Nyheter 2018-10-06 Oavgjort mot AFC Oavgjort mot AFC
2018-10-06   Skrivet av:

IK Brage spräckte förlustsviten på fyra raka matcher efter ha tagit en välförtjänt poäng hemma mot tabelltrean Athletic Eskilstuna.
-Vi ligger närmast segern, men har inte marginalerna på vår sida, säger Brages assisterande tränare Bernhard Brcic efter 0-0 på Domnarsvallen. 

 

Det var ett energifyllt Brage som vi är vana att se, som var tillbaka på hemmaplan efter tre bortamatcher på raken.
Efter en trevande inledning växlade Brage upp och hade bud på ett ledningsmål i första halvleken. Men en storspelande Gianluca Curci i Athletic Eskilstuna målet räddade gästerna från ett baklängesmål. Också i andra halvleken var det hemmalaget som ägde stora delar av matchen och jagade ett mål.
-Vi står upp mot ett skickligt AFC. Vi skapade bra lägen, men hade inte det lilla flytet med oss, säger Brcic som ändå var nöjd över att det äntligen blev poäng igen.
-Det ger oss extra energi, framförallt efter att vi torskade senast mot Falkenberg. Vi kända oss värda få mer med där.

 

Insatsen mot svårslagna Athletic var gedigen, och Brage visade man hittat tillbaka till det spel man visat till stora delar av säsongen.
-Vi har kvalitet och idag tar vi poäng mot ett bra lag. Det är bara i det där sista som vi är lite slarviga och som är avgörande på den här nivån, säger Brcic.

 

 

IK Brage hade gjort två förändringar i startelvan sedan matchen mot Falkenbergs FF. Benjamin Hjertstrand var tillbaka efter sin varningsavstängning och tog plats som ytterback, medans Joseph Ceesay, som blev utvisad på stopptid efter sitt andra gula kort, fick börja på yttermittfältet.

 

Det var annars Athletic som började matchen bäst och innan fem minuter hade spelats, hade Ousmane Camara haft ett skott tätt över och Felix Michel Melki en nick strax utanför.

 

Brage ställde upp med ett lågt försvarsspel inledningsvis vilket gjorde gästerna ägde mest boll.
Hemmalaget hade första kvarten ett par kontringslägen genom Joseph Ceesay och Pontus Hindrikes Bergström.
-Jag tycker vi har en bra nivå på spelet, och byggde vidare på det vi visade upp mot Falkenberg, säger Brages ytterback Pontus Hindrikes Bergström.

 

Matchen var tillknäppt första tjugofem och båda lagen hade svårt komma till några vassa lägen.

 

Men sedan började det att hända saker.
Första farliga målchansen kom i 30:e matchminuten. Pontus Hindrikes tog sig fram på högerkanten och fick in bollen till Marcus Astvald som sköt, men där Gianluca Curci räddade och på returen blev vinkeln för snäv för Christian Kouakou.
Två minuter senare var det nära igen för hemmalaget. Kouakou fick på ett mäktigt skott som Curci fick sträcka på sig för tippa till hörna.
I 41:a matchminuten var det dags för Brages tredje heta målchans. På nytt var det på högersidan man tog sig fram. Koakou hittade Sellin som sköt ett skott som blockerades av ytterbacken Adnan Kojic.
-Vi hittade mycket yta till höger, och fyllde på i boxen, men deras målvakt var bra, säger Hindrikes Bergström som var relativt nöjd med en pinne.
-Den var vi förtjänta av, men det kunde blivit tre.

 

Athletic hade efter den pigga inledningen svårt att komma fram till några klara målchanser i första halvleken. Pigge Ousmane Camara hade ett skott efter dryga kvarten som gick rakt på målvakten Peter Rosendal, men mycket mer var det inte.

 

Atheltic Eskilstunas yttermittfältare Adnan Kojic, var en av bortalagets bäste spelare, men han var inte nöjd med resultatet och lagets insats.
-Vi behövde tre poäng och 0-0 var inte bra idag. Vi slarvade för mycket både bakåt och framåt. Så mycket chanser som vi släppte till, har vi inte släppt till på jag vet inte på hur många matcher.
Han tackar rutinerade målvakten Gianluca Curci att det i alla fall blev en poäng hem till Eskilstuna.
-Han räddade oss idag och gjorde två tre bra räddningar, säger Adnan som menade man tappade mycket av spelet efter den fina starten.
-Vi hade två hundraprocentiga chanser i början, men sedan går vi ner oss och de tar över sakta men säkert.

