Nyheter 2020-12-08 Mikael Eklund klar för A-laget Mikael Eklund klar för A-laget
2020-12-08   Skrivet av:

Vi är väldigt glada över att kunna presentera att Mikael Eklund tar steget från vår akademi och nu blir assisterande tränare i A-laget.

”Eka”, som senast varit huvudtränare för vårt U19-lag, ser fram emot den nya utmaningen.

-Jag har trivts ypperligt i akademin, men det känns roligt och inspirerande att ta klivet in i senior- och elitfotbollen.

 

Eklund, som känner IK Brage utan och innan i och med sin tid som såväl tränare i akademin och spelare i klubben, hoppas kunna bidra med att utveckla spelarna ytterligare.

-Förhoppningsvis skall jag kunna avlasta den övriga staben med uppgifter i den dagliga verksamheten, men sen ute på planen hålla koll på spelarna individuellt, deras detaljer och deras förbättringspunkter, menar Eka och fortsätter.

 

-På denna nivån får man visa hörntänderna igen på matchdagar, vilket skall bli kul. Sen vill jag hjälpa samtliga spelare ta nästa kliv i sin utveckling, som då i sin tur hjälper laget och klubben att utvecklas, avslutar han.

 

Sportchef Ola Lundin är väldigt nöjd över möjligheten att lyfta upp Eklund från akademin och få in hans kompetenser och energi in i befintlig ledarstab.

-När Kayhan lämnade så gav det en möjlighet att se över vilken profil på tränare som vi känner att vi behöver här och nu, samt vad vi tror kommer att tillföra såväl tränarstaben som truppen och bidra till att utveckla oss vidare. Vi landade ganska snabbt i att Micke Eklund har alla förutsättningar att lyckas i den roll vi ser framför oss, och självklart är det en fördel att Micke under flera säsonger har funnits i närheten av A-laget via sitt uppdrag som tränare i U19. Vi får in en driven och kompetent tränare som dessutom har en bakgrund som spelare på högsta elitnivå i Sverige och att han är grönvit i själ och hjärta är givetvis en bonus, säger Lundin.

 

Vi hälsar Eka varmt välkommen till A-lagsstaben, tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.