Nyheter 2017-07-09 Oavgjort mot Team TG Oavgjort mot Team TG
2017-07-09   Skrivet av:

IK Brage är fortfarande obesegrade efter att första halvan av norrettan avklarats. Lördagseftermiddagens bortamöte mot Team TG FF slutade 1-1 (1-0) efter Alexander Zetterström kvitterat till 1-1 i 79:e matchminuten.

-Som matchen utvecklade sig är jag nöjd med en pinne, säger Bragetränaren Bengt Ottosson, efter matchen.

 

Samtidigt som Brage spelade oavgjort, vann serietvåan Umeå FC bortamötet mot Sollentuna FF med 0-1, vilket betyder att det skiljer nio poäng mellan lagen.

 

Hemmastarka Team TG gick rättvist till pausvilan med en 1-0 ledning i ryggen. I den andra halvleken spelade Brage upp sig, och kunde kvittera till 1-1. Sett till matchen var det TTG som var det bättre laget, och Brage ska därför vara tacksamma över slutresultatet.

-Trots att det inte stämde i första då vi saknade ”spirit”, så visade vi i andra halvlek en d-a vilja, säger en samlad Bengt Ottosson efter slutsignalen.

 

I Team TG lägret, tyckte assisterande tränaren Benjamin Kinnunen-Nassiri, att man skulle ha vunnit matchen.

-Det känns väldigt nere. Tungt.  Det är aldrig roligt att tappa poäng hemma. I första halvlek var vi jättebra. I andra flyttade Brage fram och det blev halvjobbigt, även om vi hade någon chans på slutet att kunna avgöra.

 

Matchen inleddes med ett ställningskrig, där inget av lagen lyckades hitta något eget spel. Hemmalaget vaskade under den första kvarten fram två hörnor, och ett distansskott från Adam Chennoufi som Peter Rosendal räddade efter marken. Även Chennoufis nick efter Hampus Wallgrens förarbete, noterades som en hygglig målchans. Umeålaget såg mest hungrigt ut och hade ett bollövertag.

 

Brage, som saknade både Stefan Ilic (ryggont) och Simon Stenberg (väntar tillökning), såg sega ut inledningsvis. Även om man oftast låg rätt i positionerna. Bragebossen Bengt Ottosson vill inte tro att saknaden av två startspelare, inverkade för mycket på prestationen.

-Man kan bara spekulera i vad det betydde att de var borta. Vi fokuserade istället på de som var med. En del av framgångsreceptet under våren, är att vi kunnat spela samma lag hela tiden.

 

Team TG spelade som väntat med ett stort bollinnehav, även om man inte lyckades ta sig bakom Brages backlinje första halvtimmen. Oftast provade Team TG ta sig fram på högerkanten, där Viktor Bergh som tog Simon Stenbergs plats, blev sysselsatt.

 

Vad tror du det berodde på att ni gjorde sådan svag först halvlek?

-För det första mötte vi ett väldigt bra lag, som lyckades med sitt passning spel. De vinner duellerna på vår planhalva. Sedan är det speciella förutsättningar med en lång bussresa och övernattning. Jag vet inte om det berodde på det. Jag känner inte igen oss i första halvlek, säger Bengt Ottosson.

 

I 33:e matchminuten tog hemmalaget tillvara på en spricka i Brages backlinje när ytterbacken Hampus Wallgren med ett inlägg från högersidan hittade en omarkerad Adam Chenouffi som centralt i straffområdet hittade rätt fram till 1-0.

 

Även om Brage underpresterade på många håll under första halvlek, så ska Team TG berömmas för sitt fina spel. Hemmaledningen med 1-0 var hur rättvis som helst.

 

Brage inledde andra halvleken med ett större bollinnehav, och mer rörlighet i anfallsspelet. Bengt Ottosson tyckte det var ett annat IKB som visade upp sig efter paus.

-Vi ändrade taktiken lite grann och kommer högre upp. De fick inte så mycket tid med bollen. Det såg bättre ut och vi vinner bollen i bättre lägen.

 

Memocan Elalmis låg bakom ett par framspelningar som emellertid Team TG kunde blockera i straffområdet.

Brage började arbeta sig närmare allt bättre målchanser. Benjamin Hjertstrands inspel till Johan Eklund i den 57:e minuten var sånär att resultera i mål.

