Nyheter 2017-10-29 Oavgjort mot Vasalunds IF Oavgjort mot Vasalunds IF
2017-10-29   Skrivet av:

IK Brage och Vasalunds IF spelade 3-3 (0-2) i säsongens sista match på Domnarvsvallen. Länge såg det som kontraktsjagande Vasalund skulle ta hem vinsten, men på övertid kunde Anton Lundin kvittera till 3-3. Dessförinnan hade en annan inhoppare, Linus Zetterström gjort två mål.

-Jag skulle säga att hela laget är en poängräddare idag.  När det står 0-2, och 1-3, så kämpade vi oss tillbaka, säger Linus.

 

Vasalund hade greppet om matchen efter att de gått fram till en 2-0 ledning i första halvlek. Även i andra halvleken hade Stockholmsklubben en tvåmålsledning tills det återstod tjugo minuter. Men årets upplaga av Brage besitter en styrka att få med sig poäng, även när spelet inte fungerar till hundra procent.

 

Bragetränaren Bengt Ottosson hade en blandad känsla efter matchen, men ändå ganska tillfreds över utgången.

-Som matchen utvecklade sig är jag nöjd med en pinne.

 

För Brage gällde matchen mot Vasalund inget mer än äran, även om målsättningen var att hålla förlustnollan på hemmaplan intakt.

 

För Vasalund var förutsättningen att åtminstone ta en poäng, för att ha chansen att klara nytt kontrakt.

 

Brage hade sedan Sandvikenmatchen gjort tre ändringar i startelvan. Från start fick Viktor Bergh, Gustav Sundström och Memocan Elalmis förtroendet. Saknades gjorde varningavstängde Carlos Garcia, medans Pontus Hindrikes saknades i matchtruppen och Anton Lundin var ersättare.

 

Det var bortalaget som inledde utan respekt och hade redan efter fyra minuter ett bra tillfälle att ta ledningen när Marcus Enström i fritt läge nickade över ribban hos Peter Rosendal. Efterhand började IKB ta över spelet, och Stefan Ilic sköt ett distansskott utanför straffområdet som Vaslundmålvakten Fernando Carrila Iglesias räddade till hörna.  Johan Eklund fick ett bra läge att klippa till med vänstern efter kvartens spel, men skotten täcktes av Patrick Amoah.

 

När Brage för några sekunder tappade koncentrationen i försvarsarbetet, snappade Kenny Pavey upp bollen i straffområden, och avlossade ett skott som gick mellan benen på Peter Rosendal fram till bortaledning 0-1 efter tjugo minuter.

-Jag gick lite på chans vid målet, och sprang mellan två backar, och la in den, men det känns ändå inte bra nu, säger Kenny Pavey, över hur matchen slutade.

-Jag tycker att vi förtjänade tre poäng. Men de ville straffa oss, och de kämpade ända fram till slutsignalen, och flyttade upp målvakten på frisparken. Vi har fortfarande chansen och kommer att kämpa. Vi skulle haft tre poäng idag, då hade vi haft det i egna händer, inför avslutningen.

 

Brage slarvade en del i sitt passningsspel, och känslan var att man saknade den riktiga hungern. Vasalund fick under första halvtimmen flera omställningslägen, och var det lag som hade flest avslut mot mål.

-Vi var omständiga i första halvlek och spelade Vasalund i gapet. Vi var lite naiva i kortpassningspelet och de fick flera omställningar på oss, säger Bengt Ottosson.

 

I den 36:e matchminuten blev det halvfarligt när Eric Johana Omondi enkelt tog sig in i straffområdet, och avlossade ett skott som Gustav Sundström nästan slog i eget mål. Utan tvekan var det Vasalund som var det hetaste laget, och med fem minuter kvar av första halvlek, utökade Yussuf Saleh Vasalunds ledning till 0-2, efter att Lamine Nekrouf jobbat fram bollen i en närkamp med en Brage spelare.

 

Yussuf Saleh tillhörde de främsta i Vasalund med sin löpvillighet. Brage kom inte upp till sin sedvanliga standard, och hade svårt att ta sig fram till farliga lägen.

 

Bengt Ottosson säger att laget pratade ihop sig i paus, vilket också syntes då man hade ett bollövertag i andra halvlek.

-Vi kommer ut och visar bra inställning. Sedan har vi en bänk idag som kommer in och producerar något fruktansvärt. Det är precis vad man behöver. Sedan är jag nöjd med att vi knyter näven i andra halvlek och visar upp en bra moral, och lyckas ta en poäng.

 

Vasalunds mittbackar Patrick Amoah och Linus Malmborg, tog hand om det mesta i luftrummet. Det behövdes en fast situation för att Brage skulle spräcka nollan, när Linus Zetterström med vänsterfoten distinkt satte reduceringen till 1-2 efter 61 minuter.

-Den gick in åt vänstra hörnet, säger Linus om sitt fjärde mål i år.

 

Brages anstormning på en kvittering blev dock kortvarig, då Vasalund fyra minuter senare tog tillvara på ett Brage misstag på egen planhalva, och Yussuf Saleh fick öppet mål, efter att han fått bollen av Eric Johana Omondi, och utökade ledningen till 1-3 i matchminut 65.

 

Linus Zetterström fick liv i matchen, efter att ha nickat in reducering till 2-3, efter en frispark slagen av Simon Stenberg.

-Jag nådde högst upp i luften, målvakten var inte beredd och gick ut och då vart målet öppet, säger Linus om sitt mål.

