Nyheter 2013-09-24 Oavgjort mot topplaget Oavgjort mot topplaget Domnarvallen
2013-09-24   Skrivet av:

Brage stod för en kämpainsats när man lyckades matcha Örebro och få med sig en poäng från Behrn Arena.

 

Redan efter några minuters spel hade Brage en jättechans att ta ledningen i matchen. Dragan Kapcevic tar sig förbi sin back och kommer helt fri med målvakten Oskar Jansson. Kapcevic försöker lobba över Jansson som mirakulöst får upp en arm på bollen och backen Nikli kan nicka bort bollen.

 

Örebro är som väntat det spelförande laget. Med halvtimmen spelad tar man också rättvist ledningen när Peter Samuelsson vinner en nickduell mot Adam Gradén och får in bollen i boxen där mittbacken Magnus Wikström kan nicka in 1-0. Men Brage kämpar tappert och kan kvittera nästan omgående. Andreas Ljunggren-Eriksson slår en frispark som var på väg utanför målburen när målvakten Oskar Jansson slänger sig på den och lämnar retur. Mats Moldskred fångar påpassligt upp bollen och kan passa till en helt fristående Marko Mihaljovic som enkelt bredsidar in 1-1. Brage kan därmed gå till pausvila med ett oavgjort resultat.

 

Andra halvlek bjuder inte på några mål men är riktigt spännande. Örebro står för de flesta målchanserna men Bragespelarna står emot bra och sticker stundtals upp med inte helt ofarliga anfall. I 67:e minuten är man riktigt nära att till och med ta ledningen när Kapcevic får en härlig passning från Moldskred men nickar över.

 

Idag kunde man för tredje matchen i rad ställa upp med samma lag vilket syntes på spelarna. De spelade med en helt annan trygghet än vad vi är vana att se. Att stå emot Örebros tryck i slutminuterna var en riktigt bredrift. Markström i målet bidrog starkt till det oavgjorda resultatet när han i 88:e minuten räddar ett närskott med en fotparad.

 

Dragan Kapcevic var riktigt bra idag och hotade ständigt Örebros backar. Hela laget ska ha en stor eloge för sin insats där man kämpade som ett lag både framåt och bakåt. Nästa match väntar Landskrona BoIS på hemmaplan. Då jäklar ska vi väl lyckas ta en välförtjänt seger.


Lämna kommentarer

Matchfakta

Örebro-IKB  (1-1)

1-0 Magnus Wikström (30)

1-1 Marko Mihajlovic (33)

 

Varningar Brage:
Stefan Lindmark (avstängd nästa match)

 

Domare: Nermin Cisic

 

Publik: 4 292

 

Laget från vänster:

25 Tim Markström

 

11 Adam Gradén

33 Marko Mihajlovic

5 Peter Magnusson

3 Alexander Zetterström

 

8 Amor Layoni (92)

23 Martin Rosell

19 Stefan Lindmark

14 Mats Moldskred

 

16 Andreas Ljunggren-Eriksson

13 Dragan Kapcevic

 

Avbytare:

1 Emil Magnusson, mv

17 Anton Lundin

18 Oscar Andersson

21 Tobi Joseph (92)

22 Joakim Broman

24 Princesociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.