Nyheter Nyhammars IF i cupen - sedan Spanienläger 2016-03-28 Nyhammars IF i cupen - sedan Spanienläger
2016-03-28   Skrivet av:

IK Brage hemmamöter på tisdag division 4-laget Nyhammars IF i kvartsfinalen i kvalet till Svenska Cupen. Sedan bär det av till spanska Costa Brava för ett träningsläger.

 

Mycket talar för att Brage kommer att ha ett stort bollinnehav mot Nyhammar.

-Trots att det skiljer en del divisioner gäller det att vi har fokus på inställningen, säger Bragetränaren Bengt Ottosson som menar man måste var noggranna i den sista tredjedelen av planen.

 

I slutet av matchen mot Degerfors IF på skärtorsdagen fick Modaser Zekria och Pontus Hindrikes kliva av efter skadekänningar.

-Men jag tror det inte ska vara någon större fara med dem, säger Bengt som inte kommer chansa med spelare som i nuläget inte är helt hundra med bara tre veckor kvar till seriepremiären.

 

Efter cupmötet mot Nyhammar väntar genrep mot Västerås SK på bortaplan 10 april innan seriepremiären mot nykomlingen IK Sleipner på Domnarvsvallen den 17 april.

Men innan matchen mot VSK kommer laget ha ett 5 dagars träningsläger i den spanska kuststaden Lloret de Mar, 75 km från Barcelona.

-Vi reser den 1 april och är tillbaka den 5 april, säger Bengt Ottosson om lägret där spelarna själva har stått för hela kostnaden.

 

Målvakten Peter Rosendal var den som kom upp med förslaget om ett läger i Spanien.

-Vi har tidigare åkt till Idre. Jag tyckte det skulle vara kul att komma iväg någon annanstans i år.

Hur vanligt är det att spelarna själva står för kostnaden?

-På division 1-nivån är det nog inte så ovanligt, säger Rosendal som tror det det varit en ”morot” för spelarna att ha haft lägret att sett fram emot under försäsongen.

 

Lika viktigt som träningarna under vistelsen i Katalonien är att få ihop gruppen inför säsongen.

-Det blir ett bra sätt att känna de nya spelarna, säger Peter som själv tidigare i andra klubbar haft träningsläger i Turkiet men aldrig i Spanien

-Det är första gången jag kommer dit.

Peter Rosendal tror att satsningen på träningslägret kommer att betala av sig när serien startar.

-Det är väl investerade pengar. Vi får en möjlighet att slipa på de sista detaljerna och gnugga på exempelvis fasta situationer som kan bli avgörande i matcherna.

Några problem att få spelarna tända till på förslaget med träningslägret i Spanien var det aldrig berättar Peter.

-Alla var positiva. Vi får uppleva nya saker. Lägret kommer perfekt för att få hinna få in en bra känsla inför premiären. Vi får tid att hänga ihop hela dagarna och svetsa ihop laget, säger Rosendal.

 

Fokus på lägret kommer ligga på träningar och att få ihop gruppen.

-Vi kommer att hitta på en del roliga saker, säger Bengt Ottosson.

Några träningsmatcher är inte inplanerade i dagsläget. Något som dock kan ändras om man hittar något lag i närområdet som kan tänkas ställa upp.

Hur många träningar kommer i att ha?

-Fem träningar och det är på konstgräs som vi kommer att träna på, säger Bengt som tror att underlaget passar då genrepet mot Västerås och premiären handlar om samma matta.

 

Brage har tidigare inte haft en ekonomi som tillåtit ett träningsläger. Men när alla spelare var beredda att ta pengar ur egen ficka löste det sig med ett utlandsläger.

-Det var Peter Rosendal som först fick idén. Sedan hakade sportgruppen och alla spelare på. Det var aldrig något snack om saken, säger Bengt Ottosson.

 

Med på lägret följer förutom de båda tränarna Bengt Ottosson och Johan Persson, också massören Joakim ”Gson” Gustafsson, fystränaren Chaiyagarn ”Chagge” Panyasiri och sportchefen Ola Lundin.

-Det är bara Ingmans (David och Lars) som inte följer med. Sedan kanske några av sponsorerna kommer ner under veckan, säger Bengt Ottosson.

För Bengt själv blir det första besöket i Spanien.

-Jag har bara varit på Kanarieöarna tidigare, men det var länge sedan.

 

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.