Nyheter 2018-08-07 Oavgjort mot GAIS Oavgjort mot GAIS
2018-08-07   Skrivet av:

IK Brage krigade till sig en poäng efter 1-1 (1-1) i bortamötet mot Gais på Gamla Ullevi.
-En poäng får vi vara nöjda med i dag, säger Brages innermittfältare Oscar Lundin.

 

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 i den sjätte matchminuten genom nyförvärvet Karl Bohm. Men Brage kom snabbt över kallduschen och Marcus Astvald utjämnade till 1-1 efter knappa halvtimmen.
I andra halvleken jagade Gais ett ledningsmål och sista kvarten fick Brage slita hårt för att hålla tätt.

 

-På slutet gick vi på knäna, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää som fick göra flera omdisponeringar både före och under matchen.
Benjamin Hjertstrand fick starta som ytterback och anfallaren Samuel Aziz gjorde sin första match från start. I första halvleken tvingades mittfältaren Erik Nilsson kliva av efter en smäll på foten och ersättaren Kristian Andersen fick i sin tur lämna planen i andra halvlek efter anspänning. Dessutom kände sig backen Alexander Zetterström groggy efter en närkamp och fick kasta in handduken efter knappa timmen.
-Det vart mycket ruljans i laget. Men vi visar att vi är stabila och trygga, säger Saarenpää.

 

Hemmalaget fick en drömöppning på matchen när Karl Bohm enkelt lade in 1-0 i öppet mål i 6:e matchminuten, efter att Ajdin Zeljkovic vunnit en nickduell i eget försvar efter en Bragehörna, som Edin Hamidovic tog hand om vid mittlinjen och drev upp bollen i Brages straffområde.
-Jag kom helt fri och får till ett avslut som målvakten räddar, som Karl Bohm avslutar, säger Edin Hamidovic.
Matchen var stundtals småirriterad och innehöll en utvisning och tio varningar.
På stopptid fick Gais mittback Daniel Janevski sitt andra gula kort.
-Det vart mycket avbrott och domaren, som annars är duktig, tappade matchen, menade Edin Hamidovic som själv drog på sig en varning efter slängt upp handen i ansiktet på Alexander Zetterström.
-Den var solklar, menade Gaisanfallaren som tyckte man inte hade marginalerna med sig för att ta tre poäng.
-Vi hade inte det flyt som Brage hade när de gör 1-1 på en tilltrasslad situation. Jag tycker vi inte kommer upp i nivå i första.
Brages kvitteringsmål kom lite slumpartat när Oscar Lundins passning aningen turligt letade sig fram till Marcus Astvald som inte gjorde något misstag när han tryckte in 1-1 i 27:e matchminuten.
-Vi hade inte de små marginalerna med oss, menade Gaisanfallaren.

 

Brage gjorde en bra match även om man i andra halvleken blev tillbakatryckta. I första halvleken var man det bättre laget, med ett presspel som störde Gais i sin speluppbyggnad.
-Vi fick matchbilden dit vi ville. Vi hade ett högt aggressivt spel som krävde energi. Därför gick vi på knäna sista femton, säger Klebér Saarenpää.

 

Brage överraskade Gais med att ligga högt i banan. Robbin Sellin och Marcus Astvald hittade löpvägar, Anton Lundin var mycket aktiv och Oscar Lundin jobbade kopiöst både offensivt och defensivt.
-Vi ville ha en styrning i spelet och offensiva utgångar, säger Klebér mycket nöjd hur man genomförde tillställningen.

 

Matchen var som sagt stundtals hetsig med många spelavbrott. Båda tränarna menade dock det inte var några större konstigheter.
-Jag tycker det inte var någon ful match. Det ska smälla på, det är det fotboll går ut på, menade GAIS-tränaren Bosko Orovic.
Också Bragetränaren var inne på samma linje.
-Det var en intensiv match med mycket känslor.

 

I andra halvlek var det Gais som låg närmast ett ledningsmål. Ajdin Zeljkovic hade ett mellanting av skott och passning som gick utanför efter timmen spelad. Sista kvarten satte Gais hårt tryck mot Brage. Inhopparen Dusan Djuric hade en frispark över, och på stopptid var det Andreas Östlings tur att ta hand om nästa frispark i bra läge. Men Östlings skott gick i Bragemuren till hörna, som sedan Jesper Jonasson Westermark nickade utanför.
Det sista som kom att hända var när Daniel Janevski på fjärde stopptidsminuten drog på sig sitt andra gula kort med utvisning som följd.
Bosko Orovic tyckte första fyrtiofem var under all kritik från sina mannar.
-Det var uselt. Vi var inte närvarande i vår press och hade dåliga passningar. I andra försvarar de sig med fem gubbar. Brage är ett bra lag och det är hyfsat strongt att de tar en poäng i dag.

 

Brage ska var nöjda med en poäng hem i bussen till Borlänge. Oscar Lundin var en av många krigare i Brage.
-Det kändes bra i dag. Vi hade hög press i första, och ett bra försvarsspel. Sedan gick vi på knäna i andra. Det vart mycket avbrott i matchen och irriterat. Jag tyckte de spelade fult, och då gjorde vi det tillbaka. Sedan blev det mycket byten som störde rytmen. Det var en hetsig match, men en pinne är bra idag.
Anton menar att man kommit ihop på ett bra sätt efter att Simon Alexandersson flyttat och att man fortfarande är ett mycket bra lag.
-Det är en bra spelare, men vi vet att han kan ersättas.

 

IK Brage möter i nästa omgång på lördag Östers IF på hemmaplan. Då får man klara sig utan varningsavstängde Benjamin Hjertstrand.

 

/Olov Lindgren.

 


Lämna kommentarer

GAIS-IK Brage 1-1 (1-1)
Mål: 1-0 (6) Karl Bohm, 1-1 (27) Marcus Astvald.
Utvisning, GAIS: Daniel Janevski (90+3) (2 gula).
Varning, GAIS: Ajdin Zejlkovic, Andreas Östling, Edin Hamidovic, Niklas Andersen, Daniel Janevski. Brage: Benjamin Hjertstrand, Kristian Andersen, Pontus Hindrikes, Oscar Lundin.
Domare: Adam Ladebäck. Assisterande domare: Marcus Lundgren Klitte, Ängelholm, Besim Boletini, Ljungby.
Publik: 2309 (Gamla Ullevi).

 

GAIS (4-3-3):
Damir Mehic-Niklas Andersen, Daniel Janevski, Carl Nyström (K), August Wängberg-Marcus Bergholtz (40 Dusan Djuric), Andreas Östling, Niklas Olsson-Karl Bohm (73 Jesper Jonasson Westermark), Edin Hamidovic, Ajdin Zeljkovic (63 Carl Wede). Ersättare: Alexander Nadj, Johan Svahn, Erik Jonasson Westermark, Emin Grozdanic.

 

IK BRAGE (4-4-2):
Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström (57 Carlos Garcia), Pontus Hindrikes-Anton Lundin, Erik Nilsson (20 Kristian Andersen (63 Viktor Bergh)), Oscar Lundin, Robin Sellin-Marcus Astvald, Samuel Aziz. Ersättare: Oliver Bergman, Simon Stenberg, Ferhan Abic. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.