bli en riktig bra höst sista tio matcherna, och förhoppningsvis att jag kan göra fler mål. Än så länge är det helt okay, men jag är inte nöjd.

 

Skytteligan toppas av Varbergs Astrit Seljmani  och Degerfors Erik Björndahl på 11 mål, ett före Christian Koaukou, Edin Hamidovic (J-Södra), Gustav Ludwigson och Rasmus Wiedesheim-Paul (Halmstad).

 

Vilken tycker du är seriens bästa anfallare?

-Seljmani, för statistiken ljuger inte. Ludwigsson (Gustav) har gjort mycket poäng. Annars finns de flesta i vårat lag.

 

Att spela på Borås Arena är inte något nytt för Christian, fast han inte inte fanns med när Brage var där förra säsongen.

-Jag har spelat tre, fyra matcher där. Två matcher på bänken med AIK, och sedan med BP.

-Det är en fin arena, och bra faciliteter runt omkring. Ett bra och snabbt konstgräs där det går väldigt fort. Det passar både mig och laget.

 

Jämfört med den senaste seriematchen borta mot Varberg på Påskbergsvallen, tror han det blir en annan typ av match mot Norrby.

-Det blir annorlunda spel på gräs. På konstgräset kommer båda lagen rulla mycket, och jag tror spelet kommer vara längs backen för det mesta.

 

När serien går in på sista tredjedelen och allt ska avgöras, blir poängen mer och mer avgörande för slutstriden. Men Koaukou menar att anspänningen är den samma, oavsett när under säsongen man spelar.

-Ja, det spelar inte så stor roll. Vi tar en match i taget som vi alltid har gjort, så får vi se var det landar. Vi vet vart vi ligger och vad vi behöver göra.

 

Laget har tränat på som vanligt dagarna efter cupmatchen mot Dagsberg.

-Vi har tränat varje dag, lite olika på varje spelare beroende på hur mycket man har spelat, avslutar Christian Kouakou.

 

Text: Olov Lindgren

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.