Nyheter MATCHDAG - Inför VSK på Domnarvsvallen 2019-11-03 MATCHDAG - Inför VSK på Domnarvsvallen
2019-11-03   Skrivet av:

I den för dagen frostbitna bruksstaden har solen stolt återigen tagit sig upp över Tjärnabergets topp. Domnarvsvallen håller på att så sakta vakna till liv och de gamla träläktarna sträcker på sig, borstar bort gruset i ögonen och gör sig redo att än en gång ta emot massorna. De har sett det mesta, men inte på många år har de fått uppleva en match av denna dignitet…

Säsongens hittills viktigaste match väntar i eftermiddag, när Västerås SK kommer på besök till Borlänge. För att Brage ska ha chansen att knipa direktplatsen till Allsvenskan krävs det seger, samtidigt som Varberg förlorar och att man dessutom hämtar in ett mål på Jönköpings Södra.

 

Laget genomförde i går (lördag) sin sista förberedande träning inför dagens match.

-Det var en lugn träning och som vanligt såg det bra ut, säger tränaren Klebér Saarenpää

-Alla såg glada och friska ut.

 

Var det något speciellt ni lade fokus på vid träningen?

-Det var mest på oss själva. Vad vi vill göra och hur vi ska strukturera oss i vårt anfalls- och försvarsspel. Det handlar mycket om oss själva idag.

 

I förra omgången hade Brage chansen att sätta sig i förarsätet om den allsvenska platsen, men förlorade, när Mikael Boman gjorde 3-2 i 90:e matchminuten. Bragetränaren säger man har lagt matchen bakom sig.

-Vi släppte den matchen i onsdags efter vår analys. Sedan har vi samlat fullt fokus mot Västerås. Det är ”business as usual”.

 

Han menar att det inte behövs ingjuta mod hos spelarna efter den tunga förlusten senast.

-Nej, det har de tillräckligt med. Det är revanschsuget gäng som vill revanschera sig på hemmaplan inför sista seriematchen på hemmaplan.

 

Att det kommer vara nerver inblandade får man ta för givet, men att man hanterar de på rätt sätt.

-Jag hoppas det finns nerver, utan det vore det inte roligt. Men det gäller att kontrollera dem.

 

Uttrycket att vinna eller försvinna, kan vara på sin plats inför söndagens tillställning, även om poängtapp också kan räcka till en kvalplats.

-Vi har ingenting att förlora nu. Vi är i en situation med allt att vinna. Det är bara att gå ut och köra. Jag tror vi har lärt oss väldigt mycket från Halmstadsmatchen. Den erfarenheten vi fick från den matchen tar vi med oss till den här helgen.

 

Västerås SK, som säkrade sitt kontrakt i förra omgången, kan vare sig förbättra eller tappa sin nuvarande tiondeplats. Men någon promenadseger räknar Bragetränaren inte med.   

-Det är väldigt svårt att analysera vad de kommer att göra. De kan välja att gå ut på olika vägar. Vissa kontrakt förlängs och vissa slutar. Det är svårt att säga hur deras startelva kommer se ut i och med det.

 

Brages assisterande tränare, William Bergendahl, säger att det skett en del förändringar sedan Peter Markstedt och Leif Berg ersatte Thomas Gabrielsson för tre omgångar sedan.

-De har förändrat struktur kring hur de formerar sig och spelar nu 4-4-2. De har hittat rätt i de två senaste matcherna.

-Sedan har de värderat vissa spelare högre än vad den tidigare tränaren gjorde och att andra spelare därmed fått startat.

 

William Bergendahl säger annars att Västerås SK inte gjort några större förändringar i sitt sätt att spela.

-De är fortfarande ett lag som är skickliga med boll och som har individuella kvaliteter, det är ganska ”straight forward”.

 

Han menar att Västerås kan spela avslappnat med tanke på att man inte kan förändra sin tabellplacering i sista omgången.

-De kommer göra en professionell insats och vara motiverade mot oss. Det är utgångspunkten som vi måste ha.

 

Samtidigt som Brage spelar, kommer man följa noggrant hur det går mellan J Södra-BP och Varbergs BoIS-Mjällby.

-Vi har hundra procent koll på de resultaten, säger Saarenpää.

 

Bragetränaren ser fram mot dagens match med tillförsikt.

-Jag känner mig lugn och samlad. Jag är förväntansfull inför dagens match.

 

Assisterande tränaren William Bergendahl vet att man måste förlita sig på andra resultat, men går in till matchen med stor tilltro att säsongen ska förlängas.

-Vi kommer koncentrera oss på att vinna matchen. Vi siktar på tredjeplatsen, det är vår målsättning. Allt annat skulle vara en bonus.

 

Matchstart kl.15:00 och sista matchen för säsongen i Superettan. Blir det kval eller kniper vi en direktplats till Allsvenskan? Svaret får vi idag. Biljetterna till dagens match går åt, så se till att säkra din plats genom att köpa biljett i förväg via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

ALLA TILL VALLEN!

 

Text: Olov Lindgren & Robin Laszlo

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulf Palm


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.