Nyheter 2017-10-24 Oavgjort mot Sandvikens IF Oavgjort mot Sandvikens IF
2017-10-24   Skrivet av:

Efter att i går söndag säkrat uppflyttning till superettan hade IK Brage en svår uppgift på måndagskvällen att ladda om inför hemmamötet mot kontraktsjagande Sandvikens IF.
-Det var en av de längsta dagarna jag haft, då man har gått och väntat på matchen hela dagen, säger Brages mittfältare Erik Nilsson efter 0-0 mötet på Domnarvsvallen. 

 

Efter Team TG:s seger mot Akropolis IF i söndags kunde Brage börja firandet lite smått redan då.
-Vi hade middag med hela laget. Men det var ändå stilla och snyggt, för vi skulle spela i dag. Vi ville göra en bra match för publiken trots att vi var klara.
Vad tycker du om din egen insats den här säsongen?
-Det har känts bra liksom för hela laget. Vi har fått ihop ett starkt och bra lag för den här serien. Jag känner mig jättenöjd för min egen del, säger Erik som varit mycket nyttig i sin oftast defensiva roll på mittfältet.
Hur ser det ut för nästa säsong?
-Jag har kontrakt november ut. Jag får sätta mig ner och se hur det blir. Jag har spelat två år i Brage och trivs.

 

 

Matchen mot Sandvikens IF var länge ett ställningskrig. Brage hade stora delar av första halvleken och skapade två vassa chanser strax före paus som SIF-keepern Tom Markström kunde rädda. Erik Nilsson hade ett tungt skott och Benjamin Hjerstrand ett avslut som tog på Sandvikenbacken Olof Mård och ändrade riktning. Men Markström gjorde en fenomenal reflexräddning.
-Vi gjorde en bra första halvlek, men skulle skapat fler målchanser, säger Brages tränare Bengt Ottosson som menade laget gjorde en fin insats trots man redan var klara för uppflyttning.
-Det var inga problem att ladda om. Jag tycker att vi gör en helt okay match.

 

Sandvikens IF, som krigar kring det nedre strecket, ryckte upp sig i andra halvleken och skapade några vassa chanser. Närmast var Namir Alispahic som träffade virket i 85:e matchminuten.
-Jag tycker 0-0 är rättvist säger Rödvästarnas mittback Jonathan Hellström som i andra halvleken hade några vassa offensiva löpningar.
-Vi hade en jobbig start första 20-25 minuterna och kommer inte in i det. Vi hade problem med underlaget samtidigt som Brage var starka. Sedan kommer vi in i matchen, men Brage har en bra period igen i slutet av första halvleken.

 

Om Sandviken var uddlösa före paus så lyfte man upp laget i andra och spelade jämnt med hemmalaget.
-Vi kommer in i det och har en del chanser i slutet.
Poängen för SIF betyder man klättrade förbi Sollentuna och är tia i tabellen. Avståndet till Vasalund under strecket är fyra poäng med två matcher kvar.
-Det är efter 26 omgångar som är det viktiga hur många poäng vi har. Nu har vi full fokus på Akropolis i nästa omgång, säger Jonathan Hellström.

 

 

Målet för Brage inför säsongen var att kriga om en topplats i serien. Något man infriat med råge.
-Vi har lyckats för bra. Vi har lett serien hela vägen ut. Det har varit många olika scenarier som vi har klarat av. Vi har byggt ett lag med karaktärer och träffat rätt, säger Bengt Ottosson som också har kontrakt över nästa säsong.

 

 

Brage har haft en bred trupp och varit förskonade från skador vilket är en bidragande orsak till den lyckade säsongen. Spelare som Viktor Bergh, Memocan Elalmis, Gustav Sundström och Rasmus Lindgren har oftast startat på bänken men ändå haft stor betydelse i framgången med sin lojalitet och bidragit när man fått chansen.
-Man gör alltid sitt bästa på träning, säger Rasmus Lindgren som kom från Avesta AIK inför säsongen och blev stor matchhjälte i hemmamötet mot Team TG FF med sitt segermål.
-Sedan hade jag en assist till Memocans mål i matchen mot IFK Luleå också. Jag hoppats att få spela mer. Men det är tufft och svårt att slå sig in när laget går som tåget. Men det är kul att varit med.

Varför går Brage upp i år?
-Det har varit jättestabilt. Våren var hur bra som helst. Hösten var lite knackigare. Målet var att ta oss upp till superettan och vi lyckades med det.
Vad tror du om nästa säsong?
-Det blir tufft med en ny serie. Vi märkte det när vi mötte Åtvidaberg i cupen då vi var ett steg bakom. Men om vi kan behålla grunden och spetsa till det som kommer det att bli det bra, säger Rasmus Lindgren.

 

 

Brage möter i nästa omgång Vasalunds IF hemma på söndag. Sedan avslutar man borta mot Carlstad United.
-Men de matcherna tänker jag inte alls på nu. Nu ska vi slappna av ikväll och sedan ska vi ut och fira på någon pizzakrog, säger Bengt Ottosson på väg ut i Borlängenatten tillsammans med spelarna som efter matchen tog emot publikens hyllningar i guldhattar.

 

Olov Lindgren


Warning: file_get_contents(-140x90.): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/ikbrage.se/httpdocs/wp-content/themes/ikbrage/functions.php on line 99
Oavgjort mot Sandvikens IF

Lämna kommentarer

IK Brage-Sandvikens IF 0-0 (0-0)

 

Varningar, Brage: Carlos Garcia, Ardian Rexhepi.
Domare: Jesper Ekwall, Vendelsö. Assisterande domare: Youssef Bennani, Bandhagen, Josefin Aronsson, Borlänge.
Publik: 1783 (Domnarvsvallen).

 

IK BRAGE (4-4-2):
Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Alexander Zetterström, Carlos Garcia, Simon Stenberg-Ardian Rexhepi, Benjamin Hjertstrand, Erik Nilsson, Anton Lundin (Memocan Elalmis 71)-Johan Eklund (K), Stefan Ilic. Ersättare: Ludvig Larsson (mv), Viktor Bergh, Gustav Sundström, Jesper Åman, Rasmus Lindgren, Viktor Adebahr.

 

 

 

SANDVIKENS IF (3-5-2):
Tim Markström-Jonathan Hedström, Olof Mård (K), Gustav Thörn-Jimmy Hansson, York Raphael, Danijel Majkic, Viktor Nordin, Hjalmar Öhagen-Namir Alispahic (John Junior 90), Irhan Smajic. Ersättare: Kalle Jansson (mv), Emil Modin, Christoffer Aspgren, Armin Helvida, Felix Bindelöv, Marcus Hägg.

  • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.