Nyheter 2020-07-30 Oavgjort mot Akropolis IF Oavgjort mot Akropolis IF
2020-07-30   Skrivet av:

IK Brage fick med sig en poäng i hemmamötet mot nykomlingen Akropolis IF på Domnarvsvallen.

Matchen slutade 1-1 (0-1) efter att Kristian Andersen kvitterat i 84:e matchminuten.

-Vi får verkligen kriga hårt och som tur är får vi utdelning, säger Brages tränare Klebér Saarenpää, efter slutsignalen.

 

Akropolis visade varför man tillhör ett av topplagen i serien. Med ett fint passningsspel framåt och en solid backlinje hade Brage svårt komma fram till de vassa målchanserna.

 

Akropolis tog ledningen med 0-1 i slutet av första halvleken på straff. Länge såg det ut som gästerna skulle ta hand om alla tre poängen men i 84:e matchminuten tryckte Kristian Andersen in kvitteringen till 1-1 och hemmalaget fick med sig en pinne.

-Vi var inte hundraprocentiga i första halvleken, men som tur är får vi utdelning och ett resultat med oss från hemmaplan, säger Klebér.

 

Glädjande var att Pontus Hindrikes gjorde sin första match för säsongen när han kom in med knappa kvarten kvar, i stället för Lukas Hiltunen.

-Vi hade möjligheten att få igång honom. Lukas har spelat mycket, och kommer få starta nästa match, men det var en bra infasning för ”Hinken”, säger Saarenpää.

 

Förutsättningarna inför matchen var att nykomlingen Akropolis kom med fyra raka matcher utan förlust, medan Brage fick se sin fem matcher långa förlustsvit ta sitt slut mot J-Södra i förra omgången.

 

Klebér Saarenpää hade gjort en förändring i startelvan sedan senast. Det var att Bantu Mzwakali ersatte Robbin Sellin på yttermittfältet.

 

Sydafrikanen var en av hemmalagets bästa och var kanske den som löpte allra mest. Efter ett missat friläge i första halvleken fick han lite av revansch i andra när han låg bakom Kristian Andersens 1-1 mål.

 

Men han var ändå inte nöjd efteråt:

-Jag är besviken att vi inte vann. Men vi har oss själva att skylla, och speciellt jag själv, säger Bantu och syftar på det friläge i första halvleken han brände.

 

Han menade om man satt sina chanser. att det skulle blivit en annan match.

-Ja så är det. Men till slut fick fick vi ändå en chans och kunde straffa dem.

 

Akropolis öppnade matchen bäst första kvarten, där man kom till inläggslägen från båda kanterna liksom genombrott centralt. Närmast mål var Mauricio Albornoz som hade ett öppet läge men valde passa i stället för att skjuta och Andrew Stadlers nick gick över Adrian Engdahls ribba.

 

Brage hade inledningsvis svårt att få kvalitet i avsluten. Mest aktiv offensivt var Bantu Mzwakali som också hade Brages enda klara målchans i första halvleken. Det var i 21:e matchminuten han löpte sig fri från vänsterkanten, men fick ingen fart i avslutet som målvakten Samuel Brolin enkelt kunde rädda.

-Jag har tränat varje dag på det avslutet. Till slut kom det och då missade jag det, suckar Mzwakali som får vänta på första fullträffen.

 

Giannis Christopoulos manskap var hela tiden farliga i sina spelvändningar, som ofta gick genom Pontus Åsbrink, som fördelade bollarna till sina medspelare.

 

Bortalaget tog inte helt oförtjänt ledningen med 0-1 i den 45:e minuten på straff efter att en Brage spelare fått bollen på handen. Kaptenen Nicklas Maripuu var säkerheten själv från elva meter.

-Alltid skönt att göra mål kort innan halvtid, säger Maripuu som var Akropolis bästa spelare.

-Synd att vi inte kan hålla det matchen ut.

 

Brage, med vinden och regnet i ryggen, öppnade piggt i andra halvleken. Backen Lukas Hiltunen hittade Leonard Pllana som avslutade strax utanför Brolins högra stolpe.

 

Hemmakillarna var mer bestämda i sitt spel samtidigt som Akropolis var något mer avvaktande.