 

Ett kortare skadeavbrott medans Mathias Åkerlund behandlades, gjorde att Team TG fick lite mer energi. Hemmalagets första målchans i andra halvleken kom när Adam Chennoufi fick skottläge efter en hörna, men avslutet gick utanför. Halvvägs in i halvleken flyttades Anton Lundin upp i kedjan tillsammans med Johan Eklund.

 

Victor Berghs felpass på egen planhalva till Jonathan Lundbäck, höll på att kosta ett baklängesmål. Men då gjorde Peter Rosendal en matchavgörande räddning när han kastade sig bakåt och tippade bollen till hörna. Ett 2-0 mål där, hade förmodligen släckt förhoppningen om poäng.

 

Brages förste byte gjordes när Linus Zetterström byttes in i den 77:e matchminuten. Bara två minuter senare kunde Brage kvittera till 1-1 när vänsterhörna hittade fram till Alexander Zetterström som nickade i mål.

-Jag tycker sett till andra halvlek att vi förtjänar det målet, fram till dess. Sedan avslutar Team TG väldigt starkt, säger Bengt Ottosson.

 

Tränarkollegan i Team TG, Benjamin Kinnunen-Nassiri, ansåg att hans manskap genomförde en bra match, även om så klart resultatet inte blev det som han tyckte man förtjänade.

-Prestationen var bra, men jag ville ha ett annat slutresultat. Jag tycker att helheten var bra hos oss. Mittbackarna Mathias Åkerlund och Erik Olofsson hade bra koll på (Johan) Eklund. Brage är starkt och homogent. Det var en bra match med två bra lag. Vi har haft en del grus i maskineriet, men vi växer hela tiden. Lagen får se upp med oss i höst, och jag vill att vi då ska vinna så många matcher som möjligt.

 

Tycker du att Brage spelade som du trott på förhand?

-Ja, jag tycker att de var som väntat. Vi hade en plan att hantera deras styrkor. Det är inte förvånande att de ligger där de ligger, säger Kinnunen-Nassiri.

 

I slutet var det hemmalaget som låg närmast ett ledningsmål. Jonathan Lundbäck hade på stopptid en nick som gick över. Ändå var det Brage som fick sista chansen när fem minuters stopptid nästan var över. En lång passnings från Gustav Sundström hittade Linus Zetterström, som fick se sitt direktavslut från en snäv vinkel, missa Ahmed Al-Fadlis stolpe, med ett par meter.

 

-Ibland stämmer inte spelet som i första, men vi krigade oss till en poäng. Vi var lika dåliga, från spelare och ledare i första. Sedan ändrar vi det tillsammans. Alla får ris i första och ros i andra halvlek. Vi har gjort en fantastisk vårsäsong och har 35 poäng. Det är vi nöjda med, avslutar Bengt Ottosson.

 

I nästa omgång, den sista före sommaruppehållet, blir det hemmamöte mot Team TG, söndagen den 16:e juli kl 14.00.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

IK Brage-Team TG FF 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Adam Chenouffi (33), 1-1 Alexander Zetterström (79).

Varningar: Team TG FF: Robin Åberg, Hampus Wallgren, IK Brage: Johan Eklund, Gustav Sundström.

Domare: Adam Ladebäck, Visby. Assisterande domare: Daniel Yng, Stockholm, Richard Grad, Lycksele.

Publik: 304.

 

 

IK Brage på Umeå Energi SOL: (4-2-3-1) Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Alexander Zetterström, Carlos Garcia, Viktor Bergh (Gustav Sundström, 88)-Stefan Lindmark, Benjamin Hjertstrand-Anton Lundin, Erik Nilsson (Rasmus Lindgren, 83), Memocan Elalmis (Linus Zetterström, 77)-Johan Eklund.

Ersättare: Erik Johansson, Jesper Åman, Erik Larsson.

 

Team TG FF: Ahmed Al-Fadli-Hampus Wallgren, Jonathan Jonsson, Mathias Åkerlund, Erik Olofsson (Rabii Hamdan, 81), Linus Marklund-Fredrik Wennebro (Jonatan Wiberg, 89)-Jonathan Lundbäck, Patrik Broman(Robin Åberg, 46), Adam Chenouffi-Timothy McNeil

Ersättare: Markus Forsmark, Joel Sihlberg, Radoslaw Erlich, Jonathan Renmam. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.