Nyheter 2013-08-05 När ska turen vända? När ska turen vända?
2013-08-05   Skrivet av:

Efter en jämn första halvlek och ett spelövertag i andra såg det länge ut som om Brage åtminstone skulle få med sig en poäng från dagens match.

Men det verkar som om någon högre makt bestämt sig för att bollen aldrig ska rulla Brages väg. Efter en frisparksrensning i hemmalagets straffområde i 78:e minuten får Ängelholms Johan Eiswohld bollen på fötterna och får till en kanonträff på volley som går rätt upp i högra krysset, helt otagbart för Tim Markström i Bragemålet.

 

Brage inledde matchen med en nykomponerad startelva och en 4-5-1 formation. Nyförvärvet Marko Mihajlovic agerade mittlås tillsammans med Magnusson, Niklas Sandberg var uppflyttad till en defensiv central mittfältsposition. Moldskred och Ljunggren-Eriksson hade bytt kant med varandra.

– Vår matchplan var att stänga ytorna för Ängelholm och jobba oss in i matchen, sa Zvezdan Milosevic efter slutsignalen. Jag har sett dem slakta Assyriska med 10-1 så det var inget dåligt lag som gästade Vallen. Vi vet att Dragan inte trivs riktigt när han är ensam på topp men om vi fick det där lilla flytet så skulle vi kunna göra mål på någon av våra chanser. Idag tycker jag verkligen synd om grabbarna, de gör allt enligt matchplan men det räcker ändå inte.

 

Försvarsmässigt var Brage mycket stabilare än på länge. Mihajlovic visade sig vara en jätte i mittlåset och Alexander Zetterström, som fått ersätta avstängda Johan Persson på högerbackspositionen, gjorde en mycket stabil insats. I första halvlek är det inledningsvis Ängelholm som kontrollerar spelet men Brage arbetar sig in och tar över. 0-0 i paus får ändå räknas som rättvist.

 

I andra halvlek är Brage det bättre laget. Samspelet mellan yttrarna Ljunggren-Erikson och Moldskred resulterar ofta i skottlägen. Både Mats Cato Moldskred och Dragan Kapcevic har några riktigt vassa målchanser men bollen räddas suveränt av Matt Pydrowski eller går strax utanför. Bragespelarna är mer på tårna och vinner ofta andrabollarna.

 

Med 10 minuter kvar gör Brage en offensiv satsning när Gradén byts ut mot Tobi Joseph och man går ner på en trebackslinje. Samtidigt lyfter man upp Magnusson på topp och plockar ner Sandberg i backlinjen. Avslutningsvis var det mest Brage för hela slanten och de grönvita anfallsvågorna avlöste varandra. Hade man haft den minsta lilla tur så hade en kvitteringsboll letat sig in bakom Ängelholmsmålvakten.

– Jag är tacksam för dagens vinst, sa Ängelholms tränare Joakim Persson vid presskonferensen. Vi kontrollerar matchen i första halvlek men Brage jobbar sig in och i andra tar de över. De gjorde det verkligen svårt för oss idag och med lite tur fick vi med oss tre poäng.

 

Ett extra plus får idag Serik Fans Peter Rohdin som fick med sig i stort sett hela publiken i ramsor för att heja fram hemmalaget. Det var länge sedan det var ett sådant publikstöd på Vallen.

Redan på lördag är det dags för nästa match då Brage åker till Östersund. Ska det vända då?

När ska turen vända?
När ska turen vända?
När ska turen vända?
När ska turen vända?
När ska turen vända?
När ska turen vända?
När ska turen vända?
När ska turen vända?
Foto: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta

IKB-Ängelholm 0-1 (0-0)

0-1 Johan Eiswohld (78)

 

Varningar Brage:
Andreas Ljunggren-Eriksson

 

Domare: Antti Kanerva

 

Publik: 1 503

 

Laget från vänster:

25 Tim Markström

 

11 Adam Gradén (82)

33 Marko Mihajlovic

5 Peter Magnusson

3 Alexander Zetterström

 

14 Mats Moldskred

87 Ryan Gilligan

35 Niklas Sandberg

6 Dulee Johnson

16 Andreas Ljunggren-Eriksson (70)

 

13 Dragan Kapcevic

 

Avbytare:

1 Tim Carsting, mv

8 Amor Layoni (70)

17 Anton Lundin

18 Oscar Andersson

19 Stefan Lindmark

20 Adam Persson

21 Tobi Joseph (82)

 

50/50-lotteriet

Vinst-nr: 1 163

Vinstsumma: 670 kr

Vinst uthämtas vid kansliet. Läs mer om vinnarnummer vid de olika matcherna här

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.