-Jag har inte fått spela från start så ofta i år, och det kan alltid bli fler mål, så det gäller att jobba på. Sedan var det jätteskönt med 3-3 målet av Anton. Det är vår hemmaborg, sedan förstår jag att det är tufft för Vasalund, när de försöker jobba sig kvar, säger Linus Zetterström som hoppas får spela från start mot Carlstad.

-Det vet jag inget om, men det hoppas jag!

 

Brages kvittering kom i den fjärde övertidsminuten. Med i straffområdet fanns Bragemålvakten Peter Rosendal.

-Det var första offensiva raiden för i år. Det blev lite oreda och Anton (Lundin) dyker upp på bortre, ett typiskt Anton Lundin mål. I första ligger de kompakt, och de vill inte att vi ska göra ett tidigt ledningsmål, för då kan det flyta på förr oss. De har en del bra offensiva spelare och gör det bra, samtidigt som vi inte på påkopplade.

 

Vad säger du om de mål de gör?

-Vi hade inte koll på den som ska följa gubben vid första målet. Andra målet var en trasslig situation, och han får en stenhård träff. 1-3 målet räddar jag först. Men som matchen ser ut är det bra att vi kan hålla förlustnollan intakt, säger ”Rosen”.

 

Vasalund har fortfarande chansen att klara sig kvar, då både Sandviken och Sollentuna förlorade sina matcher. Det krävs dock att man får hjälp från andra lag, samtidigt som det krävs seger mot Umeå FC. Besvikelsen var stor hos Vaslunds tränare Babar Rehman.

-Det känns som det ska efter att ha förlorat. Det är det sista målet som gör att vi kanske tappar vår division 1 plats. Vi får göra vad vi kan. Vi gör en bra första halvlek. Även den andra då vi har full kontroll, men det är de fasta situationerna som avgör. De sätter lite tyngd med långa bollar, bollen studsar fram och tillbaka. Vi visste hur Brage skulle spela, men visste att vi skulle hitta omställningar. I andra blev vi lite lägre, och ”safeade” vår seger. Målen de får är ett slumpmål. Jag tror ingen hade sagt emot om vi skulle fått tre poäng. Jag tycker alla gör ett kanonjobb. (Yussuf) Saleh gör en bra match, säger Vasalundtränaren.

 

Kenny Pavey fick spela som anfallare, och han kan summera en strulig säsong för Vasalund.

-Vi har haft tre olika tränare, och fått spela olika från match till match, då vi haft skador och avstängningar. Sedan har vi kanske ibland gått för seger när vi haft 0-0. Det är många matcher vi förlorat, som vi skulle ha vunnit. Idag hade vi vår tredje målvakt. Seriens bästa målvakt Zoran Akovic (hemsidans anm.), blev skadad, det var ett stort dråpslag. Och i förra matchen skadade sig vår andre målvakt, Erik Dahlgren. Det är så det är; ”when it rains it pours”. Jag tycker också att vi skulle vunnit hemmamatchen mot Brage, då jag hade ett stolpskott.

 

Vad säger du om de sista minuterna?

-För mig är det frispark alla dagar i veckan när de går för hårt på vår målvakt. Jag förstår inte heller varför domaren lägger till två minuter, när det hade gått de tre övertidsminuterna. Chansen finns fortfarande, men idag skulle vi haft tre poäng. Nu får vi ha en bra träningsvecka, och göra en bra avslutning, säger Vasalundveteranen.

 

Brage har nu spelat två oavgjorda matcher mot Vasalund, och Bengt Ottosson tycker att de borde ligga högre upp i tabellen.

-Det är lite konstigt att de ligger där de ligger. Jag tycker att vi var bättre i Solna, och dominerade den matchen och borde ha vunnit. Men det är ganska liknande spel, även om Vasalund hade bättre anfallsspel idag, i alla fall i första halvlek.

 

På lördag spelar Brage säsongens sista match, borta mot Carlstad United.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

IK Brage - Vasalunds IF

IK Brage-Vasalunds IF 3-3 (0-2)

Målen: 0-1 (20) Kenny Pavey, 0-2 (40) Yussuf Saleh, 1-2 (61) Linus Zetterström, 1-3 (65) Yussuf Saleh, 2-3 (77) Linus Zetterström, 3-3 (93+1) Anton Lundin.

Varningar; Brage: Johan Eklund Vasalund: Patrick Amoah, David Zlotnik,Aydin Ünsal.

Domare: Henrik Molin, Östersund.

Publik: ca 450.

 

Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Viktor Bergh (Anton Lundin, 90),Alexander Zetterström,Simon Stenberg-Stefan Ilic, Benjamin Hjertstrand,Erik Nilsson (Linus Zetterström, 55), Ardian Rexhepi (Rasmus Lindgren, 55)-Memocan Elalmis, Johan Eklund. Ersättare: Ludvig Larsson, Jesper Åman, Viktor Adebahr.

 

Vasalund (4-2-3-1): Fernando Carillo Iglesias-Alex Björnström, Linus Malmborg, Patrick Amoah, Adam Id Salem (Peter Magnusson, 83)-David Zlotnik, Lamin Nekrouf (Robin Palcios, 83)Marcus Enström-Eriv Johana Omondi, Yussuf Saleh (Isak Hien, 71)-Kenny Pavey. Ersättare: Aydin Ünsal, Ekin Bulut, Arsalan Ashtari, Sebastian Winther. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.