Nyheter 2020-08-05 Moses Makasi klar för IK Brage Moses Makasi klar för IK Brage
2020-08-05   Skrivet av:

Vi är glada över att kunna presentera att Moses Makasi har skrivit på för IK Brage.

Moses, som är född och uppvuxen i London, kommer närmast från FC Eindhoven som till vardags tillhör den holländska andraligan.

 

24-åringen är glad över den nya utmaningen han nu står inför.

-Det känns bra att ha signat för en klubb som Brage. Jag vill börja med att tacka tränarna och alla i klubben som fått mig att känna mig välkommen direkt från start. Jag längtar efter att få spela matcher igen och hjälpa laget att slåss om topplaceringarna.

 

Makasi är fostrad i West Ham United, där han bland annat var kapten för U23-laget. Han tillhörde Premier League-klubben fram till och med förra sommaren, då han lämnade för holländska andraligan och FC Eindhoven. Så omställningen från London och Eindhoven till en liten stad som Borlänge blir spännande för engelsmannen.

-Jag gillar att utmana mig själv och uppleva olika kulturer och spelsätt för att utveckla mig själv och mitt sätt att spela fotboll. Borlänge är en väldigt liten stad jämfört med där jag varit tidigare, men staden och Brage känns väldigt familjär och jag är här för att försöka hjälpa klubben att ta ytterligare steg framåt, säger han och fortsätter.

 

-Mina första intryck av klubben och staden är verkligen positiva där alla är vänliga och hjälpsamma. Sen är det såklart spännande att laget har startat säsongen bra och förhoppningen är att vi ska kunna hålla i formen och bara bli bättre.

 

Moses är först och främst värvad som försvarsspelare men har under sin karriär i England spelat central mittfältare.

-Jag är en spelare som kan spela både vänsterback och centralt på mittfältet. Jag älskar att attackera och gå offensivt, och självklart bidra med mål och assist om jag får den möjligheten, säger han och fortsätter.

 

-Min målsättning med IK Brage är att jag ska ge mitt bästa varje match och hjälpa laget och klubben till att slåss för en uppflyttning till Allsvenskan.

 

Brages sportchef Ola Lundin om det senaste nyförvärvet:

-Efter att Robbin (Sellin) flyttat tillbaka upp i banan till sin normala position så har vi jobbat för att stärka upp backlinjen. I Moses får vi en spelare som är skolad centralt, men som vi ser som vänsterback, sen är det alltid bra med spelare som kan användas på flera positioner. Nu ska Moses lugnt skolas in i klubben, laget och träningsmiljön, vi har minst 20 matcher framför oss i höst och vi kommer behöva vara både spetsiga och breda. Han har en spännande profil som vi ser fram emot att jobba med i vår miljö.

 

Vi hälsar Moses varmt välkommen till IK Brage, Borlänge, Dalarna och Sverige – Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.