-Vi blir lite låga i andra och spelar med för många spelare rätt på sida bollen. Jag tycker vi gör det bra och släpper inte till några chanser, så det är surt vi släpper till det i slutet, säger Maripuu.

 

Även om Brage hade ett visst spelövertag hade man svårt att komma fram till de klara målchanserna. Gästernas lagkapten Nicklas Maripuu var en dominant på innermittfältet och tog hand om många av Brages anfallsförsök.

-Jag tycker att vi hade kontroll på det även om Brage hade mycket boll, säger Maripuu som menade att det var en jämn match och resultatet var ganska rättvist.

-Vi kanske hade lite mer i första och de var lite bättre i andra. Det var en tuff match med två lag som inte ville hålla igen.

 

Brage gjorde ett byte i 63:e matchminuten när Noa Williams byttes in för Anton Lundin. Sedan med knappa kvarten kvar byttes också Pontus Hindrikes och André Kamp in.

 

Hemmalaget ägde mycket av bollen i andra halvleken, men Akropolis var hela tiden giftiga i sina spelvändningar och i 73:e minuten var alla beredda på att inhopparen Nicola Vasic skulle göra mål. Men Adrian Engdahl gjorde en fenomenal enhandsräddning på Vasics nick. Mål där för Akropolis hade gjort det svårt för Brage ta poäng.

-Det skulle gett energi till motståndarna att försvara sin ledning. Nu var det bara ett mål de ledde med och vi lyckades ta den chansen, säger Bragetränaren och hyllar sin målvakt.

-Han gör det jättebra. Kul för honom att ”back to back” göra en bra prestation.

 

Brage kvitterade i den 84:e matchminuten till 1-1 när Bantu Mzwakali tog en maxlöpning på vänsterkanten och passade snett inåt bakåt till Kristian Andersen som direktsköt in kvitteringen.

 

Brage jagade sedan ett ledningsmål, utan att få till några heta lägen. I stället var Akropolis nära att kontra in ett mål genom Pontus Åsbrink och på stopptid hade inhopparen Christian Rubic Sivodedov en farlig frispark.

 

Akropolis Niclas Maripuu var ganska nöjd med delad pott.

-En poäng borta mot Brage är okay. De är ett bra lag och visade det förra året. De har också i år börjat ganska bra.

 

Klebér Saarenpää var nöjd över man höjde spelet i andra halvleken och att man lyckades knipa en poäng.

-Vi gör det bättre arbetsmässigt i andra. I första var vi defensivt för långsamma och kopplar sent för sent. Vi var inte riktigt där. Sett till matchen så får vi vara nöjda med en poäng, men det är vissa saker vi ska jobba med.

 

Redan på måndag är det nästa match då Trelleborgs FF gästar Domnarvsvallen.

 

Text: Olov Lindgren

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage-Akropolis IF 1-1 (0-1)

Målen: 0-1 Nicklas Maripuu (45, str), 1-1 Kristian Andersen (84).

Varningar: Brage: Seth Hellberg, Kristian Andersen, Oscar Lundin Akropolis: Christian Sividedov.

Domare: Magnus Lindgren.

 

IK Brage (4-4-2) Adrian Engdahl-Alexander Ekblad, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand, Lukas Hiltunen (Pontus Hindrikes Bergström, 74)-Leonard Pllana, Oscar Lundin, Seth Kanteh Hellberg (André Kamp, 74), Bantu Mzwakali (Pontus Jonsson, 90)-Anton Lundin (Noa Williams, 63), Kristian Andersen. Ersättare: Peter Rosendal (mv), Carlos Garcia, Nikita Kashaev.

 

Akropolis IF (4-3-3) Samuel Brolin-Viktor Strand (Cesar Weilid, 72), Jens Jakobsson, Markus Haglind Sangré, Sotirios Nikopoulus-Lamine Larvi Nekrouf (Christian Sividedov, 64), Nicklas Maripuu, Mauricio Albornoz (Adhavan Rajamohan, 87)-Nicklas Lundqvist (Mattias Bouvin, 64), Andrew Stadler (Nikola Vasic, 64), Pontus Åsbrink. Ersättare: Simon Lundgren (mv), Oscar Pehrsson.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.