Nyheter Matchdag - Inför Trelleborgs FF 2019-10-06 Matchdag - Inför Trelleborgs FF
2019-10-06   Skrivet av:

När IK Brage i eftermiddag möter Trelleborgs FF på bortaplan, kommer man stärkta efter det sena avgörandet senast på Vikingavallen mot Frej.

Bjarni Mark Antonsson steg fram som något av en matchvinnare, med sina två mål. Det andra, som betydde 2-3 med bara fem ordinarie minuter kvar, visade sig bli matchavgörande, där Christian Kouakou stod för en fin framspelning.

-Det var en jätteviktigt seger för självförtroendet så klart. Och sedan att vi kan vända matchen på det sättet. Det visar att vi är starka och inte så påverkade av de två förlusterna innan, säger Christian Kouakou.

 

Även fast Frej stundtals tryckte tillbaka Brage i andra halvlek, lyckades man vända ett 1-2-underläge till vinst med 3-2. Nu gäller det att försöka undvika att man inte sätts i samma brygga igen, när Trelleborg väntar.

-Vi höll ju ganska tätt bakåt. Deras mål, är ju två klassmål liksom, som man inte kan göra så mycket åt. Annars så måste vi spela lite bättre, men vi gör ju ändå tre mål. Vi behöver inte förändra så mycket, annat än att spela bättre, än vad vi gjorde då, fastslår Kouakou.

 

Brage övernattade och tränade på gräs i Malmö i går, innan färden fortsätter till Trelleborg i eftermiddag.

 

Assisterande tränaren William Bergendahl tror på en annorlunda matchbild än den senast på Vikingavallen.

-Frej är ett ganska spelskickligt lag som gillar att ha bollen och skapa långa anfall. Trelleborg är i regel mer rakare i sitt spel. De försöker utsätta backlinjen tidigare och försöker förlita sig mer på ett inläggsspel och skapa situationer i boxen. Sedan är matchen på gräs, det är sent på hösten så givetvis får vi känna lite på underlaget och se vad det kan bli för typ av spel. Men annorlunda blir det definitivt jämfört med senast.

 

Vad har ni pratat om specifikt inför matchen mot TFF?

-Det är ett stort fysiskt lag som det gäller att förhålla sig till, både offensivt och defensivt. Sedan är det en del detaljer i vårt eget spel. Vi känner oss väl förberedda, säger Bergendahl, som menar att det gäller att se upp med Trelleborgs lagkapten Salif Camara Jönsson.

-Han är en bra boxspelare och en viktig uppspelspunkt för dem. Honom gäller det definitivt att hålla ett extra öga på, säger William Bergendahl.

 

När IKB och Trelleborg möttes i juni, slutade matchen 2-0 till grönvitt. Brages målskyttar var då var Christian Kouakou och Pontus Hindrikes.

 

Vad minns du från den matchen?

-Vi höll i matchen hela vägen, satte våra lägen, och höll tätt bakåt, säger Kouakou.

 

Brageanfallaren har haft en fantastisk säsong, och leder den interna skytteligan med 11 mål. Trots att det har hunnit bli 18 matcher från start, och tre inhopp känner sig 24-åringen fräsch.

-Det känns bra tycker jag. Man har tagit hand om kroppen väl, och det är därför man har haft den försäsong vi haft, med förberedelser inför hösten. Efter breaket i somras har vi fortsatt byggt på inför den här slutspurten. För egen del känns det väldigt bra, det är inga problem. Jag har haft lite skador, men det är sådant man får leva med.

 

Nu väntar gräs på söndag när man kliver in på Vångavallen. Av de sex matcher laget spelat på naturgräs eller hybridgräs, har det blivit en vinst, två oavgjorda och tre förluster.

-Jag föredrar en bra gräsplan. Är det en dålig gräsplan, så föredrar jag konstgräs. Jag hoppas att planen är fin, då föredrar jag att spela på gräs, säger Kouakou.

 

Vad tror du nyckeln blir till att ni ska få med er ett bra resultat mot TFF?

-Vi måste jobba hårt för varandra och hålla tätt bakåt. Det är nog nyckeln. Hjälpa varandra defensivt, för offensivt vet vi att vi är starka. Vi ska vara kompakta, så kommer offensiven senare, och vi kan straffa dem på kontringar.

 

Under lördagen var två av Brages toppkonkurrenter, Varberg och Mjällby, i elden. Hur det går för de övriga topplagen, vill dock inte Christian Kouakou lägga någon större energi på.

-Det är full fokus på Brage. Sedan får man så klart höra resultaten, men det är inget jag lägger fokus på. Gör vi vårt jobb så räcker det. Vi kan bara påverka vad vi ska göra.

 

Om du skulle vilja tippa ett matchresultat, vad säger du då?

-Jag hoppas på vinst. Det är ett tråkigt svar. Jag vågar inte säga några siffror.

 

I Brage saknas varningsavstängda mittfältarna Oscar Lundin och Robbin Sellin. Anfallaren Kristian Andersen är fortsatt skadad. I övrigt är alla tillgängliga.

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.