Nyheter 2018-02-08 Mihlali Mayambela till IK Brage Mihlali Mayambela till IK Brage
2018-02-08   Skrivet av:

Vi är mycket glada över att kunna presentera att 21-årige sydafrikanen Mihlali Mayambela lånas in till IK Brage från Djurgårdens IF, och därmed kommer att tillhöra grönvitt under säsongen 2018.

Mayambela kom från sydafrikanska Cape Town All Stars till Djurgården inför säsongen 2016. I Stockholmsklubben stod han för 8 matcher i Allsvenskan under sitt första år. Under 2017 var Mayambela utlånad till Degerfors IF i Superettan, där det blev sju mål och fyra assist på 28 starter.

 

-Mayambela är en offensiv spelare som är användbar på flera olika positioner. Styrkan ligger i hans snabbhet och förmågan att slå sin spelare en mot en offensivt. Vi känner att det är en spelare som passar perfekt in i dagens IK Brage, säger sportgruppen.

 

– Vi är väldigt glada över att ha fått till en överenskommelse med Djurgården om Mayambela, då profilen och tajmingen är bra för oss och att få in honom efter ett lyckat år i superettan förra säsongen. Vår förhoppning är att vi lyckas bidra till att han tar ytterligare kliv i sin utveckling och att vi tillsammans skapar många trevliga minnen ute på planen för IK Brage, säger Klebér Saarenpää om nyförvärvet.

 

Ytterligare en pusselbit som är på plats och nu saknas eventuellt endast en till spelare, så är vi fullbordade i nuläget, avslutar Klebér.

 

Varmt välkommen till dalarnas lag säger vi till Mayambela!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.