Nyheter 2020-09-06 Oavgjort borta mot Umeå FC Oavgjort borta mot Umeå FC
2020-09-06   Skrivet av:

Bortamötet mot Umeå FC slutade 1-1 (0-0) efter inhopparen André Kamp kvitterat Umeås ledning i 81:a matchminuten. Trots den sena kvitteringen var Brages poängräddare inte helt tillfreds med slutresultatet.

-Absolut kan man känna sig nöjd man tagit en pinne, men jag tycker nästan mer vi har förlorat två poäng när spelar en sådan här match. Man vill alltid ta trepoängare och det ville vi göra idag också.

 

Målet, som var Kamps första för säsongen, betydde en värdefull poäng. Men han menar ändå det viktigaste är hur det går för laget.

-Det är alltid kul att göra mål, men det är poängen som räknas. Det är bara jobba hårt på träningsplanen och försöka komma upp i en högre nivå i nästa match. Hoppas vi kan börja ta trepoängare igen, säger Kamp som vet laget kan prestera bättre, än vad som visades idag på plan.

 

Hemmalaget Umeå hade det mesta av spel och chanser i första halvleken men utan spräcka målnollan. Västerbottenlaget skulle ändå ta ledningen med 1-0 i början av andra när Brage hade börjat piggast. Grönvitt visade ändå moral när spelet hackade och kunde krigade till sig en poäng efter André Kamps fullträff från nära håll med mindre än tio ordinarie minuter kvar.

 

Klebér Saarenpää hade gjort tre förändringar i startelvan sedan förra matchen. Lukas Hiltunen, Bantu Mzwakali och Anton Lundin började matchen, medans Leonard Pllana fick börja på bänken. Både Douglas Karlberg (sjuk) och Mattias Liljestrand (skadad) saknades.

 

Hemmalaget Umeå FC började matchen bäst och anfallaren Alexis Bbakka hade innan tio minuter spelats tre chanser. Efter en halvkontring avvärjde Carlos Garcia med en fin brytning, sedan var målvakten Adrian Engdahl rätt ute och tog hand om bollen framför fötterna på UFC-anfallaren. Vid tredje försöket var det mittbacken Pontus Hindrikes räddande ängel när han nickade bort bollen till hörna på ett tungt skott från Umeåspelaren.

 

Hindrikes, som bildade mittlås med Carlos Garcia, fick pris som Brages bästa spelare efter matchen och stod som vanligt för en mycket bra insats med flera avgörande brytningar och blockeringar, men samtidigt menade han laget hade det tufft i offensiven.

-Jag tycker vi har problem att komma loss. Vi är inte riktigt vana vid mattan och det studsar lite. Vi behöver vara bättre i duellspelet när vi inte får igång spelet.

 

Brage jämnade ut spelet efter en kvart, men utan komma till några klara målchanser.

 

Hemmalaget fick istället ett bra frisparksläge efter dryga halvtimmen, men Mikael Wikström pressade skott gick utanför målramen.

 

 

Grönvitt hade en del försök på högerkanten genom Bantu Mzwakali och på vänstersidan från Pontus Hindrikes men utan komma till några klara lägen.

-Vi har inte den kvalitet vi önskar, säger Brages assisterande tränare William Bergendahl efteråt.

 

Hemmalaget hade bättre rörelse första halvleken och låg närmast ett ledningsmål.

-Vi släpper till omställningar, säger Bergendahl som tyckte man fick bättre ordning på spelet i inledningen av andra halvleken.

-Ja, då börjar vi hitta flytet i sista tredjedelen.

 

Bantu Mzwakali och Kristian Andersen hade en del fina kombinationer. Även Pontus Hindrikes menade det såg bättre ut efter pausvilan.

-Jag tycker vi kommer in i det bra och har en bra period.

 

Därför kom det som en överraskning när Umeå gjorde 1-0 i 55:e matchminuten. Mittfältaren Beneyam Belye Demte, fick öppen yta i höger del av straffområdet efter förarbete från Alexis Bbakka och Mikael Wikström.

-Då får vi jobba i uppförsbacke, men sedan visar vi bra moral och gör mål. På slutet är det mycket ”Hawaii”. I slutändan får vi ändå vara glada över en poäng, med tanke på ett ribbskott, men vi får inte vara nöjda, menar Pontus Hindrikes.

Efter hemmalagets ledningsmål kändes det som Umeå backade hem och spelade på resultatet.

-De försvarar sig lågt. Då fodrar det bra kvalitet, men vi är inte där, säger Bergendahl.

 

Umeås norske ytterback Nicklas Raaholt menar man sjönk för mycket och att det straffade sig.

