Nyheter 2019-08-31 Oavgjort mot GAIS Oavgjort mot GAIS
2019-08-31   Skrivet av:

Efter tre raka bortamatcher var IK Brage tillbaka på Domnarvsvallen. En seger mot GAIS skulle betytt att Brage, i alla fall över natten, skulle vara nya serieledare. Men trots ett stort spel- och chansmässigt övertag matchen igenom, fick hemmalaget nöja sig med en poäng, efter att matchen slutade 1-1 (1-1).
-Vissa dagar kan man vara nöjd med en poäng. Idag har vi spelövertaget och på det skapar vi chanser för att göra det avgörande målet, men det ville sig inte idag. Direkt efteråt är det en tomhetskänsla jag känner, kommenterar Brages tränare Klebér Saarenpää slutresultatet, som betyder Brage klättrade upp till andra plats.

 

Efter att Brage skapat ett par vassa chanser under första halvlek, dröjde det till den 45:e minuten, innan målnollan spräcktes när Jonathan Morsay med sitt femte mål för säsongen gjorde 1-0. Men innan första halvlek var över kunde GAIS kvittera när brassen Neto från långt håll kunde överlista Peter Rosendal, fram till 1-1. I den andra halvleken fortsatte hemmalagets övertag, men tack vare, storspelande Marko Johansson i GAIS målet, slutade matchen oavgjord.

 

Brage hade gjort de förändringar sedan senast, att Robbin Sellin och Pontus Hindrikes Bergström fanns med i startelvan.

Hemmalaget visade upp ett stort självförtroende från start. Redan under matchen fem första minuter spelade sig hemmalaget fram till tre bra lägen. Närmast var Seth Hellberg, som från en position i straffområdet avslutade med ett skott som gick utanför Marko Johanssons stolpe.
GAIS, som kämpar för sin överlevnad, fick helt och hållet ägna sig åt att försvara sig. Med ett lågt försvarsspel från GAIS sida, så var det en matchbild där Brage hade ett stort bollinnehav.

 

Robbin Sellin som senast mot Norrby stod för ett fint frisparksmål, var nära ge IKB ledningen i den 18:e minuten, men avslutet med vänstern räddades av Marko Johansson.
Brage visade varför man är ett topplag, då man spelade ut GAIS. Men det viktigaste saknades, mål. Vilket till en stor del får tillskrivas GAIS målvakt Marko Johansson.
-GAIS har en fantastisk målvakt, som gör några matchavgörande räddningar. Vi gör det bra och skapar de chanser vi ska göra, säger Klebér Saarenpää.

 

Det dröjde till trettio minuter innan bortalaget hade sitt första kontrollerade anfall, som blåstes av för offside.
-Första halvtimmen vet vi att medans de är pigga och krya, vet vi att de orkar att spela bra fotboll. Första halvtimmen forcerar vi för snabbt när vi får bollen. Sedan får vi grepp på dem och de skapar inte så hemskt mycket därefter. Sedan går vi bort oss lite i backlinjen, säger GAIS tränaren Patrik Ingelsten, första halvlek.

 

Brages normalt farliga hörnor slagna av Kristian Andersen, orsakade inte GAIS försvar några större problem.
Jonathan Morsay gav Brage ledningen med 1-0, i den 45:e matchminuten med ett välplacerat skott utom räckhåll för Marko Johansson. Ett mål som sett till matchbilden var rättvis. Men istället för att gå in i pausvila med en ledning, chockade Neto hemmapubliken, när han på Karl Bohms framspelning, kvitterade till 1-1 på tilläggstid. Ett skott som möjligtvis Peter Rosendal skulle tagit.

 

I den andra halvleken var det Brage som fortsatte med ett bollövertag. Robbin Sellin noterades för halvlekens första målchans när han rann igenom GAIS försvar, med ett skott som Marko Johansson räddade. Gais som i första halvleken hade svårt i offensiven, flyttade upp positionerna något i andra halvleks inledning.
-Jag trodde att vi skulle få ett lite mer etablerat anfallsspel. I andra behåller vi bollen lite bättre och flyttar bollen, och etablerar lite spel på deras planhalva, och får de att bli lite lägre, och de får bara ett omställningsspel en tid, säger en tillfreds GAIS tränare, och fortsätter:

-Vi är väldigt nöjda över den poäng vi kommer hem med. Vi jobbar hårt i 95 minuter, och det leder till en poäng. Brage är ett fantastiskt bra lag, med ett väldigt bra organiserat anfallsspel, som gör att de är svåra att få tag på. Vi har kanske inkluderat allsvenskan, en av Sveriges bästa målvakter just nu. Han (Marko Johansson) gör en fantastisk match och räddar oss flera gånger. Sedan är det två snygga mål, och det kan vara positivt att det är prestationen som avgör, och inte att vi defensivt går bort oss. Vi är jättenöjda med en poäng. Brage är ett bra fotbollslag. De är ännu bättre hemma än vad de är borta. Alla som kommer hit vet att de är ett starkt fotbollslag.

 

IKB fortsatte att var det bättre laget. Christian Kouakou hade en jättechans, efter dryga tio minuter, att på nytt ge Brage ledningen, men Marko Johansson kunde sträcka ut sig och tippa bollen till hörna. Hemmalaget radade upp chanser, och i den 65:e minuten visade man upp ett fint anfall, när Robbin Sellin var nära ett ledningsmål, men bollen täcktes till hörna.

 

-I andra har de nära till två, tre frilägen som Marko räddar oss, och den ena mittbacken räddar oss en gång. I det stora hela ligger vi rätt, men på vissa spelare i Brage är skickligheten stor för superettan, då får man acceptera att den individuella skickligheten är större än en själv ibland. Nu får vi utvärdera matchen, innan vi går vidare till Halmstadmatchen. Det blir en viktigt match. HBK och Brage är ganska olika som fotbollslag. Det kommer bli mycket mer boll och duellspel i den matchen, när det är två gräslag som möts. Först ska vi gotta oss åt denna poängen, säger Patrik Ingelsten.

 

I och med att GAIS försvarade sig med många spelare, hade Brage svårt att få fart i sitt anfallsspel.
Trots den uteblivna segern, så fanns det en hel del att lägga på pluskontot, menar Bragebossen.
-Jag är nöjd vi hittar kombinationer, och vi hittar ytorna i genombrottsfasen mot ett väldigt kompakt GAIS, och ändå skapar de chanserna. Så det är mycket som är bra. Känslomässigt är det ett resultat som inte är att hurra för. Vi får se förbi det, och se vad vi ska jobba vidare med.

Tycker du att ni blev trötta i slutet av matchen?
-Nej absolut inte. GAIS hade ett skott på mål på hela matchen (skratt).

 

Nu väntar drygt två veckor innan nästa match, hemma mot Dalkurd. Ett uppehåll som Bragetränaren tycker kommer lägligt.
-Vi kommer att ta ledigt nu och koppla bort fotbollen helt och hållet. Sedan komma tillbaka och få en ordentlig träningsvecka. Det kommer att göra oss gott.

Text: Per Lindgren
Foto: Janne Nilson- Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

IK Brage-GAIS 1-1 (1-1)
Målen: 1-0 (45) Jonathan Morsay, 1-1 (45+2) Neto.
Varningar: IKB: Seth Hellberg, Jonathan Morsay, Carlos Garcia, Christian Kouakou GAIS: Henrique Moura Perillo, Karl Bohm, Alexander Angelin
Domare: Adam Ladebäck.
Publik: 2. 116 (Domnarvsvallen)

 

IK Brage (4-4-2) Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Mattias Liljestrand, Carlos Garcia, Pontus Hindrikes Bergström-Jonathan Morsay, Bjarni Mark Antonsson, Seth Hellberg (Oscar Lundin, 76), Robbin Sellin (Anton Lundin, 83)-Kristian Andersen (Jonathan Lundbäck, 92(, Christian Kouakou. Ersättare: Adrian Engdahl, Alexander Zetterström, Simon Stenberg, Anton Lundin, Jonathan, Alexander Ekblad.

 

GAIS (3-5-2) Marko Johansson-Niklas Olsson, Henrique Moura Perillo, Carl Nyström- Niklas Andersen, Evalodo Nascimento Lamaur Neto, Haris Cirak (Boris Lumbana, 18, Måns Saebbö, 87), Rasmus Rosenqvist (Alexander Angelin, 84), August Wängberg- Paulo Marcelo Souza Alves, Karl Bohm. Ersättare: Damir Mehic, Leonard Pllana, Aaron Drinan.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.