Nyheter Matchdag: Maholli inför Brage - Trelleborg 2021-07-24 Matchdag: Maholli inför Brage - Trelleborg
2021-07-24   Skrivet av:

Det blev en grönvit drömstart på höstsäsongen. Brage bortabesegrade GAIS i återstarten av Superettan, och inkasserade därmed säsongens tredje trepoängare. Idag, lördag, kl. 17:00 väntar nästa utmaning då Trelleborgs FF gästar Borlänge Energi Arena Domnarsvallen. Förra omgångens debutant och matchvinnare Shkodran Maholli delar med sig av sina tankar inför hans första hemmamatch som Bragespelare.

 

Förra helgen var äntligen Superettan tillbaka igen. I Brages matchtrupp mot GAIS återfanns tre nyförvärv. En startade i backlinjen, och en annan fick debutera sent i matchen – nämligen anfallaren Shkodran Maholli.

 

28-åringen som anslöt till Brage från maldiviska Super United Sports hann vara på planen i tre minuter innan han hittade målet.

 

– Det är skönt att vara tillbaka på svensk mark och få göra mål, säger anfallaren.

 

Shkodran blev presenterad för den grönvita familjen så sent som den 1 juli. Han tycker själv att han har kommit in bra i laget på så kort tid.

 

– Alla har varit väldigt välkomnande här, så det har fungerat väldigt bra hittills. Nu handlar det om att komma in i gruppen på riktigt också.

 

Efter ett år utan kontinuerlig speltid hoppas Shkodran nu på att kunna komma tillbaka till sin tidigare nivå. Och det ska ske i den grönvita tröjan.

 

– Fysteamet har satt upp en träningsplan tillsammans med mig. Jag har inte spelat på ett tag, så det gäller att vara noga på varje träning och bygga upp formen långsamt, säger Shkodran Maholli och fortsätter:

 

–  Jag hoppas på att få vara frisk och kry – och så småningom göra succé. Jag har inte kommit till Borlänge och Brage för ingenting, jag vill kunna bidra, göra mål och komma tillbaka till min gamla form igen.

 

I matchen mot GAIS valde huvudtränare Klebér Saarenpää att prova på en ny formation med tre mittbackar – och det kom att bära frukt med en gång.

 

Idag väntar en ny motståndare i form av Trelleborgs FF. Men Shkodran Maholli hoppas och tror att Brage kan fortsätta på inslagen väg.

 

– Vi ska fortsätta där vi slutade i förra matchen. Det gäller att hålla tätt bakåt och jobba vidare med vårt nya spelsystem, säger anfallaren och fortsätter:

– Av det jag har sett på träningarna och i förra matchen, så tror jag inte att det finns en stabilare backlinje i Superettan än den vi har i dag. Vi är jävligt stabila bakåt. Men sedan måste vi se till att göra mål på våra chanser också.

 

Lördagens match blir Shkodran Mahollis första på hemmaplan. Och det förväntas komma en del folk till “Vallen”.

 

Hur känns det att få spela inför dina nya hemmasupportrar för första gången?

 

– Det ska bli superkul att få spela inför fansen. Det var mycket folk nere i Göteborg, och det var extra roligt att det fanns en del Brage-supportrar på plats. Vi får se, jag hoppas att jag kan göra ett mål för dem. Det vore speciellt att få avgöra matchen.

 

Fem punkter inför Trelleborg:

 

●      Shkodran Maholli vann skytteligan i Superettan 2016. Anfallaren representerade då Åtvidabergs FF och noterades för 15 mål på 28 matcher.

 

●      Shkodran Mahollis mål mot GAIS var spelarens första ligamål på svensk mark sedan 2018.

 

●      … Även nyförvärvet Nicolas Gianini Dantas stod för en poäng i matchen mot GAIS. På en hörna kunde den explosiva mittbacken från Brasilien nicka fram bollen till en fristående Shkodran Maholli som kunde placera den i mål. Hör nyförvärvet prata om sin första tid i klubben på Brages Instagram- och Facebooksida här.

 

●      Inför lördagens drabbning ligger bortalaget på en sjätteplats i tabellen. Men i förra omgången blev det 0 poäng för Trelleborgs FF när de förlorade mot Landskrona med 4–2.

 

●      Brage får se upp med Trelleborgs Johan Blomberg. Spelaren har hittills stått för 5 målgivande passningar, och leder därmed Superettans assistliga.

 

I skrivande stund finns drygt 250 sittplatsbiljetter kvar – Köp din biljett via webben på ikbrage.ebiljett.nu

 

OBS! Ingen biljettförsäljning sker på plats på arenan.

 

Text: Oliver Tommos Jernberg


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.