Nyheter 2018-09-01 Ny seger för IK Brage Ny seger för IK Brage
2018-09-01   Skrivet av:

IK Brage tog tredje raka segern efter 1-0 (0-0) mot IK Frej Täby på Domnarvsvallen. Samtidigt som laget visar på en stigande formkurva, pekar det också fortsatt uppåt för nye anfallaren Christian Kouakou som blev matchvinnare med sitt fjärde mål på lika många matcher.

-Jag är glad att göra mål, men det viktigaste är att laget vinner, säger 23-åringen som anslöt från Nyköpings BIS under sommarfönstret och nu alltså gjort mål i fyra raka matcher.
Hur länge ska sviten hålla?
-Det vet jag inte, det får vi se. Att jag gör mål är bara en bonus, säger han ödmjukt.

Matchen var länge mållös innan Kouakou bröt dödläget i 78:e matchminuten när han höll sig framme på rätt plats efter ett inlägg från högerkanten av Pontus Hindrikes.
-Det är ”Hinken” som slår in den och jag får bollen lite turligt på benskyddet och den går i mål. Mål som mål, tre poäng är det viktigaste, säger Christian som också hade några chanser i första halvleken men då utan hitta rätt.
-Men det är skönt att producera målchanser och till slut sitter den.

 

Efter Brages ledningsmål tryckte Frej på för ett kvitteringsmål och närmast var inhopparen Kostas Stavrothanasopoulos. Men Brages målvakt Peter Rosendal läste situationen och kunde rädda Frejspelarens vassa skott.
-De kom in bakom oss, men jag gör mig stor. Den räddningen var skön både för mig och laget, säger Rosendal efter säsongens sjätte nolla.

 

Han menar en av nycklarna till segern var att ha tålamod när Frej backade hem och låg kompakta i försvarsspelet.
-De är bra defensivt. Men vi vet att vi har en bra offensiv och att chanserna kommer.
Ändå visste han att Frej kunde slå till när som helst.
-De är luriga att ställa om. Men vi jobbade kompakt både defensivt och offensivt och visste lägena skulle komma.

Segern betyder att Brage på allvar är med i kampen om kvalplatsen till allsvenskan. I en haltande tabell har Brage en poäng upp till trean AFC Eskilstuna, som dock har en match mindre spelad.
-Nu njuter vi idag med tre poäng. Det är två veckor till nästa match och vi tar en match i taget, säger Peter Rosendal.

 

Brage hade gjort två förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Landskrona BoIS. Anton Lundin tog plats på yttermittfältet medans André Kamp startade som central mittfältare.

 

Efter en trevande inledning från båda lagen tog Brage över spelet. Anton Lundin lyfte bollen i överliggaren och Marcus Astvald hade ett skott över.

 

Gästerna låg inledningsvis lågt i försvarsspelet vilket gjorde att Brage fick äga mycket boll. Ett spel som Brages assisterande tränare Bernhard Brcic hade väntat sig.
-Frej kommer hit och spelar efter sina resurser. De gör det på ett väldigt bra sätt och gör det svårt för oss.

 

Första klara målchansen kom efter kvarten spelad när Brages Marcus Astvald med en snabb frispark hittade Christian Kouakou i djupet, men där duktige målvakten Hampus Elgán hann ut och avvärja.

Gästerna IK Frej Täby hade tre nya spelare från start sedan senaste matchen mot Halmstad BK. Andreas Bellander fick förtroendet som anfallare, medans David Zlotnik tog plats på mittfältet och Philip Wiström som mittback.

 

Efter tjugofem minuter jämnade Frej ut spelet och började mer hota i offensiven. I 25:e matchminuten kom Dusan Jajic loss efter ett väggspel och fick till ett bra avslut som dock Peter Rosendal kunde rädda.
Gästerna hade en del bra inläggslägen från högerkanten och efter dryga halvtimmen fick Mattias Bouvin en bra träff med pannan, men på nytt var Peter Rosendal i vägen.
-De är livsfarliga i de chanser de skapar, men jag tycker att vi har koll på läget, säger Bernhard Brcic.
-Vi ligger rätt med laget hela tiden oavsett om vi äger eller tappar bollen. Samtidigt vet vi om att Frej inte har sin styrka i omställningsspelet, det är vår styrka. Men vi kan också bygga upp anfallen ordentligt bakifrån och inte bara ha ett omställningsspel.

 

Brage var farligast i offensiven när man försökte hitta med inspelen från djupet till Koakou, eller från vänsterkanten, oftast från Anton Lundin, med inlägg i boxen.

 

Kouakou hade Brages tredje farliga chans i första halvleken i 37:e matchminuten när han sköt över på Anton Lundins vänsterinlägg.

