Nyheter Oavgjort mot Öster på Myresjöhus Arena 2019-06-04 Oavgjort mot Öster på Myresjöhus Arena
2019-06-04   Skrivet av:

IK Brage fick nöja sig med en poäng borta mot Öster IF efter att David Johannesson på den femte av sex stopptidsminuter kvitterat till 2-2.

Slutkvarten blev dramatisk på Myresjöhus Arena, där Anton Lundin med sitt andra mål för kvällen gav Brage ledningen med 2-1. När sedan inhopparen Christian Ljungberg fick rött kort i 87:e matchminuten, efter att han våldsamt sparkat ner André Kamp, lutade det åt att Brage skulle ta hand om alla poäng.

 

Men trots en man mindre lyckades Öster forcera in 2-2 i slutminuterna.

-Jag lider med grabbarna, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää, efter det bittra slutet.

 

Brage tog ledningen med 0-1 efter dryga kvarten genom Anton Lundin, efter en bjudning av en hemmaspelare. Resultatet stod sig till mindre än tjugo minuter kvar, när Joao Pedro kvitterade till 1-1. När sedan Anton Lundin i hemmapressen elegant klackade in 1-2 i 76:e matchminuten såg det ljust ut för grönvitt. Men på stopptid kunde alltså David Johannesson från nära håll sätta 2-2.

 

Brage gjorde en bra insats sett över nittio minuter och var klart bättre än de senaste matcherna. Offensivt skapad Brage flera vassa lägen förutom de båda målen. Tyvärr räckte det inte hela vägen.

-Det är alltid grymt att tappa poäng i det skedet när det är så kort tid kvar, oavsett hur matchbilden har varit. Grabbarna hade förtjänat få med sig tre poäng hem, säger Klebér Saarenpää.

 

Efter 2-2-kvitteringen var det inte slut med chanser. Brage hade ett anfall där Simon Stenberg kom i ett bra läge. Sedan hade Johannesson en farlig nick, samt en framspelning till en medspelare som dock vinkades av för offside.

-Det kändes snöpligt, om det var offside eller inte, säger Johannesson.

 

TV-bilderna efteråt visade dock att domaren dömde rätt.

 

Trots första poängen på gräs, har Bragetränaren svårt att känna någon större glädje efter det sena poängtappet.

-Just nu kan jag säga jag inte är nöjd med en pinne. Eventuellt om man får perspektiv på det. Men att det var första poängen på gräs spelar ingen roll, menar Saarenpää.

 

Brage hade gjort två förändringar i startelvan sedan matchen mot Jönköping Södra. Simon Stenberg tog plats i backlinjen istället för avstängde Pontus Hindrikes och Jonathan Morsay startade istället för Jonathan Lundbäck.

 

Brage tog ledningen med 0-1 efter en riktig bjudning av Östers försvarsspelare Mattias Pavic, som ställde Anton Lundin helt ensam mot Tobias Andersson i Östermålet. Innan målet hade bland annat Seth Kanteh Hellberg haft en dubbelchans där han först prickade stolpen från nära håll, och på returen gjorde Andersson en monster-räddning, som gick till hörna.

 

Brage överraskade Öster med att ligga högt i banan från start. Redan efter fem minuter hade Brage ett bra läge när Simon Stenberg fick på ett vasst skott som Andersson lämnade retur på, Lundin fick läget, men slog bollen utanför.

 

Öster skruvade upp tempot halvvägs in i halvleken och hade ett par chanser. David Johannesson och Jonathan Drott hade några lägen men utan lyckas överlista Peter Rosendal.

 

Östers tränare Christian Järdler menade att man inte gjorde någon bra match och att Brage vann det fysiska spelet.

-Vi gör en av våra sämre prestationer. Det är starkt att vi inte går ner oss. Vi försöker spela en fotboll där vi förlorar oerhört många dueller och andrabollar. Vi är knappt tvåa på bollen. De flyttar över på oss och är betydligt starkare, tuffare och rappare. Vi är glada över poängen.

 

Trots halvtidsledningen med 0-1 var Bragetränaren Klebér Saarenpää inte helt nöjd med spelet.

-Vi vågade inte spela i första halvlek. Vi sade i paus att vi inte skulle slå bort allting. Vi skulle vända spelet på dem, och locka in dem att misslyckas med sin press. Vi gör det bra, men det räcker inte hela vägen.

