Nyheter Ny huvudtränare till IK Brages u19 2016-12-08 Ny huvudtränare till IK Brages u19
2016-12-08   Skrivet av:

I lucka nummer 8 hittar vi ännu en viktig pusselbit i vår akademis framfart, vår nya huvudtränare för u19, Erik Seger! Erik är handplockad av vår nya Akademichef Andreas Wallin och det känns riktigt spännande att ha honom på plats i IK Brage återigen!

Välkommen tillbaka till IK Brage Erik, berätta lite om vem du är och din tränarkarriär fram till idag?
-Jag är 35 år och bor med min fru i Hedemora där jag jobbar på en låg- och mellanstadieskola. Jag bestämde mig tidigt för att utbilda mig till fotbollstränare och tog en kandidatexamen i pedagogik med idrottsinriktning efter tre år på Idrottstränarprogrammet på Högskolan Dalarna. Har även gått Uefa Advanced genom Svenska Fotbollförbundet.

 

Jag har nu gjort 10 säsonger som tränare med uppdrag från div 5 till div 2 i bland annat Säters IF, Avesta AIK och Husby AIK. Har också haft en tidigare sejour i IK Brage 2012-2013 då jag var verksam i U17 och U21. Det känns oerhört inspirerande att vara tillbaka.

 

Vad anser du att du kommer att bidra med i IK Brage och vår akademis utveckling?
-Ända sen farsan tog med mig som liten grabb till Vallen i slutet på 80-talet och jag fick se klassiska hjältar som Johan Hällman, Jonas Källström och Simon Hunt i den grönvita tröjan, har IK Brage legat mig varmt om hjärtat, så jag kan definitivt bidra med en passion för klubben och uppdraget.

 

Jag vill självklart också med min erfarenhet och teoretiska kunskap bidra med att utveckla och förbereda spelare för att kunna ta steget direkt upp till a-laget eller via seniorspel med en klubb i närområdet.

 

Min ambition är att som huvudtränare för u19 jobba för att uppnå en akademi som är välorganiserad med ett gemensamt och modernt arbetssätt.

 

Till sist, vad önskar du dig i julklapp?
-Att någon svensk kanal köper rättigheterna till den nya säsongen av Twin Peaks.

 

lucka-8-erik-seger


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.