 

Brage tog initiativet direkt i andra halvleken och på lagets tredje hörna, lagd av Marcus Astvald, var mittbacken Alexander Zetterström nära pricka rätt i Elgáns vänstra kryss.

 

Grönvitt hade ett spelövertag i halvleken men hade svårt skapa de riktigt farliga chanserna mot ett Frej som backade hem och krympte ytorna.
Anton Lundin fick till ett bra avslut i 68:e matchminuten, framspelad av Robbin Sellin, men som Hampus Elgán på nytt räddade.
-Vi visste att de skulle ha nio man i ett försvarsblock. Det gällde att vi skulle vara fortsatt aggressiva i andra i allt det vi gjorde. Jag tycker att vi snäppade upp oss ett hack jämfört med första och var mer noggrannare, även om vi hade en del bolltapp, men det är sådant som händer, säger Brcic.

 

Hemmalaget gjorde sitt första byte efter 72 minuter när Sellin gick ut och Jospeh Ceesay kom in.
-Sellins fot spökar lite grann. Ceesay är en frisk fläkt och tanken blev som vi ville när vi fick in honom att han skulle komma till ett mot ett lägen. Han fick inte till det sista delen, men det kommer för Ceesaypojken, lovar Brcic.

 

Brage skulle till slut få utdelning i målprotokollet när Christian Kouakou med en lätt touch skarvade in Pontus Hindrikes inlägg i 78:e matchminuten fram till 1-0.

 

Frej satsade allt framåt efter Brages ledningsmål och bytte in Luca Gerbino Polo och Kostas Stavrothanasopoulos i anfallet bredvid Andreas Bellander.
-Det gällde att ha koll på deras fasta situationer. Det tycker jag vi har liksom på Polo och Bellander, säger Bernhard Brcic.

 

Gästerna skapade ett par bra lägen i slutet. Nämnde Stavrothanasaopoulos fick till ett bra skott i 82:a matchminuten och sista möjligheten hade backen Martin Falkeborn som nickade över i 90:e minuten.

Brages assisterande tränare menar rätt lag vann.
-Spelmässigt över nittio minuter är vi det bättre laget. Både försvars- och anfallsmässigt. Deras kapten Adam Gradén tyckte också att vi var väl värda de tre poängen.

 

Att vinna med 5-1 som senast mot Landskrona var så klart starkt, men att vinna med ”bara” med 1-0 är minst lika skönt.
-Dom segrarna är nästan skönare i och med att det sitter så hårt åt.

 

Segern var för övrigt Brages första mot IK Frej sedan 2014.

I och med att Andreas Granqvist blev uttagen i Janne Anderssons senaste landslagstrupp betyder det att matchen mot Helsingborgs IF, som skulle spelats fredagen den 7 september är framflyttad till onsdagen den 19 september. Det betyder Brages nästa match är lördagen den 15 september hemma mot Norrby IF. Något som Brcic menar både är positivt och negativt.
-Vi skulle vilja haft fler matcher nu. Vi har slagit Gefle, Landskrona och Frej. Det är lag som vi ska slå om vi ska sträva uppåt. Men samtidigt har vi lite skador och skavanker att plåstra om. Och för de är det skönt att vila.

 

Matchvinnaren Christian Kouakou har ännu inte börjat tänka på Norrbymatchen.
-Det är svårt säga någonting om den redan nu. Vi får en extra helg att prata ihop oss och att komma i form.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

IK Brage-IK Frej Täby 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 (78) Christian Kouakou.
Varningar, Brage: Benjamin Hjertstrand. Frej: Adam Gradén, Hjalmar Ekdal.
Domare: Nermin Cisic. Assisterande domare: Per Rehnlund, Daniel Yng.
Publik: 1206 (Domnarvsvallen).

 

IK BRAGE (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand, Pontus Hindrikes Bergström-Robbin Sellin (72 Joseph Ceesay), Oscar Lundin, André Kamp, Oscar Lundin-Marcus Astvald (84 Carlos Garcia), Christian Kouakou. Ersättare: Oliver Bergman (mv), Viktor Bergh, Erik Nilsson, Simon Stenberg, Kristian Andersen.

 

IK FREJ TÄBY (4-3-3): Hampus Elgán-Martin Falkeborn, Philip Wiström, Hjalmar Ekdal, Jakob Glasberg-Adam Gradén, Dusan Jajic, David Zlotnik (80 Luca Gerbino Polo)-Joakim Runnemo (62 Rebin Asaad), Andreas Bellander, Mattias Bouvin (80, Kostas Stavrothanasopoulos). Ersättare: Linus Dahlgren (mv), Amadeus Sögaard, Victor Fors.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.