 

I andra halvleken stod matchen och vägde. Öster fyllde på med mer och mer folk i offensiven på jakt efter en kvittering. Ändå såg det kontrollerat ut för Brage som inte släppte till de riktigt vassa lägena bakåt. 

 

Efter knappa timmen byttes Christian Ljungberg in för Öster, och Joao Pedro drygt tio minuter senare. Bytena gav hemmalaget större tryck framåt och Joao Pedro hade bara varit två minuter på planen när han rann igenom Brageförsvaret, och satte 1-1.

-En kalldusch, konstaterade Saarenpää.

 

När Öster jagade ett ledningsmål kunde Brage på ett av sina anfall i andra halvlek replikera. Inhopparen André Kamp, tog sig fram på högerkanten och hittade Anton Lundin som klackade in 1-2.

-Det var en lös boll som jag vinner, och sedan klackar Lundin (Anton) in den väldigt snyggt, med fel fot också, säger Kamp som gjorde ett lyckat inhopp och vann många dueller.

-Direktiven jag fick var att jag skulle ligga bredare och bara köra på.

 

Hur upplevde du slutminuterna?

-Det kändes som vi skulle klara av att lösa det. Det är tungt på det sätt de gör målet (2-2) på. Vi skulle haft tre poäng med oss hem på bussen, säger Kamp.

 

Östers David Johannesson menade att båda lagen skapade chanser i första halvleken, och att man sedan fick energi efter att inhopparen Joao Pedro kvitterat till 1-1 med dryga kvarten kvar.

-Vi jobbar på för en kvittering och får extremt momentum av det när vi gör 1-1. Sedan är vi på ”g” efter kvitteringen.

-Han (Joao Pedro) kommer in och gör ett fantastiskt byte och bryter mönstret och sin gubbe. Det ger oss extremt med energi när vi börjar gå på knäna.

 

Trots Anton Lundins 1-2 lyckades Öster komma ikapp.

-Han klackar in den snyggt, men det är en felräkning av oss innan. Men vi jobbar på och får in kvitteringen.

 

David Johannesson är ändå inte helt tillfreds med bara en pinne.

-Sett till att kvitteringen kom i 96:e är man nöjd. Men med tanke på det är vår hemmaplan så är man inte nöjd med en poäng.

 

Om Bragetränaren Klebér Saarenpää inte var nöjd med att det bara blev en poäng, var han desto gladare över prestationen.

-Det var väldigt mycket som var är bra i den här matchen. Vi justerar en del saker i andra som var mindre nöjda med i första som blev bättre.

 

Han vill också hylla tvåmålsskytten Anton Lundin.

-Hans 1-2-mål är ett oerhört fint individuellt nummer. Man behöver ha spelare som gör det oväntade. Man kan inte lösa allt systematiskt. Anton tänker utanför boxen, han gör det fantastiskt bra.

 

Poängen betyder att Brage klättrade till fjärde plats i tabellen.

 

Brages nästa match spelas nästa tisdag hemma på Domnarvsvallen mot Örgryte IS, biljetter köper ni som vanligt via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

Östers IF vs. IK Brage

Östers IF-IK Brage 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Anton Lundin (16), 1-1 Joao Pedro Gomez da Silva (72), 1-2 Anton Lundin (76), 2-2 David Johanesson (90+5).

Utvisning: Öster: Christian Ljungberg (87).

Varning: Öster:- . Brage: Bjarni Mark Antonsson, Oscar Lundin.

Publik: ca 1 500 (Myresjöhus Arena).

 

Östers IF (4-3-3): Tobias Andersson-Mattias Pavic, Månz Karlsson, Fredrik Lundgren, Stefan Karlsson (K)-Jonathan Drott, Filip Örnblom (Christian Ljungberg, 58) , Liridon Silka-Anton Andreasson (Joao Pedro Gomez da Silva, 70), David Johanesson, Carl Johansson. Ersättare: Robin Malmkvist, Emir Avdic, Victor Eriksson, Viljan Hansson, Jonathan Larsson.

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Mattias Liljestrand, Carlos Garcia, Simon Stenberg-Jonathan Morsay (Alexander Zetterström, 71), Seth Kanteh Hellberg (Oscar Lundin, 90+4), Bjarni Mark Antonsson Duffield, Robbin Sellin (K) (André Kamp, 65)-Anton Lundin, Kristian Andersen. Ersättare: Adrian Engdahl, Jonathan Lundbäck.

  • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.