-Vi blir lite för defensiva. Vi blir för fega, i stället för att gå för 2-0. Det känns som en förlust, när man leder med 1-0 så länge. Förra matchen hade vi lite tur i slutet, men inte idag.

 

Raaholt, som hade bekymmer med höften i början av säsongen och har missat en de matcher, var ofta med i anfallen och han var ganska nöjd över sin egen insats.

-Det var en solid defensiv match, men jag ville ha bollen lite mer i offensiven. Sedan blev jag lite trött sista tjugo.

 

Han menar matchen idag påminde en hel del om den senaste.

-De har tidvis mycket boll, men det händer inte så mycket. Vi ligger bra defensivt, men samtidigt är deras mål för lätt då vi har kontroll. Vi behöver bli lite mer vassare offensivt, menar Raaholt.

 

Leonard Pllana byttes in efter dryga timmen, när Anton Lundin tvingades kliva av efter en skada (knä).

-Vi får in mycket energi med bytet när han kommer in, säger William Bergedahl som senare med tjugo kvar också bytte in André Kamp och Noa Williams för att få ännu mer kraft framåt.

-Det var bara in och köra, få igång grabbarna och ha en hög press, säger Kamp, om direktiven innan han skulle bytas in.

 

Brage försökte och försökte men hade svårt hitta några luckor i ett kompakt Umeåförsvar. Men till slut med mindre än tio minuter kvar av ordinarie matchtid utnyttjade Brage en spricka i Umeåförsvaret, när Bantu Mzwakalis inlägg letade sig fram till André Kamp som skickade in bollen i nättaket vilket betydde 1-1.

-Bantu slår in en boll i boxen som jag löper på första ytan, får den lite bakom mig, men den landade där jag ville den skulle landa. Ett bra mål, säger 21-åringen som är inne på sin tredje säsongen med Brage, efter flytten från Kristianstad FC.

 

Båda lagen gick för ett ledningsmål. Närmast var Alexis Bbakka som träffade ribban i 85:e matchminuten. Pontus Hindrikes fick också blocka ett skott på stopptid.

-Det klart det är bra man är där. Men då har man gjort något fel när man behöver göra sådan brytningar och tappat i markeringen, menar IKB-backen.

 

 

Brage hade också en del halvchanser i slutminuterna men inte någon solklar.

-Vi trycker på i slutet och det kunde absolut dykt upp någon mer chans. Vi kunde gjort något segermål. Det blir lite rörigt både hos oss och de, säger André Kamp.

 

Brages assisterande tränare William Bergdahl hade förstås gärna haft tre poäng med hem men är ändå ödmjuk.

-All ”credd” till Umeå som gör det bra. Vi är inte helt nöjda med en poäng, men prestationen är inte är inte bättre idag än att det räcker till en poäng.

 

Match igen redan på fredag, då Brage på nytt för göra en långresa när Trelleborgs FF väntar på Vångavallen. André Kamp ser fram emot resan ner till Skåne.

-Skönt med match igen då man vill ut igen och visa.

 

Hur kommer ni ladda upp?

-Det blir en hel del bussresande. Sedan får vi ta de taktiska detaljerna och återhämta kropparna, så vi kommer väl förberedda fysiskt och psykiskt till matchen.

 

Text: Olov Lindgren

Johan Löf - Bildbyrån

Lämna kommentarer

Umeå FC-IK Brage 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Beneyam Belye Demte (55), 1-1 André Kamp (81).

Varning, Umeå: . Brage: Bjarni Mark Antonsson.

Domare: Patrik Eriksson. Assisterande domare: Anton Sjöberg, Magnus Römo Mella.

Publik: 0 (Umeå Energi Arena SOL).

 

Umeå FC (3-5-2): Viktor Frodig-Linus Sahlin (Myroslav Mazur 89), Aurélien Norest (K), Jens Stigedal-Nicklas Raaholt (Deniz Yaldit 82), Emmanuel Yeboah (Stefan Lindmark 82), Beneyam Belye Demte, Jorge Julia Obarti-Mikael Wikström (Bajrami Ajeti, 67), Alexis Babka. Ersättare: Rodin Deprem, Hugo Bergström, Måns Nygren.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Moses Makasi, Pontus Hindrikes Bergström, Carlos Garcia Ambrosiani, Lukas Hiltunen (André Kamp, 71)-Robbin Sellin (K) (Noa Williams 71), Bjarni Mark Antonsson (Oscar Lundin 90+2), Seth Hellberg, Bantu Mzwakali-Anton Lundin (Leonard Pllana, 62), Kristian Andersen. Ersättare: Peter Rosendal, Alexander Ekblad, Pontus Jonsson.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.