Nyheter Ny huvudtränare för IK Brages U16 2017-12-06 Ny huvudtränare för IK Brages U16
2017-12-06   Skrivet av:

I lucka sex presenterar vi det senaste tillskottet till vår akademi, 27 årige Stockholmaren Volkan Erdogan, som är Brageakademins nya U16 tränare.

 

Volkan, som faktiskt fyller 28 år den 14 december, är född i Huddinge men bor numera i Falun där han läser Sport Management på Högskolan Dalarna. Volkan slutade spela fotboll redan som 16-åring efter att han inte fick plats i Huddinge IFs förstalag, som förövrigt tränades av Roger Franzén som numera är förbundskapten för P16-landslaget och även har tränat IK Brages Robbin Sellin i GIF Sundsvall.

 

Istället för att fortsätta spela fotboll blev Volkan tränare och tog sitt första tränaruppdrag då han var 20 år, i just Huddinge IF. Sedan dess har han även hunnit med att träna Ekerö IK, IFK Stockholm och nu senast Slätta SK på klubblagsnivå, samt att han är assisterande förbundskapten för ett av distriktslagen i Dalarna. Volkan har även en bra fotbollstränarutbildning efter att ha läst Tränarskap med inriktning fotboll UEFA A & B på GIH i Stockholm.

 

Volkan, vad är du för typ av fotbollstränare/ledare?

-Jag ser mig själv som situationsanpassad i mitt ledarskap, men spelarna brukar väl uppleva mig som auktoritär samtidigt som jag har nära relationer med mina spelare, vilket gör att det blir mer av en respekt mot mig som tränare. Jag förespråkar en offensiv fotboll med högt press-spel, men självklart så måste man ibland anpassa sig efter vilket spelarmaterial man har, så jag är inte främmande för andra sorters spelstilar. Jag vill att mina spelare ska utmana sig själva för att utvecklas så mycket som möjligt för att sticka ut på sina respektive positioner. Jag ger spelarna verktygen som de kan använda sig av för att utvecklas, sen står dem för det tuffa jobbet.

 

Volkan har som mål med sin tränarkarriär att leva på fotbollen och bli en elittränare, där Brage kan vara bra steg på vägen.

– Det känns spännande att ha skrivit på för en förening med en så anrik historia och goda förutsättningar för framgång som IK Brage. Att träna och spela på Domnarvsvallen där det en gång har spelats UEFA-cupen är stort.

 

Till sist, vad önskar du dig i julklapp?

– Matchbiljett till Champions League när Besiktas från Turkiet spelar.

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.