 

Brage fortsatte inledningen av andra halvleken som man avslutade den första. Ett piggt offensivt spel där man släppte tyglarna. Både Christian Kouakou och Robbin Sellin hade chanser till ett ledningsmål.

 

Grönvitt tog över spelet och fortsatte att jaga ett ledningsmål i andra halvleken. Joseph Ceesay testade med ett skott några meter utanför straffområdet som smet strax över Curcis ribba.
-Vi är starka och tuggade på. Vi gick in i duellerna och hoppades få lägen, vilket vi också fick, säger Pontus Hindrikes Bergström som ändå trots den uteblivna segern gladdes åt trendbrottet.
-Skönt med en poäng och att vi är på väg ur svackan. Det är bara att jobba på.
Vad tror du om de fyra matcherna som är kvar?
-Det är en match i taget som gäller. Det är bara borra ner huvudet och köra på.

 

AFC Eskilstuna jämnade ut spelet halvvägs in i andra halvleken. Felix Michel Melki hade ett bra distansskott i 73:e spelminuten som Peter Rosendal fick tippa till hörna.

 

Det var hemmalaget som mest jagade ett ledningsmål i slutskedet. I 81:a matchminuten spelade Astvald snett inåt bakåt till Kouakou som dock missade få bollen på mål.

 

Gästerna backade hem och inriktade sig att försvara den poäng man hade i slutet.
Det var en besviken Adnan Kojic i Athlteic som efteråt inte var nöjd över vare sig prestationen eller resultatet.
-Brage styr matchen i andra och var närmast ett ledningsmål. Vi var inte riktigt där idag. Vi är inte nöjda med en poäng.
Vad säger du om din egen insats?
-Det defensiva var okay och jag gjorde en bra blockering i första. Men jag önskar jag hade kommit till mer i offensiven.

 

Bernhard Brcic tycker man fick grepp om AFC Eskilstuna i andra halvleken, och att det bara var pricken över i som saknades.
-De sjunker och får ingen press. De har Ajeti (Bajram) på topp, som är lite bekväm i sitt försvarsspel som gör att vi kan hålla i bollen. Sedan är deras målvakt duktig. Det är små marginaler som gör att vi inte kan vinna. En pinne är bra, men vi skulle haft mer. Det är en poäng med mersmak som vi får ta alla dagar i veckan.

 

Efter släppt in 14 mål på de fyra senaste matcherna var det förstås skönt och moraliskt stärkande att åter hålla tätt bakåt.
-Men tyvärr gör vi inga mål. Jag tycker 0-0 inte speglar matchbilden. Matchen var värd mer mål, framförallt från vår sida, säger Brcic.

 

Brages nästa match är den 21 oktober då Jönköpings Södra IF kommer på besök till Domnarvsvallen.

 

/Olov Lindgren

Foto: Janne Nilson/PicAgency


Lämna kommentarer

IK Brage-Athletic Eskilstuna 0-0
Varning, Brage: Christian Kouakou, Joseph Ceesay.
Athletic Eskilstuna: Bajram Ajeti, Oke Akpoveta.
Utv, Brage: Jospeh Ceesay (90+2, 2 gula).
Domare: Fredrik Hansson. Assisterande domare: Niklas Alfredsson, Patrik Larsson.
Publik: 991 (Domnarvsvallen).

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjerstrand, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand, Pontus Hindrikes Bergström-Robbin Sellin (Anton Lundin 75), André Kamp (Erik Nilsson 65), Kristian Andersen (Samuel Aziz 85), Jospeh Ceesay-Christian Koukaou, Marcus Astvald. Ersättare: Oliver Bergman (mv), Viktor Bergh, Carlos Garcia, Simon Stenberg.

 

Athletic Eskilstuna (3-4-3): Gianluca Curci-Zourab Tsiskaridze, Felix Michel Melki, Alexander Michel Melki-Kadir Hodzic, Ferid Ali, Christian Miljevic (Mamadou Kouyate 64), Adnan Kojic-Onyedikachukwu Samuel Nnamani, Bajram Ajeti, Ousmane Camara (Gustav Jarl 77). Ersättare: Hossin Lagoun (mv), Vitor Hugo Gomes Passos, Daniel Miljanovic, Oke Akpoveta, Michael Kargbo. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.