Nyheter Nya tränare till akademin 2016-12-06 Nya tränare till akademin
2016-12-06   Skrivet av:

I lucka nummer 6 gömmer sig våra två nya tränare för IK Brages u15-lag! Det är med stor ära vi kan presentera Marcus Pereira och Mathias ”Puffen” Ewaldsson som klara för akademin.

Marcus, välkommen till IK Brage! Berätta lite om dig själv samt hur din väg har sett ut inom fotbollen till där står är idag?
-Det är en lång väg som började i AIK som 4-åring och via Råsunda IS i division 4,3 och 2, vidare till Portugal där det blev 3 år varav 2 i Maritimo B och 1 år i Pontassolense i tredjeligan.
Återvände sedan till Sverige för spel i Div 1 med IK Frej och Valsta Syrianska innan skador och civilt arbete satte stopp för karriären. Spelade även 2016 i divison 6 med Korsnäs IF U2, även kallat ”gubblaget”.

 

Som tränare kommer jag senast från Korsnäs IF U1 där jag var assisterande, detta var mitt första ”riktiga” tränaruppdrag då jag tidigare haft mest individuell träning. Jag lärde mig oerhört mycket fotboll när jag var i Portugal, vilket har inspirerat mig i mitt tränarskap. Det är en kort version av min väg till där jag står idag.

 

Mathias, välkommen tillbaka till IK Brage! Berätta lite om vem du är och vilken typ av fotbollstränare vi får i ”Puffen” Ewaldsson?
-Jag är en 36-årig trebarnspappa som jobbar om lärare på Maserskolan, där jag är en av tre ansvariga för fotbollsprofilen. I dagsläget tränar jag min dotters lag (Gustafs f09) och hjälper till i Gustafs Herrar. Inom Brages organisation har jag tidigare tränat i stort sett alla åldrar från 9-16 och det känns fantastiskt att vara tillbaka.

 

Mitt fokus som tränare ligger alltid främst på den individuella utvecklingen hos varje enskild spelare. Spelarna måste självklart träna sin fysiska och tekniska förmåga, men det är minst lika viktigt att de ställs inför problem där de får möjlighet att träna sin förmåga att fatta beslut på planen. Jag är ett stort fan av ordning och reda på träningar, något spelarna kommer bli varse.

 

Hur ser ni på kommande säsong med IK Brage och akademin?

 

Markus
-Ser verkligen fram emot kommande säsong med IK Brage. Det som fick mig att ”hoppa på tåget” var att jag brinner för utveckling och fotboll, att då få komma till en klubb med ambitioner och spelare med en vilja att jobba hårt för att uppnå sina mål passar mig perfekt. Huvudmålet är att alla spelare ska ta kliv framåt och samtidigt känna en glädje i det vi gör.

 

För mig personligen så ser jag fram emot att kliva in som huvudansvarig för U-15 och med hjälp av Mathias och de ledarna som blir kvar sen tidigare jobba stenhårt för att uppnå våra gemensamma och individuella mål. Jag tror vi kommer kunna lära varandra massor av saker och utvecklas även som ledare.

 

lucka-6-m-pereira

 

Mathias
-En av de största anledningarna till att jag valde att vara en del av akademin är att jag anser att klubben börjar få in rätt personer på rätt platser. Det känns oerhört spännande att få jobba tillsammans med så många kunniga personer och sköna människor. Rent fotbollsmässigt så är jag helt övertygad om att det kommer bli ett framgångsrikt år. U15-truppen ser oerhört spännande ut!

 

Foto: Magnus Olsson

Foto: Magnus Olsson


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.