Nyheter Nu vill Johan vinna på hemmaplan 2015-09-13 Nu vill Johan vinna på hemmaplan
2015-09-13   Skrivet av:

På måndag gör Brage ett nytt försök att ta fånga in hemmaspöket. Senast som IKB plockade hem en trepoängare på Domnarsvallen var i början av maj när Umeå besegrades med 2-1.

Bragetränaren Johan Persson, säger att man inte har pratat så mycket om att vinsterna har uteblivit på ”Vallen”.

-Det gäller istället att lägga fokus på det som fungerar. Men jag tycker att det nu är dags att visa vad vi kan, även hemma.

 

IKB kommer närmast från en bortaseger mot Vasalund (2-3). Då visade man en beslutsamhet från start, även om man senare hamnade i underläge. Det händer alla fotbollslag att man inte är ”påkopplade” från start. Johan menar att man alltid försöker snacka om att komma ut på ett aggresivt sätt från start.

-Vi har pratat mycket om att starta matcherna på ett bra sätt. Man vill sedan att energin ska finnas med så länge som möjligt. Senast mot Vasalund tycker jag också att vi vann flest närkamper.

 

På måndag kommer Västerås SK på besök. Även om laget från ”gurkstaden” inte har gjort någon lysande säsong, så har man vaknat till på hösten. Därför vill inte Johan kännas vid någon press att man är favoriter i matchen.

-Vi kommer inte att underskatta Västerås. De är ett bra fotbollslag, och vi respekterar dem.

 

Tycker du det är överaskande att VSK ligger under nedflyttningsstrecket?

-Ja, det är det väl. Det brukar alltid bli tuffa matcher mot dem. Sedan är de lite som Brage, att de har åkt jojo mellan division 1, superettan, och allsvenskan.

 

Brage saknar avstängde Markus Kellokumpu. På skadelistan finns fortfarande Patrik S:t Cyr, Gustaf Nordqvist och Gustav Källberg.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.